Bh kopen

143 252 large

Toen ik gisteren bij de kapper zat te wachten terwijl mijn middelste zoon werd gekortwiekt, bladerde ik door de bijlage van de Telegraaf: Vrouw. Daarin ging het weer eens over lingerie, en hoe het gros van de Nederlandse vrouwen in de verkeerde maat bh loopt. Een goede bh kopen blijkt bij menigeen niet goed te gaan.

Bh elke 6 a 9 maanden vervangen?! Ja daag!

Dat heb ik allemaal al vaker gehoord, maar ik schrok wel van het advies elke 6 a 9 maanden je bh te vervangen! Eerst moet je een ontzettend dure bh kopen, omdat dat de enige is die aan de eisen voldoet, en vervolgens moet je die ook nog heel snel vervangen! Dat wordt een wel heel duur grapje!

Bh van Daphne Deckers

Zoiets tekent je toch, en dus vond ik mezelf vandaag bij de V&D terug op de lingerieafdeling. En daar hingen bh’s van Daphne Deckers, WOW genaamd.  Aan de bh zat een foto waarop Daphne me wulpse blikken toewierp. Ik ben niet zo’n fan van Daphne Deckers, onder andere omdat ze praat alsof ze een robot is in het programma Benelux Top Model. Maar ook omdat ze zelf toevallig ontdekt is, en er nu genoegen in lijkt te scheppen meisjes die er hard voor moeten werken door de wringer te halen.

Huismerk bh’s en de WOW bh

Maar Daphne Deckers is ook moeder, en ik betrapte mezelf op de gedachte dat een bh waaraan zij heeft meegewerkt wellicht toch wel goed is. Dus nam ik er eentje mee het pashokje in, samen met een setje huismerk bh’s, uit de categorie 2 voor 15,-. Ik begon met de huismerkbh’s die best redelijk zaten, hoewel mijn dadeltrossen inmiddels gekrompen zijn tot maatje A. Als we het huis moesten warm stoken van de bos hout voor míjn deur, dan werd het een koude winter.

WOW bh: Wauw!

Toen kwam het moment voor de bh van Daphne Deckers. Chagerijnig trok ik hem aan, en keek toen verbijsterd naar mijn spiegelbeeld. Daar lagen mijn borsten plotseling als rijpe perziken op een bedje van satijn. Eerlijk is eerlijk, hij zat prachtig, en deed wonderen voor mijn boezem. Helaas was het prijskaartje ad 39,95 een stuk minder prachtig, en dus heb ik de bh een beetje spijtig teruggehangen.

En voor 15 euro heb ik nu twee gewone bh’s die hun werk doen.

Lees ook Hema bh en mijn post over Bh’s zonder beugel.

Hoe vaak vervang jij je bh?

Similar Posts

39 Comments

 1. Ach die arme bh, zo moe van het dragen. Geen idee eigenlijk, maar ik koop er elk jaar wel een paar. Ik draag ze alleen niet allemaal even vaak.

 2. Ik heb tegenwoordig een serie t-shirt bh’s van de Makro. Bevalt prima. Ongeveer 25 euro en prima pasvorm.

  Het is zelfs zo perfect dat de mobiele stuitertelefoon, klein model prima op de stil- en trilstand hierin past rechts onder mijn oksel. ik word regelmatig gebeld en ik zoek niet meer in tassen en heb de hoop opgegeven dat vrouwenkleding ooit goed wordt uitgevoerd met telefoon opberg zakken.
  Andere mogelijkheden ontbreken.

  Nadeel van deze t-shirt bh’s zijn dat ze nogal warm zijn. Gisteren met het spitten op de moestuin zijn ze ook prima als enkel t-shirt te gebruiken.

  Op mijn werk is dat not done.

  Ik hou ervan om er goed en verzorgd uit te zien, ook al lukt me dat niet altijd. Weinig make-up, maar schoon en netjes en haar op tijd geknipt.

 3. Ik vervang mijn bh als ik merk dat de rek uit de bandjes is. Dat is een teken dat ie niet meer zo goed is. Ik doe best lang met bh’s en een nieuwe kopen is niet zo’n probleem met een bescheiden B cupje.

