CV-Houtkachel

Nog steeds op zoek naar milieuvriendelijke manieren om onze energiekosten te verlagen, ben ik nu gestuit op houtkachels die ook je cv verwarmen! Je gebruikt zo’n houtkachel blijkbaar in combinatie met je ‘gewone’ verwarming.

Elke keer dat je je houtkachel stookt, wordt daar ook de verwarming mee verwarmd, en bespaar je dus op je energiekosten. Stoken met hout is de helft goedkoper dan stoken op gas.

Lees ook mijn post over pelletkachel versus houtkachel.

Bron: nordicfire.nl

Heeft iemand ervaring met een zogenaamde cv-houtkachel?
En zijn die ingewikkeld om te installeren?

Similar Posts

8 Comments

 1. Dit soort kachels kan eigenlijk alleen door een installateur geinstalleerd worden. Het is nogal een ingewikkelde installatie omdat er een aftapping van het gewone verwarmingssysteem gemaakt moet worden, met allerlei beveiligingen tegen overdruk, oververhitting en dergelijke

 2. Dat klinkt inderdaad best ingewikkeld. Is dat ook ingrijpend denk je? In de zin dat er onder de vloer dingen moeten worden aangelegd, of in de muren? Ik heb er echt helemaal geen verstand van…

  Gaat zo’n installatie gepaard met bouwwerkzaamheden?

 3. ik haat die houtkachels in de bebouwde kom, smerige zure rook van mensen die niet weten hoe ze moeten stoken en bij windstil weer de hele buurt vervuilen. BAH, mijn huis stinkt gewoon als de buren weer zonodig van 7.00 tot 23.00 knus willen wezen en o o o wat goed voor het milieu allemaal (NOT!!)

 4. we hebben een houtfornuis , niet op de verwarming, ons huisje ( cottage ) is zo klein dat aleen het fornuis ons hele huisje verwarmd, heerlijke warmte, zie m’n blogje voor het houtfornuis, liefs marion

 5. Hier wel een houtkachel maar niet in combi met de verwarning. Deze week waren we bij de kinderen op visite, die hebben een open haard maar zijn ook op zoek naar zo’n kachel. Ik ben wel erg benieuwd of hij er ook komt.

 6. Is dat nog beter dan een tegelkachel? Die zijn zoooo gaaf, in Finland schijnen ze ze veel te hebben. Bij de 12ambachten kan je leren er een te maken. Kost je je halve woonkamer maar toch… Je kan er ook bovenop slapen!

  Vind het itt anoniempje echt zo heerlijk winters ruiken, die houtkachels en allesbranders!

  Wat een kansloos niet-antwoord op je vraag…

 7. Een houtkachel is erg leuk en staat ook zeer gezellig. Maar de aanschaf van zo´n houtkachel is behoorlijk prijzig vind ik. Bovendien verwarmt de kachel niet je hele huis, behalve wanneer je er natuurlijk meerdere plaatst. Ik ben zelf meer van de centrale verwarming, hoe ongezellig en lelijk die verwarmingen ook zijn!
  Een HR-ketel kan ook zeker schelen in de kosten en is ook nog eens beter voor het milieu. Wij hebben zelf deze HR-ketel vorig jaar aangeschafd: https://www.cvketel-weetjes.nl/artikelen/cv-ketel-kiezen/beste-cv-ketel-2010.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.