Huishoudelijk nieuws

Bore-out?

bore outWel eens gehoord van een bore-out?

De symptomen lijken veel op die van een burn-out, maar de oorzaak is anders. Bij een bore-out krijg je onder andere depressieve klachten doordat je niet genoeg wordt uitgedaagd in je werk. En doordat je je niet gewaardeerd voelt. Het deed me denken aan de uitspraak: ‘Als ik werk ben ik leukere moeder.’

Lees meer over een bore-out op Het Moederfront!

Heb jij ervaring met een burn-out en/of bore-out?

Similar Posts

10 Comments

 1. Dat van dat aankleden klinkt als “Flylady” aankleden inclusief schoenen, elke dag. Dat hele Flylady ken je wel, en die routine (al zijn die mailtjes wat irritant soms) die begint met “shine your sink” is geweldig.

  1. Ja de lawine van mailtjes is inderdaad niet zo fijn. Ik las laatst van iemand dat ze om die reden is afgehaakt op Flylady. Zelf heb ik het destijd gebruikt als een opstapje naar een beter functionerend huishouden.

 2. Ja. Ik heb ruim een jaar op een functie met te weinig uitdaging gewerkt en hoewel dat in eerste instantie comfortabel en zelfs veilig voelde, wakkerde mijn al aanwezige faalangst enorm aan. Ik werd apatisch en kreeg angsten op het werk en daarbuiten, waarvoor ik ook ben behandeld. Uiteindelijk heeft het me enkele jaren gekost om weer op normaal niveau te functioneren en zo nu en dan breekt het angstzweet me nog steeds uit.
  Toen ik de “bore out”schoorvoetend naar voren bracht bij vertrouwde collega’s, vond ik herkenning bij een aantal van hen. Gelukkig kon ik een andere rol binnen ons bedrijf vinden. Ik heb het nooit bij mijn leidinggevende durven aankaarten uit angst afgeschreven te worden bij reorganisaties.
  Vandaar dat ik ook huiver heb voor het systeem waarbij je bij werkeloosheid “onder je niveau” werk moet accepteren. Omdat ik zelf heb ondervonden dat je daar mentaal en fysiek heel veel last van kunt krijgen.

  1. Heftig zeg! Ik kan me voorstellen dat je huiverig wordt van werk ‘onder je niveau’ als je zo aan den lijve hebt ervaren wat dit met een mens kan doen.

   Fijn dat je een andere rol in het bedrijf hebt kunnen vinden Anoniem.

 3. Een mens heeft uitdagingen nodig om zich prettig ,gewaardeerd en nodig te voelen.

  Dat gaat gepaard met een gezonde dosis inspanning.

  Is de inspanning te groot ,komt er te veel stress en bij langduige strees verlies je lichamelijke weerstand en kun je klachten krijgen.

  Bij zgn onderspanning kun je ook ziek worden en psychische klachten krijgen van je niet wel bevinden.
  En een negatief zelfbeeld

 4. Ik heb het idd vorige week ook gelezen, maar dan over een vrouw die werkte, maar het werk niet meer uitdagend vind. Ik kan beide begrijpen. Ik had ook geen uitdaging meer in mijn werk, ik kon en wilde niet meer mee, veel werk is geautomatiseerd wat de uitdaging echt uit het werk haalt. Nu ben ik thuis en ja ik heb ook vaak de baken, weer de vaatwasser, weer de was, het gaat maar door, maar het gaat ook door als je werkt. En dan doe je veel dingen halfslachtig en dat geeft ook geen voldoening. We hebben teveel teveel repeterende werkzaamheden en het is de kunst om er zelf een draai aan te geven. Trouwens een mooi onderwerp vind ik. Ga het ook zeker op mijn blog beschrijven.

  1. Ik denk dat dit misschien ook één van de redenen is dat zoveel moeders een blog beginnen: daar kunnen ze veel van zichzelf in kwijt, en het biedt ook uitdaging en stimulans.

 5. Leuke titel. :-)Gelukkig ik heb geen tijd hiervoor, wel voor burn out maar niet voor bore out. Als ik werk ben ik een leukere moeder. Daar sluit ik mij bij aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.