  1. Ik dacht dat als de bandjes slap worden, ze strakker getrokken moesten worden… Ik let eigenlijk nooit op de bandjes, maar dat is wel een handige manier om de gezondheidstoestand van een bh te bepalen.

 4. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het aanschaffen van een bh best lang uitstel. Ik vind het zo zonde van mijn geld, koop liever een leuke broek of shirt. Maar als ik er 1 koop is het wel 1 van prima kwaliteit maar dan wel het liefst in de uitverkoop en dan met 3 tegelijk zodat ik er weer een paar jaar tegen kan ;)

  Groet Isabelle

  1. Een bh kopen is inderdaad een gedoe! Ik was dus gisteren ook nog bij de Hunkemoller, vanwege de actie: 3 halen, 2 betalen, en heb daar geloof ik wel 12 bh’s gepast. En toen was ik het spuugzat en ben naar de V&D gegaan waar ik dus voor 15 euro 2 bh’s kocht.

 5. Ik koop meestal gewoon hema-bh’s zitten prima en ik hoef niet echt een BH die mijn buuste groter doet tonen. Voor sport gebruik ik een BH van Action. Zit echt precies goed, beter dan die van Adidas.

 6. Hmmm, ik denk dat als je er 1 hebt, deze inderdaad na 6 a 9 maanden op is. Maar als je er bijv 10 hebt, dan gaan ze toch echt wel langer mee, als je bh-maat niet veranderd. Met een makkelijke maat, maar moeiljke borsten ( blijkbaar) passen en heleboel merken mij niet goed. Dus als ik een goedzittende bh vind, dan mag hij gerust duurder zijn. Maar het liefst koop ik in de uitverkoop. Ik heb een paar bh’s die ik al jaren heb en nog steeds goed zitten en niet uitgelubberd e.d. zijn. Dat zijn in mijn geval wel de duurdere bh’s geweest.

 7. Als je bh maar goed zit… nooit op bezuinigen!

  Bij H. muller de komende week 3 halen, 2 betalen. Daar hebben ze vast ook de D.Dekkers bh.

  Groetjes Jacq.

 8. Ik koop er elk jaar 1. Maar daaraan hangt een best prijskaartje. Ik heb er al zoveel verschillende merken gepast en uiteindelijk kom ik toch steeds op dezelfde uit van Prima Donna. Nu heb ik 3 van deze en voor de zomer koop ik een nieuwe en dan gaat de oudste weg. Voordeel is wel dat het elastiek en de vorm heel goed blijven. Uiteindelijk valt de prijs dan wel mee.

  Met een slecht zittende bh kan je van mooie jurkje of shirt een echte flopper maken. Dat is dan weggegooid geld. Een goed zittende bh is het halve werk.

  1. Dat zeggen Trinny and Susannah ook altijd. Ik denk wel dat het scheelt of je een grote boezem hebt of slechts een kleintje. Bij een grote boezem lijkt mij een goede bh belangrijker dan bij een kleintje.

  2. Dat lijkt mij ook…Voor mij (met een grote boezem ;-)) is het erg belangrijk om voldoende ondersteuning te hebben. Van mijn Mensendieck therapeute heb ik ook geleerd dat ‘ie niet te slap moet zitten, liever een ‘knellende’ (nou ja, ook niet te erg natuurlijk) dan één die slap zit, zeker bij een grote boezem. Daar moest ik wel aan wennen, en nu is het elke avond op de bank – hup BH uit – ;-) … en dan is het eindelijk ontspannen. Maar zonder zou ik ook niet kunnen.
   Ik koop bij de Hunkemöller het liefst ‘Minimizer’ bh’s. Die zien er mooi uit, zorgen ervoor dat ‘het’ allemaal wat minder groot lijkt en dat vind ik erg prettig. Verder moet je erg letten op de cupmaat – niet te klein nemen! Liever nog een cupmaat te groot dan één te klein.

