Blegh!

bleghBlegh. Ik heb het even helemaal gehad. Ik heb zo’n slecht humeur dat ik het liefst bij mezelf zou willen weglopen. Maar zoals het spreekwoord treiterig zegt:

‘Wherever you go, there you are.’

En de brief van de leerplichtambtenaar waarin ik word gesommeerd volgende week donderdag om 16 uur op het gemeentehuis te verschijnen met mijn spijbelende zoon helpt ook niet!

Meestal heb ik een zonnig gemoed, maar vandaag even niet!

Wat doe jij als je het even helemaal gehad hebt met alles en iedereen?

Similar Posts

24 Comments

 1. Oeps, een brief van de leerplichtambtenaar… zou ik ook niet vrolijk van worden…
  Tja wat doe ik als ik er helemaal doorheen zit; ehmm…troosteten (snaaien), chagrijnen, beetje jammeren, nog maar een kop koffie nemen… Ik weet het, je hebt hier niets aan…
  Sterkte!!

 2. Meestal probeer ik me even af te zonderen, het rothumeur moet eruit en op die manier heb ik er alleen maar last van (wat met drie kleine kinderen vaak niet lukt overigens).

  Succes vandaag, ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

 3. Van zo’n brief zou ik idd ook niet vrolijk worden. Wat ik in zo’n situatie doe is weggaan. Naar de winkels bijvoorbeeld en lekker rondneuzen.

 4. O bah je zoon betrapt tijdens het spijbelen, ppffff dat is verre van leuk, maar èèn troost heel veel pubers doen dat wel eens en het maakt je kind heus opeens geen slecht kind.En jij stuurt hem netjes naar school dus wat kan je nog meer doen?
  Ik bel meestal op dat soort momenten met vriendinnen mopper het lekker effe van me zelf af en meestal lucht dat al enorm op.
  Wat ik vroeger deed was gaan winkelen ik trakteerde me dan op iets nieuws voor in huis of tuin . Daar ben ik mee gestopt (met moeite) want dat was niet best voor de bank rekening. Sterkte Donderdag en bedenk jezelf het wordt van zelf ook weer Vrijdag.

 5. Hè jakkes, zo’n brief lijkt me maar niks! Wat ik wel vaak merk, is dat als je in zo’n ‘bui’ blijft hangen, je vaak ook allemaal slechte dingen lijkt aan te trekken. Waardoor het steeds erger wordt! Maar eruit komen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zou zeggen: lekker naar buiten en genieten van de zon! (als die er bij jou ook is tenminste) Leuke dingen doen of in ieder geval aan leuke dingen denken. Of alles opschrijven waar je dankbaar voor bent. Kun je gelijk een blog aan wijden ;-).

 6. Gaat die druif van een leerplichtambtenaar lekker zelf een weekje op school zitten, kijken wanneer hij het zo zat is dat ie gaat spijbelen. Jee, wat overdreven zeg. Je houdt zeker niet van death metal? Jammer. Dat lucht op. Rammstein dan? Je zoon heeft groot gelijk dat ie af en toe een baaldag neemt. Is dat je zoon die toen zo lullig behandeld werd omdat ie een leuke muts op had?

 7. Een ongevraagde maar goedbedoelde raad: bij bezoek aan een leerplichtambtenaar M/V is het handig een man in pak mee te nemen. Maakt niet eens uit wie precies, als hij maar zakelijk en indrukwekkend overkomt. Bonuspunten als hij mompelt over jurisprudentie en protocollen. Strekte, gelukkig laatste kind bijna van de middelbare school af hier.

  1. Ja, en ik heb nog wel allemaal boeken uit de bibliotheek gehaald over pubers en ze helemaal doorgelezen. En dan doe ik netjes A, en volgens het boek levert dat dan B op.

   Maar helaas hebben mijn pubers de boeken niet gelezen ; )

 8. Als ik het echt gehad heb dan zorg ik dat ik even alleen ben. Ik hoef dan ook echt niemand om me heen te hebben. Dan ga ik even lekker muziek luisteren of op internet surfen oid.

  Succes ermee en hopen dat je goede humeur snel weer terug is.

 9. Oei, wat balen zo’n brief!
  Als ík zó’n enorme baaldag heb, kruip ik in bed en wil ik even helemaal niks! Het gebeurt gelukkig niet vaak maar dat is voor mij de enige remedie die helpt!….

  Sterkte, Noor

 10. ppfffff. Ik ben het gelukkig niet alleen die er helemaal doorheen zit met zoonlief. Alhoewel het vandaag weer meevalt. Maar spijbelen heeft hij nog niet gedaan. Veel sterkte donderdag en ik voel met je mee.

 11. grrrr pubers! Sterkte!
  Maar als ik zo’n humeur heb, wil ik het liefst alleen in mijn bed liggen. Eerst even een potje janken en dan lekker bijkomen met een boek

 12. Ja ik ken dat.. maar ik leg alles even opzij en ga wat leuke eenvoudige basale dingen doen. Zoals een fijne bos bloemen kopen..je lost het nl.toch niet va n daag hier en nu op. Dus schrijf het even op wat je dwars zit..en leg het dan opzij..Sterkte !

 13. Ah vandaar dat je je zo goed kon inleven in mijn blog over stemmingswisselingen ;-) Ja soms heb je van die dagen…gelukkig gaan ze meestal vanzelf voorbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.