Bijzettafel: stoof

Als ik mezelf dan eindelijk zover heb dat ik op de bank zit met een boek, dan wil ik mijn thee graag binnen handbereik hebben. Een tijd lang zette ik mijn dampende mok thee daarom op een Mammut krukje van de Ikea. Maar op een gegeven moment liet er steeds een pootje los, en dus zocht ik een andere vorm van bijzettafeltje.

Uiteindelijk vond ik die in de vorm van een stoof, op Marktplaats. Ik vind het niet alleen mooi, hij is ook nog eens superhandig, want je kunt er van alles inleggen. Zoals bijvoorbeeld een boek waarin je bezig bent.

Ik vind deze stoof een stuk charmanter dan het plastic Mammut krukje, en hij is nog praktischer ook!

Wat hebben jullie? Een salontafel? Bijzettafel? Zo’n stoffen vierkante poef die ook als tafel dient?

stoof

Similar Posts

13 Comments

 1. Wij hebben de salontafel(wat een jeukwoord) meegegeven aan ‘t meisje toen ze op zichzelf ging wonen, nu doen we met twee bijzettafeltjes,
  Lekker ruim!
  groet

 2. wij hebben een salontafel en aan de ene kant van de bank staat nog een bijzettafeltje. Maar zo;n stoof ziet er wel gezellig uit, kun je ook lekker je voetjes op laten rusten als je een boek aan het lezen bent.

  groetjes
  Janneke

 3. Wij hebben een kist opgeknapt (waar ik alle kapotte kledingstukken in opspaar en de naaimand in heb staan) en daar wieltjes onder gezet. Die doet dienst als tafeltje :-)

 4. Wij hebben een soort salontafel, een lang, rechthoekig ding bij de kringloop vandaan. Heel eenvoudig, om het evenwicht te bewaren met al mijn spulletjes die ik mee nam ;-) En een leuk, wit, bijzettafeltje, maar die staat nu nog even in de logeerkamer tot er plek voor is. Hm, misschien toch dat krat eens weg halen, dan is er plek voor xD

 5. Wij hebben een brede vensterbank. Maar wat een leuke stoof! Echt handig inderdaad en wie weet kun je die in de winter ook nog gebruiken als voetenwarmer bij je PCplek.
  Onze kinderen speelden altijd zo graag met de stoven bij de opa’s en oma’s – paar beestjes mee op visite en je had er de hele middag geen kind meer aan :-)

 6. wat een leuk idee! Wij hebben drie ouderwetse tafeltjes van de tweedehandswinkel (Emmaus) die in elkaar passen. We trekken dan steeds de onderste naar ons toe. Ze zijn van gietijzer met een stenen blad. Erg lelijk eigenlijk, maar daardoor ook leuk.

   1. Hoi, dat is juist een service van CommentLuv en van Huisvlijt! Als je een comment achter laat , en je hebt een blog, dan wordt de link naar je laatste blogpost zichtbaar.

    Ik ben blij met comments, en beloon die graag.

 7. Leuk idee! Ik heb er ook nog eentje, zelfs nog met zo’n bakje erbij, maar hoe dat precies werkt weet ik niet. Ik wil ‘m graag nog een keer verven en dan ga ik ‘m ook gebruiken :-)

  1. Wij hebben een bijzettertje met ruimte voor een fles wijn, voor tijdschriften en boeken op wieltjes gekocht op een rommelmarkt voor een paar euro. Ideaal!!
   @LLMM: in zo’n bakje (test) deed men vroeger een smeulend kooltje zodat je voeten lekker warm bleven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.