Davitamon: gezond bezig nu ook voor tieners

Advertorial

Tussen de leeftijd van 12 tot 18 jaar gebeurt er van alles in het lichaam van jongeren. Ze ondergaan een groeispurt, de hormoonhuishouding verandert en hun voedingspatroon wisselt ook met enige regelmaat. Jongeren hebben daarom een andere vitamine- en mineralenbehoefte dan kinderen en volwassenen. Zie ook vitamine D tekort.

Groeispurten van wel 12 cm per jaar

Zij krijgen te maken met groeispurten, van soms wel 12 centimeter per jaar. Groeien vraagt veel van een tiener en hierdoor kunnen ze af en toe moe zijn. Als het lichaam zo snel groeit, dan kan het af en toe extra ondersteuning gebruiken met essentiële vitamines en mineralen. Zo hebben tieners meer behoefte aan ijzer doordat ze zo snel groeien en meisjes extra omdat ze gaan menstrueren.

Het allesoverheersende puberbrein

Naast de lichamelijke groei, ontwikkelt het brein zich ook snel. Het brein zegt ‘nee’, maar doet ‘ja’. Waarom nemen jongeren af en toe meer risico, terwijl ze echt wel beter weten? Waarom rijden ze scooter zonder helm? Waarom drinken ze soms zoveel? De hersengebieden die het gedrag in toom moeten houden, zijn nog niet volledig ontwikkeld. Als tieners 15 of 16 jaar zijn, dan is de pubertijd in principe afgerond. Maar de hersenen groeien nog zo’n tien jaar door voordat ze volledig volwassen zijn. Door de enorme ontwikkelingen die tieners doormaken, hebben ze meer energie nodig.

Groeien vreet energie

Een meisje tussen de 2200-2500 calorieën en een jongen zo’n 2900 tot 3300. Die energie halen ze dan soms uit ongezonde snacks, zo wordt chocola niet meer per stukje gegeten maar per reep en stapelen de flessen cola zich op. Waarom? Omdat ze tieners zijn en hun puberbrein nog niet volledig ontwikkeld is om ‘nee’ te zeggen tegen deze heerlijkheden. Bij dit alles kan jouw tiener wel wat extra ondersteuning met multivitamines gebruiken.

Davitamon voor tieners: Davitamon Multi Boost 12+

Daarom heeft Davitamon speciaal voor tieners Davitamon Multi Boost 12+ ontwikkeld: een uitgebalanceerde combinatie van alle belangrijke vitamines en mineralen die jouw kind kan gebruiken ter aanvulling op de voeding. Davitamon Multi Boost 12+ is verkrijgbaar als kauwtablet in de lekkere smaken pepermunt en aardbei.

Wil je meer informatie?

Bezoek dan de speciale Davitamon website voor jongeren!

Lees ook over obstipatie op vakantie.

Neem een email abonnement!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.