Buitenspeelgoed waar je als moeder ook wat aan hebt!

buitenspeelgoed

Ik houd er van om een heleboel vliegen in één klap te slaan. Lekker efficiënt!

Dus als het om buitenspeelgoed gaat, dan vind ik het leuk als ik daar zelf ook wat aan heb.

Hoewel ik een hekel hebt aan sport, vind ik het wel belangrijk om genoeg te bewegen. En daarbij kan kinderbuitenspeelgoed warempel helpen! Daarom een post over kinder buitenspeelgoed dat je als moeder kunt gebruiken om je dagelijkse portie bewegen binnen te harken!

Buitenspeelgoed waar je als moeder ook wat aan hebt

1. Trampoline

Met stip op nummer 1: de trampoline! Wist jij dat een trampoline een super work-out is? Er is zelfs een heus boek over fit worden met de trampoline van Marion Grilparzer. Daarin schrijft ze dat je bij springen op een trampoline 100% van je spieren gebruikt. Even ter vergelijking : bij hardlopen gebruik je 70% van je spieren. Dus niet alleen kun je mooi even je lichaam trainen, je kinderen zullen het waarschijnlijk ook nog enorm leuk vinden als hun moeder met hun op de trampoline gaat.

2. Springtouw

Springtouw is ook zo’n kinderbuitenspeelgoed dat jee heel makkelijk kunt gebruken om er als moeder beter van te worden : ) En springtouwen zijn nog goedkoop ook.

Als je 3 keer per week 20 minuten gaat touwtje springen ben je goed bezig.

En ook dit is natuurlijk weer leuk om samen met je kinderen te doen. Kijken wie het het langst volhoudt bijvoorbeeld.

3. Skippy bal

Een skippy bal is geschikt om je rompspieren mee te versterken, en je schijnt er ook strakke billen mee te kunnen kweken. Nou kan dat laatste me niet echt boeien moet ik zeggen. Zo lang ik er goed op kan zitten vind ik het wel best.

4. Hoelahoep

Hoelahoepen is ook weer goed voor je romp, en daarnaast train je er je buikspieren mee. Nou biedt de eerlijkheid me wel te zeggen dat je voor fitnessgebruik beter geen kinder hoelahoep kunt gebruiken. Als je er echt mee wilt trainen, dan is een speciale hoelahoep het beste: die zijn namelijk zwaarder.

5. Schommel!

De ultieme buitenspeelgoed klassieker: de schommel! En ook schommelen is goed voor je lichaam.

Als je gaat schommelen train je je benen, buikspieren en armen.

Hang zoveel mogelijk naar achteren tijdens het schommelen, en span bij elke zwaai naar voren je buikspieren aan.

En schommelen is ook nog eens heel bevrijdend vind ik altijd.

Conclusie

Het is voor kinderen en volwassenen goed om buiten te zijn. Buitenspeelgoed is een goede motivatie voor kinderen om naar buiten te gaan. Je kunt er als moeder naast gaan zitten op een bankje, maar je kunt het buitenspeelgoed van je kind(eren) ook gebruiken om even je lichaam te trainen. In deze post gaf ik 5 voorbeelden van buitenspeelgoed waarmee je fitter kunt worden.

Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed?

Similar Posts

38 Comments

 1. Ik schommel altijd graag mee! En de rekstok vind ik ook erg leuk. Mijn dochter moet altijd erg lachen als ik daar mijn kunsten op doe????

 2. Uh… van die grote ronde ligschommels vind ik leuk en de zandbak. Maar of dat qua sportiviteit nou wat doet….?

  Overigens hebben ze hier in Hongarije nogal eens fitnessapparaten in de speeltuin staan en die vindt ons hele gezin leuk :-)

 3. Jep toen zoonlief een speeltoestel kreeg eiste ik een schommelmand. Daar relax ik al zoveel in! Een trampoline staat op het verlanglijstje maar vind ik dat Matteo net nog iets moet groeien voor.

 4. je hebt zoveel speelgoed wat voor volwassenen stiekem ook erg leuk is. een schommel vind ik bijv ook heerlijk haha en hoelahoep is ook leuk!

 5. Grappig hé. Heb het geregeld met mijn neefjes en nichtjes. Trampoline springen, touwtje springen hoelahoepen en schommelen. Ik vind het echt heerlijk om dit samen met ze te doen, want stiekem voel ik me dan ook weer even klein!

 6. Springtouwen doe ik idd wel eens stiekem.
  Trampoline hebben we ook, maar daar houd ik het nooit lang op vol. Een mama met weinig conditie :P

  De kinderen vinden hier idd de trampoline en het speeltoestel (huisje met schommel) het leukste.

 7. Een trampoline…. dit staat op mijn verlanglijstje!
  Ik vind dit vooral gezellig en het nodigt uit tot vooral plezier met elkaar.
  Mijn nichtjes vinden het zo leuk wanneer ik met hen op de trampoline spring, werkelijk slepen ze me mee naar buiten!
  Ik wist niet dat je zoveel spieren gebruikte bij het springen hierop.
  Weet jij hoeveel spieren je gebruikt met wandelen of is dat net zoveel als hardlopen, lijkt mij nl iets minder?
  Een schommel vind ik ook heel leuk.

  Fijn dat je schrijft over het belang van eenvoudig buitenspeelgoed, geschikt voor oud en jong en nog meer buiten zijn!
  En in de winter? Heb jij een groot achterhuis waar je kan schommelen, hoelahoepen of touwtje springen?

 8. Haha hoelahoep vind ik nog wel leuk om te doen of lekker relaxed schommelen. Trampoline vinden de kids geweldig maar ik vind het een beetje een link ding dus ik ben dan wel altijd extra alert.

 9. Touwtje springen is een complete work-out! Dus zowel goed voor mama als de kids :). Een trampoline hebben we niet, maar ik weet nog wel dat ik dat heel erg leuk vond vroeger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.