Buren contact: Gratis kaartje ‘Bijkletsen buur?’

gratis kaartje

Deze kaart kreeg ik gratis: Bijkletsen buur?

Op de achterkant is te zien dat de kaart van bol.com komt, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik vind het een leuke kaart, met een gezellige tekst.

Contact met je buren

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben we gemiddeld minstens 1 keer per week contact met onze buren. Onder contact verstaat het CPS zowel persoonlijke ontmoetingen als contact via email en Whatsapp.

Zelf drink ik ongeveer 1 keer in de 6 weken koffie met mijn twee buurvrouwen. Dat vind ik altijd erg gezellig en waardevol. Goed contact met de buren vind ik belangrijk.

Ook hebben we een buurt-app, hoewel die niet zo actief is.

P.S. Aanstaande zaterdag 26 september is het blijkbaar Burendag.

Hoe is jouw contact met je buren? 

Lees ook: Geluidsoverlast van de buren.

Similar Posts

21 Comments

 1. Helaas, de tijden veranderen. Uit onvrede vertrekt beschaafd Nederland om elders in de wereld hun heil te zoeken. Honderdvijftig duizend per jaar en dat al tien jaar lang en het einde ervan is nog lang niet in zicht, integendeel zelfs. De gevolgen daarvan zijn dan ook al geruime tijd merkbaar.
  De Veenkoloniën voor de onaangepasten en andere sociopaten in ere herstellen lijkt me dan ook geen overbodige luxe.

 2. Tijden veranderen helaas, ook hier in België. Enkel met onze rechterburen (dat zijn Bulgaren die uitstekend Nederlands geleerd hebben) contact, in die zin dat we er regelmatig mee praten en wanneer er werken ergens moeten gebeuren, we elkaar proberen te helpen, tenslotte woon je naast elkaar. Voor de rest bitter weinig tot geen contact met de rest van de buren :(

 3. ik heb heel goed contact met mijn buren en zijn min of meer familie en vind contact met je buren wel belangrijk al lopen we ook wel te zeiken op mekaar als de radio ff te hard staat haha

  1. We hebben goed contact met de hele buurt. Onze huizen zijn 12 jaar geleden gebouwd 57 stuks en we hebben een mannendag een vrouwendag er is een groep die fanatiek met elkaar fietst. Burendag is standaard een bbq. En we hebben een buurtapp waar we elkaar op de hoogte brengen als we iets verdachts zien of als de vuilcontainer bv niet werkt. Echt zo fijn. Er is hier zelfs een buurman die nu gaat verhuizen…naar drie huizen verderop. Wil de buurt niet uit maar wel net wat meer grond om de woning..

 4. Aan de ene kant liggen appartementen met sterk wisselende bezetting, daar heebn we geen of weinig contact mee. Aan d andere kant woont een vrouw alleen, daar zeggen we goedendag tegen en praten wel eens met elkaar, maar we komen nooit bij elkaar.

 5. Goed dat je het zegt dat het zaterdag Burendag is, anders was het langs me heen gegaan.
  Ach ik maak makkelijk contact, maar loop nergens de deur plat.
  Heb een vast buurman, samen doen we regelmatig dingen buiten huis en gaan we bij elkaar op visite.
  Een goede buur is heel wat waard. Hans

 6. Leuk kaartje. Maar één keer per week? Dat haal ik echt bij lange na niet. Dat geeft ook niet. We kennen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben, maar ik heb geen behoefte aan nauw contact.

 7. Wij wonen in een seniorencomplex. Je mag er komen wonen vanaf 50 jaar maar de meeste buren wonen hier al vanaf dat het gebouwd werd dus die zijn nu 75+. Ik vind het heel gezellig. Ben min of meer geadopteerd door iedereen hier want ik (51) word door iedereen ‘kind’ genoemd. We kletsen bij in de hal, of als we elkaar tegen komen in het dorp. Bij sommigen ga ik op visite. Of gewoon even kijken hoe het gaat. Ik vind het een verademing, na tien jaar in Amsterdam gewoond te hebben. Daar liepen de directe buren ons voorbij op een meter afstand zonder te groeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.