Bibliotheekbezoek

Na vier weken afzien is de bibliotheek weer open, na een verhuizing naar een spiksplinternieuw pand. En ik vind het prachtig! Als je binnenkomt is het namelijk net alsof je een boekenwinkel binnenloopt, maar hier kan je gewoon alles gratis in je tas proppen! Ik heb mijn hart opgehaald aan het aanbod, en aan het feit dat ik eindelijk weer in de bibliotheek was. En eerlijk is eerlijk: ik heb wel eens geklaagd over de service van het bibliotheekpersoneel, maar ze waren meer dan vriendelijk, en uitermate behulpzaam.

Normaliter gaat mijn voorkeur uit naar oudere gebouwen, met ‘authentieke details’ die sfeer en nostalgie uitademen. Deze nieuwe bibliotheek is wat dat betreft het tegenovergestelde: hypermodern. Maar de gelijkenis met een boekenwinkel maakt veel goed.

De online bibliotheek is gelukkig altijd open!

Hoe vaak ga jij naar de bibliotheek per maand?
En bezoek je bewust met je kinderen de bibliotheek?
En hoe is de sfeer: nostalgisch of modern?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

11 Comments

 1. Heerlijk een bibliotheek. Ik ga wekelijks, ik neem ook niet teveel mee per keer.
  Bij ons nog lekker ouderwets, maar door bezuinigingen gaan ze over een tijdje naar een kleiner, maar nieuwer pand.

 2. Ik ga zeker 3x per maand naar de bieb. Het is hier dorps en ouderwets gezellig.
  Vroeger nam ik de kinderen mee, maar tussen de 30 en 35 jaar laten ze zich niet meer meeslepen. ;o)

 3. Vroeger ging ik veel vaker, en nu ga ik in de winter meer dan in de zomer (hoe komt dat eigenlijk??), maar eens per maand zeker.
  Besteed het in deze drukke tijd weleens uit aan dochters, die meer tijd hebben om te lezen, maar voor de jongens ga ik zelf. Meestal zonder kinderen, heerlijk even voor mezelf. Maar soms bewust met kinderen, als uitje voor hen én stimulans, om te laten zien hoe heerlijk het is, te mogen kiezen tussen zoveel boeken en bladen die je zomaar mag meenemen. We hebben 6 pasjes, dus stapelen we er vrolijk op los soms ;-) en lachen maar om die verwonderde blikken…
  Vrij moderne biebs hier.

 4. Als oud bibliothecaresse ga ik heel regelmatig naar de bieb, heerlijk rondneuzen en neem vaak de jongste mee.
  Sinds we in deze wijk wonen hebben we een filiaal dus we wisselen af qua bezoekjes.

 5. Leuk om te lezen! Zelf ga ik altijd op donderdagochtend naar de bibliotheek: dat is mijn officiële vrije ochtend, en om 11.45 ben ik dan weer thuis voor de kinderen.

  En elke zaterdagochtend ga ik met het kind dat dan ‘Kind van de dag’ is.

  Ik ga dus twee keer per week, acht keer per maand.

 6. Onze stad heeft een nieuwe bibliotheek, denk 1 van de grootste van Nederland en vorig jaar uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland. Supermodern, er is zelf een bioscoopzaal voor mooie arthouse films etc. Ik kom er graag, kan er de hele middag vertoeven.

  Ik ga 1 keer per maand met onze zoon en ongeveer 2 keer per maand ga ik alleen voor mijn eigen boeken. Niets lekkerder dan in mijn uppie boeken te snuffelen.

  Groetjes Isabelle

 7. Eens in de twee of drie weken komen we er wel. Hier ook een zeer modern pand maar wel met een heel gezellige hoek voor kindjes. Ik vind het maar niets, dat geautomatiseerde. Vroeger in Dordrecht zat er een dikke mevrouw met elke lange nagel in een andere kleur gelakt. Interessant vond iedereen dat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.