Boeken verkopen via Facebook: 13 boeken binnen 24 uur verkocht!

boeken verkopenMijn oudste dochter leest heel veel. En ze koopt graag boeken.

Maar ja, ze heeft maar een beperkte hoeveelheid ruimte. En dus besloot ze een aantal boeken te verkopen. In eerste instantie overwoog ze boeken verkopen via bol.com. Maar na aftrek van de bemiddelingskosten en verzendkosten was dat financieel niet aantrekkelijk. Veel moeite, voor nauwelijks opbrengst.

Toen vond ze op Facebook een besloten groep waar mensen onderling young adult boeken verkopen. Ze werd lid, zette haar boeken er op, en verkocht er binnen 24 uur maar liefst 13!

Daarbij viel het op dat mensen graag wilden dat ze de boeken via Kiala verstuurt. Dat scheelt namelijk nog weer 2 euro.

Conclusie

Hoewel de meeste mensen bij het verkopen van boeken denken aan bol.com en marktplaats, blijkt Facebook dus ook een uitstekende optie. Sterker nog: je bereikt daar veel directer de juiste doelgroep en er wordt snel gereageerd.

Vind je gebruikte boeken een beetje onfris? Lees dan mijn post over Boeken schoonmaken.

Verkoop jij wel eens boeken? Welk kanaal werkt voor jou het best?

Similar Posts

37 Comments

 1. Ik maakte gebruik van Kapaza en 2dehands.be
  Maar ik heb lang geleden een boekengroep opgericht op Facebook, waar ondertussen al heel veel leden zijn en elke dag komen er nog bij :-)

 2. Een blog naar mijn hart. Heb ooit getracht om via Bol.com een hele serie “Hoe overleef ik” boeken te verkopen maar dat is op niets uitgelopen. Teveel aanbod en weinig vraag en heel weinig marge, als je ze verkocht.
  Dus ik ben wel benieuwd via welke Facebookpagina zij haar boeken heeft verkocht.

 3. Ik heb de afgelopen jaren veel op bol verkocht maar de verdiensten werden steeds lager. De verzendkosten zijn intussen flink duurder geworden. Ik heb mijn ‘winkeltje’ leeg gehaald.
  Goed idee van facebook. Al heb ik niet veel boeken meer die ik zou willen verkopen. Ik ben voorzichtig met verkopen van boeken want ik. Heb regelmatig spijt gehad dat ik boeken niet meer had.

 4. Er is hier een regio/gemeente en provincie gebonden FB groep die ik ken en daar heb ik al diverse keren ge- en verkocht.

 5. Hier verkopen we nog prima via bol.com. Het voordeel daar: je zet je boeken er één keer op, je zet ze in een doos op zolder en als je een boek verkocht hebt, hoor je het vanzelf. Ook al is het soms pas twee jaar later, je blijft even zichtbaar als verkoper. En hoeft je advertentie niet steeds weer ‘omhoog’ te halen. Ander voordeel vind ik dat je geen gegevens hoeft in te vullen: alleen het ISBN-nummer, je klikt de conditie aan en geeft een prijs op, en klaar. Dat scheelt veel tijd, zo heb ik pas 100 boeken online gezet terwijl ik wachtte op de man die de vloerbedekking zou komen leggen ;-)
  Ik ben het er wel mee eens dat je rekening moet houden met de bemiddelingsbijdrage en de verzendkosten. Boeken die nog maar vijf euro waard zijn, kun je er beter niet opzetten, daar verdien je niets meer aan.

 6. Ik heb ooit geprobeerd via marktplaats een aantal boeken te verkopen, maar dat lukte helemaal niet. Ik heb toen de boeken naar de kringloopwinkel gebracht.

 7. Dat gaat dan snel zeg!! Goede tip, Bol.com vind ik zelf ook niet ideaal om door te verkopen en Marktplaats loopt op één of andere manier niet meer zo goed…

 8. Wat fijn om deze post te lezen. Ik dacht er gisteren aan om weer eens wat boeken te gaan verkopen. In het verleden deed ik dat via Bol.com en had ik inderdaad bemiddelingskosten. Dit waren vooral studieboeken die ik niet meer nodig had en dat zijn over het algemeen wat duurdere boeken. Het loonde dus nog. Nu twijfelde ik omdat het normale leesboeken zijn en zag ik via Bol weinig verdienmogelijkheden. Fijn om te lezen wat de alternatieven zijn en hoe die een ieder bevallen!

 9. Ik heb inderdaad ook eens Bol.com geprobeerd maar het verbaasde me hoeveel zij ervoor ontvangen. Ik vind dit een goede tip! Dank je wel.

  1. Ja, als het boek niet redelijk wat waard is houd je weinig over bij bol.com vanwege hun bemiddelingskosten en de verzendkosten…

   Voor mijn dochter loont deze verkoop via Facebook veel beter. Ze verkoopt haar boeken daar voor 3 euro per stuk.

 10. Wat fijn zeg! Ik verkoop ook veel op onze plaatselijke Facebook verkoop groep, het gaat vaak heel snel, dus dat is ook fijn omdat het ook nog eens veel tijd scheelt :)

 11. Slimme, ondernemende dochter heb je. Ik zie heel soms advertenties voorbij komen op Facebook, maar heb er nooit echt naar gekeken of dit wat is. Blijkbaar dus wel. Goede tip, want ik heb hier stapels boeken die het slachtoffer aan het worden zijn van een papiervisjes aanval. Bleg!!!

 12. Ja, ik zou ook meteen MP denken, maar facebook is natuurlijk ook een prima madium! Nooit aan gedacht, ondanks dat ik zelf een weggeefgroep run…

  1. Er zijn vast ook groepen voor volwassenen. Wat ik van mijn dochter leer is dat faceboekgroepen met een hele duidelijke doelgroep voor boeken het beste werken. De groep voor young adult boeken werkt voor haar geweldig goed.

 13. Ik verkoop mijn boeken nooit, ik geef ze hooguit door. Maar dat komt omdat elk boek dat ik heb uit mijn kinder/tienertijd ik heb gehad met een reden, ik ben wat dat betreft (te) nostalgisch ;)

 14. Ik verkoop de laatste weken ook de meeste spullen via facebook. Mensen vinden dit ook vaak fijn omdat ze het dan kunnen ophalen. En dan gaat het op de facebook pagina’s in jouw eigen regio. Verzendkosten zijn ook vaak duurder.

 15. Ik verkoop mijn tweedehands boeken via mijn Facebook-pagina Boekwinkeltje. Echt de moeite van een bezoekje waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.