Chickslovefood Het kidsproof – kookboek

chicks love food

Het kookboek Chickslovefood, het kidsproof kookboek nam ik mee vanwege de belofte dat alle recepten gemaakt kunnen worden met maximaal 6 ingrediënten!

Zo’n belofte vind ik een enorme aanbeveling. Want ik wil liever geen ingewikkelde recepten waarvoor ik eerst uitgebreid boodschappen moet doen.

Wat kun je van dit kookboek verwachten?

Chickslovefood kidsproof: makkelijk en met verstopte groente

Chickslovefood kidsproof heeft als doelgroep ouders. De recepten zijn specifiek geschikt voor kinderen. Maar de meeste recepten zijn ook prima voor volwassenen. Verder zijn ze makkelijk klaar te maken met niet meer dan 6 ingrediënten.

Verstopte groentes

Omdat de dames van Chickslovefood hebben gemerkt dat groente in een kind krijgen niet altijd makkelijk is, besteden ze speciaal aandacht aan ‘verstopte groentes’. Dat wil zeggen dat ze groentes helemaal vermalen in een keukenmachine of met een staafmixer, en zo ongemerkt hun kind groente laten eten. Deze recepten met verstopte groentes zijn makkelijk te herkennen dankzij een ‘verstopte groentebutton’.

Blijkbaar voelden de dames het commentaar op het fijnmalen van groentes al aankomen. Want ze schrijven:

‘Jaaa, we weten dat het goed is dat je kind ook de smaak, vorm en textuur van de echte groente leert kennen.’

En daar zijn ze het van harte mee eens. Om die reden adviseren ze om lastige eters naast de verstopte groentes ook telkens een klein stukje groente gewoon aan te bieden.

Opbouw boek Chickslovefood

 • Babyprutjes. Hier zitten verrassende combinaties bij, zoals banaan/avocado en aardappel/biet/appel. Vanaf 8 maanden vind je ook recepten voor linzencurry, spelt met zalm en courgette en stamppot andijvie.
 • Ontbijt en lunch.
 • Diner met de pot mee. Zie ook rijst koken.
 • Lekker snoepen en snacken. In dit hoofdstuk vind je ook kindertraktaties.

Mijn conclusie over Chickslovefood

Chickslovefood vind ik echt een kookboek van anno 2017. Er wordt veel gewerkt met bijvoorbeeld spelt, en als ontbijt worden onder andere smoothies met fruit aangeboden. Anderzijds schrikken ze niet terug voor suiker, maar dan wel in de vorm van honing bijvoorbeeld.

Wat ik er leuk aan vindt is de onderliggende no nonsense toon. De dames hebben kinderen, en zijn door de wol geverfd. Dat geeft dit kookboek meerwaarde.

Helaas hebben niet alle recepten foto’s van de gerechten.

Ik vind dit kookboel vooral interessant voor ouders met kleine kinderen. Als je kinderen wat ouder zijn, is een ander type kookboek leuker.

Lees ook mijn post over Airfryer recepten! En inmiddels maakte ik ook een keer lasagne van courgette wat erg lekker was.

Praktische informatie over Chickslovefood

Chickslovefood Het kidsproof kookboek is voor 17,95 te koop bij bol.com.

Similar Posts

48 Comments

 1. Klinkt als een leuk boek. Wij hebben nog geen kinderen, maar in de toekomst zal zo’n boek zeker van pas komen. Dat verstoppen van groente klinkt als een goed idee :)

 2. Dit soort boeken wekt bij mij altijd irritatie. Hoe krijg je groente in een kind?
  Met allerlei trucjes dus. Net of de drukke moeders van tegenwoordig daar tijd voor hebben. Niet eten wat de pot schaft? Nou, dan eet je toch niet. Iets anders krijg je niet en uiteraard ook geen toetje of snoep. Geen aandacht aan dat gejeuzel besteden dan gaat het vanzelf beter. Een kind zal zichzelf niet zo snel uithongeren. En ik kan het weten want ik ben zelf zo’n niksluster geweest. Is later allemaal heel erg goed gekomen. Misschien wel té goed :-)

  1. Ik snap wel wat je bedoelt. Maar ik krijg niet de indruk dat de recepten van chickslovefood veel werk zijn. Het is geloof ik vooral een kwestie van even met de staafmixer er door : )

 3. Jammer dat niet alle recepten een foto hebben! Maar voor de rest lijkt me dit wel een erg fijn kookboek voor je kinderen eens iets anders te laten eten!

