Borstvoeding geven in een ‘lacatatie pod’

borstvoedings huisje

Toen mijn kinderen nog baby’s waren kocht ik alleen kleding die geschikt was voor borstvoeding. Dus jurken die met knoopjes dicht gingen, en anders een t-shirt met rok, waarbij ik het t-shirt omhoog duwde als ik de kinderen voedde. Volgens mij ging dat heel discreet. Eventueel drapeerde ik in publieke geledenheden nog een hydrofiel luier over de baby en de borst heen.

Maar regelmatig zijn er nieuwsberichten over vrouwen die ergens zijn weggestuurd omdat ze hun baby de borst gaven. Persoonlijk vind ik, als je het discreet doet, dat borstvoeding geven in het openbaar moet kunnen.

Borstvoeding pod op het vliegveld

In de VS hebben ze iets nieuws bedacht op het gebied van borstvoeding. Een speciale ‘lactation pod/station’ op het vliegveld. Oftewel een soort comfortabel en groot dixie toilet, maar dan om je baby de borst te geven. Hij klinkt best prettig moet ik zeggen.

Je kunt er echt comfortabel in zitten, er is een stopcontact voor als je wilt kolven en er is genoeg plek voor bagage of een buggy. Bovendien is er ‘soft lighting’ en een spiegel. Ik kan me voorstellen dat zo’n borstvoedingshuisje, zeker als je het niet prettig vindt om je baby in het openbaar te voeden, best prettig kan zijn. Er is zelfs een speciale app om er eentje in je omgeving te vinden!

Ik ben benieuwd of dit ook naar Nederland gaat komen!

Toeschietreflex alleen als je ontspannen bent

Iedere vrouw weet denk ik wel dat de melk alleen wil ‘toeschieten’ en gaat stromen als je ontspannen bent. En ik kan me voorstellen dat dit in zo’n ruimte makkelijker is voor sommige vrouwen.

Maar daar tegenover staat dat je kunt zeggen dat dit nou weer de zoveelste boodschap is dat je geen borstvoeding in het openbaar hoort te geven.

Het is maar net hoe je het bekijkt!

Wat mij betreft is het een handige aanwinst. En als je liever in het openbaar voedt, dan doe je dát gewoon.

Hoe regelde jij het rondom voeding voor de baby? En wat vind je van deze ‘borstvoeding pod’?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik zou daar wel gebruik van maken als ik borstvoeding gaf. Maar ik ga met de fles ook het liefst gewoon op een rustige plek zitten, dat het echt even een momentje rust samen is. :) Maarja, als ik in gezelschap ben dan sluit ik me dan weer liever niet af van mijn gezelschap, dus dan zou ik het weer niet op die manier doen…

 2. Ik heb bij beide maar kort borstvoeding gegeven omdat het niet lukte. Voor mij zou het een uitkomst zijn want ik voelde me nooit op mn gemak om in het openbaar borstvoeding te geven. Maar als een ander dat wil doen vind ik dat prima. Je hebt het altijd bij je, dus moet je het ook overal kunnen geven. Ik vind het raar dat je daarom wordt weggestuurd. Je mag toch ook gewoon je kind de fles geven in het openbaar.

  1. Bij flesvoeding komen er natuurlijk geen borsten bloot… Ik vind dat mensen vooral een beetje bedekt moeten kunnen voeden of kolven, als dat nodig is. Maar toen een collega van wie ik toch al nachtmerries had tijdens een vergadering haar enorme witte borsten tevoorschijn haalde om in alle openheid te kolven, werd ik toch een beetje niet goed. Ik wil op straat geen blote mevrouwen zien, en ik wil ook op mijn werk niet geconfronteerd worden met andermens’ naakt. Ik vroeg me op dat moment af of dat niet een half uurtje later, of een uurtje vroeger had gekund?

 3. Dit vind ik nou super! Ik hoop dat het ook in nl komt. Niet dat ik er nog gebruik van ga maken maar wat zou ik het fijn gevonden hebben. Ik heb niet in het openbaar gevoed. De reden is mijn grote cup maat. Normaal zit ik op een cup maat H tijdens de voedings periode was dit cup i. En je kunt je voorstellen dat zo’n grote borst nogal wat bekijks trekt, het is niet goed te bedekken mede doordat je kindje niet in de standaart houdingen te voeden is. Als we een dagje weg gingen trok ik me vaak terug om te kolven. Vaak op het toilet en dat is nou niet bepaald schoon. Al met al heb ik mijn jongste zoon 10 maanden met plezier gevoed.