 9. Ik koop meestal pas een nieuwe als er een echt op is. Helaas heb ik een vrij grote cup (F) en moet ik dus wel de wat duurdere nemen. Meestal rond de 50 a 60 euro. Goedkopere Bh’s zijn er vaak niet in die cup en als ze er wel zijn dan zit het meestal voor geen meter.
  Anna

  1. Heb dezelfde cupmaat en moet dus ook naar de duurdere klasse en koop ook pas nieuwe als ik merk dat de oude niet meer voldoet (slappere bandjes, elasticiteit eruit). Denk ook wel ‘ns dat ik verkeerd bezig ben als ik zie dat je na 6 tot 9 maanden eigenlijk een nieuwe zou moeten maar ik geloof dat de rek dan ook uit mijn portemonnee is ;-) Zou het niet weer zo’n commercieel truckje zijn?

  2. Ik heb hetzelfde probleem, grote cup.. echter ik heb ontdekt dat de after eden en sapph beha’s tot cup g gaan (voor 25-40 euro koop je dan een goede beha die twee jaar meegaat (ik heb 4 beha’s en koop dus iedere 6 maanden een nieuwe). Ik let wel altijd op het model, de beugels moeten in het midden tot minimaal 2/3 van de hoogte van mijn borsten komen.
   Daarnaast heb ik drie sportbeha’s voor het sporten, maar ook voor een dag fietsen, klussen en voor de dagen dat ik ongesteld ben, anders is er voor mij geen lol aan…

   Mijn moeder beweerde ook altijd dat de hemabeha’s heel goed zijn, tot ze met mij meeging en een sapph aantrok.. he ik heb geen jeuk, geen stekende beugel en ik lijk wel kilo’s dunner op mijn buik.

 10. ik heb een onhandige maat (op dit moment )105E, dus budgetverantwoord bh shoppen is een ramp. ik koop wel regelmatig nieuwe omdat ik jojo mn mn gewicht en dus ook bh maat. met mijn plussize postuur kan een goede bh echt een wereld van verschil maken dus ik koop er 2 a 3 per jaar.

  1. Dat kan ik me goed voorstellen! Als je een grotere cup heb doet het denk ik wonderen als ze op de juiste hoogte zitten. Dat heb ik in het programma van Trinny and Susannah vaak gezien!

 11. Met maat 65 F kan je niet terecht bij de hema of C&A dus viel ik altijd in de dure soorten met heel weinig keus. Ik heb sinds ik de kringloop en de rommelmarkt heb ontdekt en onderzocht heb hoe ik de maat kan veranderen nooit meer een b.h in de winkel gekocht. Tegenwoordig koop ik ze soms voor 50 eurocent met beugel.

 12. Ik denk dat je op het kopen van een BH echt niet kan en mag bezuinigen als dat enigzins mogelijk is!
  Hoe vaak ik wel niet vrouwen met een verkeerde maat zie, of hun borsten op hun buik terwijl ze hoger moeten..echt niet te tellen en je ziet het direct aan de bovenkleding.
  Heb je nu geen spijt dat je m niet hebt gekocht? Had je je niet beter gevoeld als je met een leuk topje kan lopen waarin alles mooi op zijn plek zit? Ja, ik ben fulltime moeder, maar ook vrouw en echtgenoot en vind het zeker belangrijk. Ik koop er hooguit 2 per jaar, maar wel mooie!

  1. Ik had me niet beter gevoeld met het idee dat ik 39,95 aan een bh had uitgegeven. Hoe mooi mijn borsten er ook bij zaten. En deze bh’s zijn weliswaar lang niet zo mooi, maar wel adequaat. Het scheelt dat ze niet zo heel veel hoeven te steunen…

 13. Wees blij dat je zo goedkoop uit bent. Ik ben gezegend met grote borsten. Laatste bh was 75 euro. Maar ik moet er nog 1, liefst 2 hebben zodat je kan wisselen. Door de zwaarte van de borsten lijkt het wel of de rek er ook sneller uit is. En er moet geen kant onder zitten anders heb ik een hele rode huid die pijn gaat doen. Lastig dus. Ik zou heeeel blij worden van “maar” 39,95…maar goed. Ik heb het ook heel vaak uitgesteld (het kopen van een beha) vanwege financiën of dat de kids voor gaan….