 4. Wat is het “voordeel”van veel recepten met spelt(hype)?

  Ik kookte voor het hele gezin, de baby en de peuter kregen hetzelfde maar gemalen, eerst met de draaizeef,later met de staafmixer. Bij een nieuwe onbekende groente ging er iets meer pieper in, om te wennen. En nee, geen appelmoes ofzo erbij. Als een baby meer peuter werd, kwamen er groter stukken in, of ze kregen gewoon losse groenten op hun bord. Dat pakten ze op en hapten er vanzelf wat af. Daarna gewoon geprakt eten en ook daar mochten ze altijd eerst zelf van eten(mee spelen)
  Je moet eten niet ingewikkelder maken dan nodig is.

 5. Mijn kinderen hebben nooit problemen gehad met groenten, het een vonden ze lekkerder dan het ander, maar dat geldt ook voor mij.
  Ik geloof niet in groenten verstoppen of fijnmalen en misschien ligt het ook aan de “kookkunsten” van jezelf. Ik houd zelf van lekker eten en besteed daar ook aandacht aan.

  Mijn oudste dochter hield niet van groene paprika’s, dus kocht ik rode paprika’s en zei, dat dit haprika’s waren en die vond ze wel lekker, maar rode paprika’s zijn ook iets zoeter.
  Witlof vond ze ook niet zo lekker, dus maakte ik die anders klaar en toen was het wel goed. Ik maak trouwens nog steeds de witlof op die manier klaar, omdat ik het zelf ook wel lekker vond en vind ;)
  In ieder geval nooit eetproblemen gehad, soms is een net iets andere bereiding voldoende om ze toch goed te laten eten.
  Zelf eet ik bijna alles, alleen hoef je bij mij niet aan te komen met haring, mosselen en garnalen. Die weerzin is heel intens, maar ook niet belangrijk in de dagelijkse maaltijden.
  In die zin heb ik mijn kinderen dan ook nooit iets opgedrongen, wat ze echt niet weg kregen, maar dat was maar heel zelden.

  Groetjes Lily

 6. Het leuke aan kinderen die weinig lusten, is dat als je ze mee laat helpen bij het koken dat het dan vaak een stuk minder moeilijk is om ze dingen te laten eten. Ze zien wat ze klaarmaken en schijnbaar zijn ze dan zo trots op wat ze hebben klaargemaakt dat ze het wel willen proberen.

  Leuk zo’n kookboek!

 7. Klinkt als een leuk kookboek als je kleine kinderen hebt. Met wat we in huis hebben en een partner die jarenlang kok was laat ik het, maar toch leuk om eens in te bladeren!

 8. Leuke review. Uit ervaring weet ik dat er op dit gebied veel frustraties zijn. Mijn kids aten werkelijk alles vanaf de eerste hap, die van mijn vriendin he-le-maal niets. Die heb ik echt zien lijden. Dit boek lijkt me daar best een goede hulp bij voor hen die dat wel willen.

  1. Och, je arme vriendin! Als moeder kan dit inderdaad heel zorgelijk zijn. Want je wilt natuurlijk toch dat ze hun voedingsstoffen binnenkrijgen.

 9. Zij hebben vaak hele leuke makkelijke recepten. Jammer dat er niet bij elk gerecht een foto staat. Dat haalt mij vaak over om iets te maken haha.

 10. Misschien handig voor ouders met kleine kinderen, al zie ik er niet zo veel voordeel in. Groente verstoppen gaat er bij mij niet in. Mijn kinderen hebben van jongsaf aan geleerd om groente te eten. En ik heb er nu profijt van want ze zijn tieners en nog steeds dol op groente en fruit.

 11. Chickslovefood hebben altijd leuke kookboeken! Ik heb ze ook een keer live mogen ontmoeten en kreeg een gesigneerd kookboek. Erg leuk en ontzettend gezellige dames ook. Ik ben fan en ga zeker dit boek kopen, aangezien ik 2 kleine kindjes heb ;)

 12. Grappig, die wisselende reacties hierboven. Ik vind het goed klinken. Waarom zou je een kind geen smoothie geven ter afwisseling, volgens mij is het een toevoeging op je eetpatroon. Hier gelukkig nooit moeite met groenten. Al moet ik zeggen dat we nooit aardappels met losse groenten en vlees eten, dat vind ik zelf dus echt een gruwel. Ben zelf namelijk geen makkelijke eter. Dus wat dat betreft is dat stukje over verstopte groenten misschien nog wel iets voor deze mama ;)

 13. Wij zijn gezegend met twee goede eters. Los daarvan kook ik niet naar kindersmaak. Uitzondering zijn de ‘salades’ die geef ik vaak in de vorm van losse groenten.

  Ik denk dat sommige kinderen meer tijd nodig hebben om groenten te leren waarderen. Ik vraag me af of het verstoppen van groenten daar aan bijdraagt.

 14. Dat lijkt me een goede kookboek. Zeker nu er met 6 ingredienten lekker gekookt kan worden ben ik erg benieuwd. Ik ga dit boek zeker kopen. Bedankt voor de tip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.