Blogger woordverificatie: moeilijker dan ooit!

woordverificatie

Heb jij een Blogger blog? Dan zou het best kunnen dat ik een comment heb achtergelaten met in de comment een link naar Huisvlijt. Niet om stiekem te spammen, maar omdat ik anders niet kan aangeven dat ik met mijn blog Huisvlijt reageer.

Reageren op Blogger blogs met woordverficiatie is lastig

Reageren op Blogger blogs is een stuk moeilijker geworden. De woordverificatie is vaak praktisch onleesbaar. En zelfs als het je lukt om die goed in te typen krijg je soms nog een andere code die je vervolgens moet kopiëren en plakken!

Dat zijn wel erg veel hindernissen om een comment achter te laten…

Met je Blogger of Google account reageren kan nog wel

Maar als je gewoon met je Blogger of Google account reageert, dan vervalt de woordverificatie! Dan is een comment achter laten weer heel makkelijk.

Het punt is alleen dat ik meestal reageerde met de optie: Naam en url van je blog. Omdat ik meerdere blogs heb, en niet verwacht dat mensen dat hele rijtje afgaan, reageer ik meestal duidelijk met één blog. Huisvlijt!

Nieuwe woordverificatie opties

1. Onleesbare tekst over typen. Niet te doen.

2. Leesbare verificatiecode intypen maar vervolgens een code moeten kopiëren en plakken. En dat kan dan vervolgens helemaal niet…

woordverificatie

3. Een vakje aanvinken dat je geen robot bent. Dit is wel heel makkelijk:

ikben geen robot

4. Een vakje aanvinken dat je geen robot bent + een getal intypen en dan op verifiëren klikken. Dit is ook goed te doen.

Helaas krijg ik meestal optie 1 voorgeschoteld. En dat lukt me dus niet.

Oplossing

Als oplossing reageer ik nu op Blogger blogs dan maar met mijn Blogger account en zet een link naar huisvlijt in mijn comment. Niet om stiekem te spammen, maar om duidelijk te maken met welk blog ik reageer.

Hoe reageer jij op blogs?

Similar Posts

17 Comments

 1. ‘Bevestig dat je geen spammer bent’ is zo gedaan maar dat met die codes over typen, lijkt wel alsof ik ze altijd fout typ haha. Soms zijn ze echt lastig! Ik reageer dan liever niet op die blogs maar lees ze dan nog wel.

 2. Er bestaat een prima oplossing voor het probleem :
  OpenID
  Dat is een systeem waarbij je één keer inlogt bij een ID-provider en dan overal herkend wordt. Maar Google kiest er voor om dat systeem in de soep te laten lopen. Ze herkennen wordpress ID’s zogenaamd niet.
  Ik ben zelf een onafhankelijke blogger. Ik zit niet bij wordpress.com, maar mijn blog herkent hun ID’s wel.

 3. Ik heb het ook gemerkt idd, als ik het op het werk al voor elkaar krijg om de juiste woorden te typen dan krijg ik ook nog zo’n stomme code waar ik niks mee kan, omdat het veld waar ik hem in moet plakken het op de een of andere manier niet doet. Thuis hoef ik vreemd genoeg voor dezelfde blogposts alleen maar aan te vinken dat ik geen robot ben, dus misschien heeft het er zelfs nog mee te maken waar je vandaan reageert…

 4. Best lastig om te reageren op blogs i.v.m. alle hindernissen die je moet nemen. Vaak laat ik het dan ook maar en dat vind ik best jammer…

  Hartelijke groet, Noor

 5. Ik ben nog niet zo lang in blog land en ben al blij dat ik een blog heb kunnen maken en foto’s kan toevoegen etc. Wil soms reageren en dan moet ik letters cijfers woorden overnemen om te bewijzen dat ik geen robot ben, maare volgens mij kan een robot die woordverificaties beter lezen dan ik. Heb ook weleens dan maar via de e mail gereageerd.
  Zeer onduidelijk soms die woordlettercombi’s, niet te lezen. Het hoe en wat ontgaat me voorlopig nog.
  griet,
  Silvia

 6. Dat verklaart een hoop, ik vroeg me al af waarom er een link onder al jouw reacties stond ;) Ik heb het nu aangepast; geen woordverificatie meer, maar daar tegenover staat wel dat ik voortaan de reacties ga modereren. Bedankt voor de tip!

  1. Dat is de reden Daantje! Ik kan simpelweg op veel blogs niet meer reageren met mijn naam en url!

   Modereren is inderdaad een oplossing! Het vraagt alleen wel weer tijd van de blogger. In die zin snap ik de woordverificatie wel. Als je steeds spam krijgt is dat ook erg vervelend.

   Maar modereren is een mooie tussenweg!

 7. Aaaah ik vind dat ook zo stom dat je op veel Blogger blogs niet gewoon met naam en URL kunt reageren. EN ALS HET KAN, dan moet je zo’n stomme woordverificatie, die inderdaad onleesbaar is, invullen. Het zijn trouwens ook altijd woorden die niet bestaan, maar vaak gewoon random letters. Wel heel veel hindernissen inderdaad om een berichtje achter te kunnen laten. ;)

 8. Bij blogspot heb ik immer problemen gehad en aan hun woordverfificatie begin ik nooit. Het hoeft ook helemaal niet. Bij de gratis wordpress.com zit aksimet ingebouwd en die houdt bij mij alle spam tegen, zonder iets te doen met woordverificatie. Je hoeft bij mij ook geen mailadres in te vullen, ik laat alles zonder barriere toe.

  Zelf heb ik wel een blogspot als 2de blog, maar daar heb ik de reacties uitgezet. Ik verwijs voor reacties naar m’n wordpress-blog. Toch heeft worpdress ook een nare eigenschap en die heet Gravatar. Mailadressen die je daar eenmaal aangemeld hebt kan je niet gebruiken bij WordPress om oningelogd te reageren. En net als Facebook en Google vind ik ook dat Gravatar niet van mij alles via mijn mailadres mag bijhouden. Ik log dus nooit bij die clubs in en gebruik een niet bestaand mailadres. Op m’n wordpress-blog is wel mijn mailadres te vinden mocht iemand dat zoeken.

 9. Ik krijg de laatste tijd elke keer nummer 3 :) Vind ik super fijn :) Daarom heb ik hem ook ni aan staan, en blogger filtert gelukkig zelf de spammers er uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.