Collage van mijn wensen en doelen voor 2017

Ik ben niet zo van het knippen en plakken.

En als mensen bijvoorbeeld praten over ‘mood boards’ dan vind ik dat leuk voor hen, maar zelf snap ik er niks van. Want hoe maak je zo’n ding in vredesnaam?!

Workshop Ondernemend Theeleuten: ‘Oh nee, ik moet een collage maken!’

Maar afgelopen woensdag moest ik er aan geloven tijdens een workshop Ondernemend Theeleuten van Elske Fiederelske.

Want we moesten een collage gaan maken van onze wensen en doelen voor 2017. Ik baalde echt als een stekker. Blegh!

Maar goed, uiteindelijk viel het me mee. Ook door de instructies die we kregen.

Deze instructie kregen we voor de collage

Kijk tijdschriften door, en kijk waar je oog op valt. Wat je ráákt. Scheur vervolgens de héle bladzijde uit het tijdschrift. Zelfs al is het plaatje of de tekst maar klein.

Want zo leer je om meer te nemen dan je nodig hebt.

Een intrigerende invalshoek die ik wel heel leuk vond. Want ik ben meestal nogal van de bescheidenheid.

Vol weerzin en weerstand begon ik in vredesnaam dan maar te bladeren in die stomme tijdschriften. Maar ondanks mezelf kwam ik toch wat dingen tegen die me raakten.

En dat resulteerde in mijn collage.

Uitleg collage

Vervolgens moesten we één voor één onze collage laten zien en vertellen waarom we juist voor die plaatjes of teksten hadden gekozen. Dus laat ik mijn collage hier ook eens op die manier delen : )

Toelichting voorkant van mijn collage

Elske Fiederelske

De leeuw

De leeuw koos ik omdat ik leeuwen zo sterk en onbetrouwbaar vind. Net als een kat doen ze waar ze zelf zin in hebben. En je kunt wel denken dat je een goede band met ze hebt, maar het is net hoe het hen uitkomt. Ze kunnen heel lief zijn, maar ze vreten je ook gerust op als het zo uitkomt.

Kijk maar naar wat er gebeurde met die arme Roy van het duo Siegried en Roy! (Hoewel dat een tijger blijkt te zijn, geldt hetzelfde principe wat mij betreft.)

Lieveheersbeestjes te koop

Dit scheurde ik uit omdat ik het zo illustratief vind voor de flauwekul waar mensen soms mee komen. Wie koopt er nou lieveheersbeestjes? Maar met een handig verkooppraatje kun je soms best een eind komen met flauwekul.

Ik noem dat graag de Bullshit Factor.

Je komt de Bullshit factor ook heel veel tegen onder hulpverleners.

Het vogeltje met slow down

Er stonden nog meer vogeltjes, maar die heb ik er afgescheurd. Deze vogel representeert mijn verlangen naar meer rust in mijn leven.

De binnenkant van de collage

collage

In de binnenkant wilde ik niet te veel plakken, want ik wil meer rust en ruimte.

 • Het anker staat voor een stevige basis in je leven. Zodat je stevig kunt staan.
 • Het woord eenvoud spreekt denk ik voor zich.
 • De tekst ‘Werken wanneer, voor wie en waar jij wilt. Steeds meer‘ spreekt me erg aan vanwege de vrijheid die het biedt. En ook omdat ik bof, want deze mogelijkheid heb ik al als fulltime blogger.
 • En de groene tekst: ‘Een hand op je rug, als je denkt dat je alleen bent,’ vind ik mooi omdat er iets uitspreekt van iemand die zich om je bekommert. Die zich voor je interesseert.
 • Het kitscherige plaatje van de monnik vond ik simpelweg mooi, en ook weer passen bij mijn verlangen naar meer rust.

Achterkant van de collage

collage

De dame scheurde ik uit omdat het net lijkt alsof ze een smartphone in haar hand heeft. En dat vond ik leuk als paradox bij de ouderwetse stijl die het plaatje verder uitstraalt.

De bloemen plakte ik er bij omdat ik van kakelbonte bloemen houd.

En de laatste ‘Creativity takes courage’ vond ik eigenlijk alweer te zoetig. Maar ik plakte hem toch op, omdat ik vind dat je als blogger best je nek moet durven uit te steken.

Conclusie over mijn collage

Tsja, wat zegt deze collage nou eigenlijk over mij? En over mijn wensen voor 2017? Ik vind het lastig om te zeggen.

Wel haal ik er duidelijk een verlangen naar meer rust uit. En misschien ook een verlangen om wat meer als zo’n asociale leeuw te zijn, die gewoon doet waar hij zin in heeft!