  1. Vergeleken met voeden in een toilet is zo’n speciale pod inderdaad een stuk beter.

   En interessant punt wat je noemt: de grootte van je boezem kan het geven van borstvoeding in het openbaar beïnvloeden. Ik had niet zulke grote borsten, en misschien was het daardoor inderdaad wel makkelijker voor mij om discreet te kunnen voeden.

   Daar had ik nog nooit zo bij stilgestaan!

 4. He, dan vind ik die borstvoedingshoekjes bij de ikea er toch een stuk sympathieker eruit zien hoor!
  Het lijkt me ook veel te klein voor de gemiddelde Amerikaan ;)

  1. De borstvoedingshoekjes van Ikea kende ik nog niet. Zijn die ook in Nederland?

   En wat betreft de gemiddelde grootte van de Amerikaan: daar had ik nog niet aan gedacht. Ik zal eens kijken hoe groot zo’n borstvoedings pod eigenlijk is!

   1. Ik dacht dat je ze ook in Barendrecht had, maar nu twijfel ik. Hier staan grote halve cirkels, de open kant is naar het raam gericht. Er staan er een stuk of 5 op een rij. Ze zijn ongeveer anderhalve meter hoog. Erin is een comfortabele zitplaats voor de moeder die wil voeden. Het is zo gemaakt dat al ga je aan het tafeltje ernaast zitten je er niet in kan kijken. Als ik het niet vergeet, zal ik wel eens een fotootje maken. Van een lege dan :)

 5. Tja, ik kan me voorstellen dat daar best gebruik van gemaakt wordt. Op zo’n drukke plek als een vliegveld een plekje waar je je terug kunt trekken met je baby. In alle rust voeden. Zeker als ze wat ouder worden worden ze ook nieuwsgieriger en sneller afgeleid. Zo wordt je kleintje niet afgeleid.
  Ik heb 6x ongeveer een jaar gevoed. En dat op heel wat plekken gedaan. Discreet!! Soms zie ik vrouwen hun kind plat op schoot leggen, de hele bubs naar buiten halen en dan pas het kind oppakken. Nou bedankt dat hoeft van mij niet.
  Zeker als je even oplet met wat je aantrekt zien anderen er weinig of niets van.
  Ik weet niet of ik dus van zo’n ruimte gebruik zou maken, misschien wel misschien niet. Een nadeel vind ik weer dat het ook bezet kan zijn en dan?
  Staan er meerderen naast elkaar? Een iets groter vertrek waar je als voedende moeders bij elkaar kan zitten zou ik dan zeker net zo goed vinden.

 6. Goh, ik vind het eigenlijk een beetje erg.
  Inderdaad weer de boodschap dat borstvoeding weggestopt moet worden.
  Heb me dit weekend nog kwaad gemaakt in vrouwen die bezig waren dat je als borstvoedinggevende vrouw maar apart moet gaan zitten, dat je dat niet in het gezelschap van anderen hoort te doen. What the …!
  Ik heb het 7 maanden gedaan en de weerstand van mijn ventje is echt geweldig.
  Als de beeldvorming rond borstvoeding zou veranderen, het aanvaard zou zijn om in het gezelschap van anderen en in het openbaar borstvoeding te geven, zouden meer vrouwen zich er goed bij voelen, zouden meer vrouwen het doen of langer volhouden, en de kindjes zouden gezonder zijn.
  Want de immuunstoffen in moedermelk die kunnen ze in kunstvoeding nog altijd niet namaken.

 7. Tegenwoordig hoor je zoveel over borstvoeding. Ik ben absoluut nog niet toe aan kinderen, maar ik ben nu al huiverig voor de hele discussie. Zo’n cabine lijkt me aan de ene kant wel handig, aan de andere kant zou ik me daar denk ik alsnog niet op mijn gemak voelen (iedereen weet wat je aan het doen bent, haha).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.