|

Budget sinterklaascadeautje school

sintAfgelopen woensdag ging ik met mijn jongste zoon op pad voor een sinterklaascadeautje voor het Sinterklaasfeest op school.

De kinderen hebben lootjes getrokken. Voor die persoon moeten ze een cadeautje kopen. En een surprise maken. En mijn zoon kwam thuis met 2,50. Dat is het bedrag voor het cadeautje.

Ik vind het erg bijzonder dat de school hier geld voor geeft. Maar tegelijkertijd vond ik het best lastig om iets te vinden voor 2,50. Iets wat géén goedkope troep was. Uiteindelijk kochten we een setje nagellak en een micky mouse pen. Bij de Action. Daarmee kwamen we precies uit.

Wat is het budget bij jullie op school voor Sinterklaas?

Similar Posts

17 Comments

 1. Owh mijne goeie, Sint en alles, mijn dochter heeft een budget van 3,50 dat ze zelf moeten betalen en zelf mooi in moeten pakken, zal me benieuwen allemaal.

  Op de basis kregen ze vijf euro van de school zelf, en vind dat wel fijn, want een gezin dat weinig te besteden heeft, is vijf euro heeel veel centen.

  Maar het is inderdaad een crime om te vinden wat geen troep is en waar ze wat aan hebben.

  Dus super leuk cadeautje!

  Ruby

  1. Voor een gezin dat weinig te besteden heeft, is 5 euro inderdaad heel wat. Wat dat betreft is het goed dat het budget laag ligt.

   En het is natuurlijk wel goed voor de creativiteit ; )

 2. Het budget hier is € 6. En daar hebben we 3 heel gewenste kadootjes voor gekocht bij de verantwoorde speelgoedwinkel. Kneedgum, een stuiterbal met lintjes en een lief potje met kleine gummetjes. Precies wat meisjes in deze leeftijd leuk vinden.

  De materialen voor de surprise zijn 3x zo duur maar ja daar blijft dan wel weer wat van over dat voor andere frobel acties gebruikt wordt.

  We krijgen het geld niet van school.

 3. Dat is netjes dat school hier aan mee betaald, hoewel je dit waarschijnlijk al betaalt hebt via de “vrijwillige” bijdrage. Ik weet niet hoe het bij ons op school zit, zoon zit in groep 4 en dan geeft Sinterklaas een cadeau. Hij gelooft ook nog heilig.
  Maar jullie hebben een mooi cadeau uitgezocht, nu de surprise nog. Ook heel moeilijk vond ik altijd. Mijn zoon krijgt ook zo’n pen maar dan van Cars, en dochter voor de schijn ook de Minnie Mouse versie. Soms hebben ze wel leuk spul bij A.ction
  Wij hadden vroeger op school voor 5 gulden en volgens mij vanaf groep 7. En dan wel zelf betalen of mijn ouders dan, maar niet vanuit school een bijdrage.

  1. Ik denk ook dat ik die 2,50 heb voorgeschoten in de vrijwillige ouderbijdrage. Voor de surprise is het plan een tennisracket te knutselen…. Want daar houdt het kind dat mijn zoon heeft getrokken van.

 4. Op school van dochter (en daarvoor zoon) krijg je EUR 5 in een envelopje van de school. Na afloop moet je het bonnetje van je cadeau inleveren. Tuurlijk betalen we het zelf aan ouderbijdrage (hier EUR 35 en EUR 30 voor het schoolreisje). Omdat we hier nogal wat kindjes hebben die thuis geen Sint achtergrond hebben of kennen vind ik het een goede oplossing. Anders kregen kinderen niets. Gebeurd ook regelmatig bij kinderfeestjes. Nu hechten ze daar niet zo aan maar in de klas met de Sint nee da’s andere koek.
  Ilse

 5. Hier moeten ze van school 4 euro spenderen voor een surprise. Van de kerk moeten ze 5 euro uitgeven.
  Valt op zich wel mee.

 6. Ik vind het wel netjes van de school. Zo voorkomen ze n elk geval dat er kinderen zijn die geen geld hebben om een cadeautje te kopen… Het is erg sneu als iemand niks krijgt omdat een ander niks te besteden heeft.

 7. hier doen ze het voor de Kerst. Maar gewoon iets lekkers of iets kleins, zomaar iets. Ze doen het bij iemand thuis van de vriendinnen. Zelf doen we er niet aan, ok niet met Kerst.
  Dochter kreeg op school en paar jaar geleden een leuke lamp voor op het bureau. Werkte dus niet. Hier thuis nagekeken op bedrading en lampje, maar het ging regelrecht de prullenbak in. Kind overstuur. We gaven wel zelf een leuk kado wat diegene wilde hebben die zij had. Dat was ong. 7.50 euro. Jammer dan hoor voor kinderen die dus echt zooi krijgen en van ouders die Rommel weggeven, De waarde van haar kado was dus echt nul, komma nul
  Groet, Wilma

 8. Hier krijgen ze 4.00 euro van school en daar moeten ze een kadootje van kopen. We hebben vorige week zaterdag alles al afgerond. De surprise een skateboard staat al klaar. Dus dat kost ons geen hoofdbrekens meer.
  Gr. Jolanda

 9. Bij ons is het vijf euro, moeten we wel zelf betalen. Maar ook dan vind ik het erg moeilijk om zonder rommel thuis te komen maar ook om geen rommel te vragen of het lootje.

 10. Hier vullen ze een heerlijk uitgebreid lootje in, waar je houvast aan hebt voor gedicht en surprise en cadeautje. Wou dat ik dat vroeger had gehad!
  Budget is 5 euro, uit eigen zak, en het lukt ons meestal om het merendeel van het lijstje daarvoor te kopen – dit jaar stiften & potloden van een goed merk tegen zeer gereduceerd tarief, coole gummen én kneedgum.
  Voor de surprise koop ik twee vellen karton ad 50 cent het stuk en de rest komt uit de knutsel-la. Oudste krijgt wat bedenk en uitvoerhulp, die heeft daar heel veel moeite mee. Maar ook dit jaar is het gelukt: een originele surprise met vrijwel zelf geschreven gedicht, ruim op tijd klaar :-)
  Jongste is nog in de gelovige leeftijd, dus daar krijgen ze iets van Sint op school.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.