Wat zie jij in deze collage? En maak je zelf wel eens een collage om je zelf  te inspireren of om dingen voor je zelf helder te maken?

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik vind het net als jij niks aan om een collage te maken. Toen ik in Dekkers wake zat hadden we creatieve therapie…..Vreselijk! Een lijntje tekenen en dan word er besproken wat het met je doet enzo, nee niks voor mij.

 2. Lieveheersbeestjes worden toch gebruikt in de tuinbouw om luizen te bestrijden? Ik denk dat er handel in zit. Misschien zijn er ook wel lieveheersbeestjesfokkers?
  Fijne dag, Merel

 3. Ik hou niet van collages maken, maar ik hou wel van knippen en plakken !
  Ik zie in jouw collage :
  meer rust voor jezelf
  eenvoudiger leven
  je houdt van kleurrijke bloemen
  je wilt wat meer van je afbijten,meer je mening zeggen, ook buiten je blog.

 4. Ik gruwel ook van cretaetief vanuit het niets, hoewel ik heel graag handwerk. Ik heb prachtige dingen gemaakt maar….. met patroon.
  Dat zegt dat ik hou van structuur. En ik wil orde en netheid haha dus al mijn kleurtjes wol liggen op kleur.
  Ik vind het dapper van je, om als “binnenmens” ( dat boek dat je ooit noemde over intrinsiek karakter heb ik nog 2 mensen als tip meegegeven)…. zomaar te gaan scheuren brrrrr. ……
  Je hebt wel misschien meer van jezelf laten zien. Ik dacht bij die leeuw gelijk: mmmm…… is dat de wilde kant ergens van Nicole, en kreeg allerlei associaties :)))))
  Ik ga ook voor ruimte, rust, stabiliteit en regelmaat.
  Vorig jaar was een megahectisch jaar door overlijden v mijn vader aan de andere kant v h land. Maandenlang heen en weer rijden met eten en zorg, daarna zhs en toen begrafenis en huis loshalen. Ik wens het niemand toe.
  Vandaar dat mijn zus en ik elkaar dit jaar veel “saaiheid en verveling” wensten.

  De monnik vind ik ook mooi als weergave van de leidraad in je leven ook al heb je het daar nooit over.

  Ik mis wat kantoorspullen….. grapje. Ik speelde vroeger altijd kantoortje ipv winkeltje en ben net zo gek als jij op al die kantoorspulletjes. Gelukkig heb ik kantoor aan huis haha.

  Ik wens jou en de jouwen voor 2017 veel geluk, rust en voorspoed!

  1. Gecondoleerd met het verlies van je vader Pakketje. Dat moet zwaar geweest zijn, al die praktische zaken regelen en dan natuurlijk ook de emoties om het verlies.

   Ik kan me de wensen van jou en je zus helemaal voorstellen!

 5. Ik denk dat evenmin iets voor mij is, maar misschien moet ik het ook maar eens gaan proberen :) Ik hoop dat 2017 jou de rust brengt die je zoekt!

 6. Ik vind collagesmaken wel leuk,..maar waar ik dan weer stekelig op reageer is dat er conclusies aan moeten hangen. Waarom? Het is maar een momentopname. Wat je vandaag bij elkaar plakt, kan heel anders zijn dan wat je morgen bij elkaar plakt. En waarom moeten beoordelen of karaktereigenschappen er aan koppelen. Kom op zeg.

  Dus ik beoordeel je collage niet :) Wel vind ik het fijn dat je met je groepje samen een collage maakt, ook al had je er geen zin in (maar goed, zoiets had ik ook gezegd als je een taart met vriendinnen ging bakken ook al lust je die zelf niet) Weet je, soms doe je gewoon iets voor of met anderen zonder protest, voor de lieve vrede, omdat het best meevalt, of om de boel niet te verstoren. Je had immers ook op kunnen springen en verontwaardigd kunnen schreeuwen dat je dat niet doet en naar huis gaat. Haha, ja dat soort mensen zijn er ook. ;)

  1. Ja, dat komt dan niet bij mij op Greet ; )

   Dan moet ik toch die innerlijke leeuw eerst ontwikkelen denk ik. En dan vind ik het nog niet netjes. Dus ik doe gewoon netjes mee!

 7. Alhoewel ik graag creatief bezig ben, hou ik niet van collages maken en moodboards. Ik vind dat inderdaad ook niks. Geef mij maar liever een potlood, papier of breinaalden!

 8. Nee, collages zijn ook niet aan mij besteed. Ik heb er op school zoveel moeten maken, dat het voor de rest van mijn leven genoeg is :P.
  Ik verlang vooral naar rust dit jaar. Rust in gezin en werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.