  Nelly

  1. Zo zie je maar weer dat alles relatief is! Ik vind 39,95 hartstikke duur, maar vergeleken bij 75 euro is het natuurlijk helemaal niet veel! Maar mijn gemiddelde bh-prijs ligt rond de 14,95.

 14. Ongeveer iedere twee jaar. Dat betekent dat ik ieder jaar een paar koop zodat ik niet alles in een keer hoef te vervangen. Bij het vervangen let ik op comfort en niet aftekenen onder mijn kleding.
  Maar nu ben ik flink afgevallen (hoera trouwens!) en heb ik drie gloednieuwe (in december gekochte) BH’s die me echt te groot zijn! Dus heb ik toch maar weer een kleinere gekocht, en gelukkig vond ik ook nog een kleinere BH in een hoekje, die ik gelukkig (want: duur gekocht) had bewaard.
  Ik ga de te grote BH’s nog even bewaren, maar hoop dat ik die kilo’s niet terugkrijg.

 15. Ik was heel erg blij dat de hema ineens betaalbare biologisch katoenen bh’s had. Ik heb ze na twee keer ruilen alleen helaas maar helemaal teruggebracht omdat de maat niet klopte. Opnieuw alles opgemeten en online maten bekeken. Het had moeten kloppen. Ik hoop maar dat het aan mij lag en dat we voortaan met z’n allen heel (milieu- en menswaardig) bewust kopen en alles zo lang mogelijk gebruiken. De kledingindustrie, dus ook de bh-industrie is ongelovelijk vervuilend en buit mensen uit die voor ons genoegen zich te pletter werken voor hongerlonen. Ik koop dus pas weer een nieuwe bh als ie daar niet aan mee heeft gewerkt. En ik geloof niet dat Daphne Dekkers erg begaan is met de rest van de wereld.

  1. Ik heb er laatst een docu over gezien. Ben de naam vergeten maar er is een merk dat (niet bio wel minder vervuilend) gewoon in Frankrijk de BH’s maakt. Maar ja, betere wekomstandigheden, gewone Franse dames die met ziel en zaligheid achter de masjien zitten en minder vervuiling betekend wel een prijskaartje. Misschien zijn die goedkope BH’s wel leuk voor de eigen portemonnee, maar minder voor de beurs van de toekomst…….?
   Ik ben gezegend met de meest bizarre cupvorm; niets past. Hoe vaak ben ik niet jankend uit de “gewone” hema/hunkemoller/vd gelopen? Pfoe, dan maar duur. En doe dan wel 2 jaar met 2 BH’s. (En de volgende die ik koop is dus hier in Frankrijk gemaakt! Ben nu al aan het sparen ;-)

 16. Ik heb nog nooit meer dan een tientje besteed aan mijn beha denk ik…. Waarom? Ik gebruikte het geld liever voor kleding van de kinderen…. Ik gun het mezelf gewoon niet zo en ik vind het ook gedoe om me een goede beha aan te laten meten. Maar ik ben ervan overtuigd dat een goede beha veel beter zit en mijn figuur beter doet uitkomen en daarom ben ik ook wel van plan om ooit eens een goed exemplaar (=juiste maat)aan te schaffen, alleen komt het er steeds maar niet van;)

 17. Hahaha, van dadeltrossen tot rijpe perziken op een bedje van satijn :-)
  Als je zó tevreden bent, ik zou die 40 euries er toch wel aan wagen hoor! En er dan natuurlijk wel stiekem lekker een paar jaar mee doen he!

 18. Durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb dus zeker wel 15 beha’s… als het er niet meer zijn. Net als met schoenen is het wel zo: hoe meer je er hebt, hoe vaker je kan wisselen dus je doet er ook langer mee. En ik heb een bescheiden cup B maar ze zijn wel wat uit vorm geraakt met de jaren, dus ze moeten wel in een goede bh gehangen worden wil het nog wat lijken ;-)) Ik vind dat ik er beter uit zie met een goede bh onder een goedkoop shirtje, dan met een goedkope bh onder een duurder shirt.

  Dames met weinig bh’s: hoe doen jullie dat dan met de was? 1 aan en 1 aan de waslijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.