Cursus belastingkunde voor particulieren

Ik snap eigenlijk heel weinig van de belasting. Ik vind belastingen vooral irritant, saai en lastig. Maar toch vind ik het belangrijk om er wat vanaf te weten, want her en der lees ik regelmatig op blogs over mensen die daardoor geld weten te besparen.

Nou kwam ik een cursus tegen bij Studieplan: Belastingkunde voor particulieren voor 135,-. Ze beloven dat je na deze cursus je hand niet meer omdraait voor het invullen van de belastingaangifte. Een beetje tot mijn eigen verbazing zit ik serieus te overwegen om die cursus te gaan doen.

Wat belooft de cursus Belastingkunde voor particulieren mij?

Een stukje uit de informatie:

‘Met de cursus Belastingkunde voor particulieren profiteer je optimaal van de geldende belastingregels en bespaar je zo veel mogelijk geld. Het studiemateriaal wordt elk jaar aangepast aan de regels die voor dat belastingjaar gelden, je bent dus altijd up-to-date!’

Als je gratis info aanvraagt krijg je kortingscode op Greetz.nl

Ik besloot om de gratis informatie aan te vragen, omdat ik dan als beloning een kortingscode voor Greetz.nl kreeg t.w.v. 3,31! Daarvoor hoefde ik alleen mijn naam en mailadres op te geven. Het informatiepakket stelt overigens weinig voor: het is gewoon algemene informatie over de cursussen voor hobby’s van Studieplan.nl, die je ook op hun website kunt vinden.

De code is in mijn geval geldig tot eind december dit jaar. Ik wilde jullie toch even tippen! Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

Momenteel ben ik me aan het beraden of ik de cursus zal doen. ‘Heb ik genoeg tijd?’ is mijn belangrijkste vraag. De kosten vallen me eigenlijk mee.

Vul jij je eigen belastingpapieren in?
En zo ja, hoeveel tijd kost je dat?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

7 Comments

 1. Niet doen, zonde van het geld. Invullen van belasting is helemaal niet ingewikkeld. Belangrijk is om je administratie regelmatig bij te houden. Berg alles overzichtelijk op volgens een systeem.

  Als je dan de jaaropgaves van salaris, hypotheek-verstrekker, bank- en spaarrekening hebt, is het niet ingewikkeld!

 2. Mijn vader is belastingadviseur dus hij vult het voor ons in. Maar elk jaar weer roep ik dat ik erbij wil zitten zodat ik het ook kan leren want tja ook mijn vader wordt ouder en ik wil het ook graag zelf leren. Het komt er alleen nooit van ;)

  Groetjes Isabelle

 3. Ik laat het doen door mijn accountant, maar dat komt omdat ik het met eigen bedrijf + eigen huis te ingewikkeld vond worden en ik het idee had dat ik beter (= goedkoper) af was als ik het liet doen. Maar toen ik alleen nog werk had, deed ik het altijd zelf. Dat ging prima, omdat het programma heel duidelijk is.

 4. Wij doen het zelf. Is steeds makkelijker geworden (vandaar dat ook die cursus zo makkelijk aan te bieden is!), desnoods pak je er nog een Belastingalmanak bij. Ik zou zo’n cursus niet gaan volgen. Wij hebben een vrij ingewikkelde aangifte, studiekostenaftrek, hypotheekrenteaftrek, loondienst en eigen bedrijf. Vroeger kwam daar zelfs nog ziektekostenaftrek en een leaseauto bij. Nee, wij hebben het toen ook zelf gedaan.

 5. Mijn eerste reactie was ook: zonde geld.
  Het is helemaal niet moeilijk. Hoe gaat je huidige aangifte weg: papier of digitaal en wie vult hem in?
  Ik vul hem zelf in, in een half uurtje. Na 1 januari verzamel ik meteen de ingekomen stukken die nodig zijn en als ik ze compleet heb vul ik hem digitaal in. Fluitje van een cent. Jij kunt dat ook!

  Groet, Bloem

 6. Wij zijn lid van de FNV en kunnen daarom gratis gebruik maken van hun belastingservice. Je neemt gewoon alles mee, ze zoeken het uit, geven tips voor aftrekposten, vullen het in, en vertellen je in een half uurtje wat je terugkrijgt. Ideaal. Daar ga ik verder niet van alles voor uit lopen zoeken.

 7. Volgens mij laten we jaarlijks heel wat centjes liggen, die de Belastingdienst met alle liefde voor ons bewaart : ). Bij de FNV is het geen belastingadviseur volgens mij, maar volgens mij hebben ze wel veel kennis in huis. Lijkt me best een idee om de cursus te doen. Als je geld bespaart op je belastingen, heb je de investering er weer uit, toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.