Beste schoonmaaktip ooit!

schoonmaaktipNodig mensen uit!

Echt waar, toen ik nog op maandagavond de zwangerschapscursus Samen Bevallen gaf, was mijn huis die dag altijd superschoon. Ik ging zelfs op de grond liggen, om het plafond te controleren, zodat ik zag wat de cursisten zouden zien, en dat mochten geen spinnenwebben zijn! Ook nam ik plaats op de toiletpot, zodat ik kon zien wat er op die ooghoogte te zien was.

Cursistenschoon

Ik had er zelfs een speciale term voor: cursistenschoon.

Dus als je jezelf er echt niet toe kunt zetten het huis op te ruimen, nodig dan mensen uit voor dezelfde avond. Bij voorkeur mensen met een kritische blik, waarvan je het bovendien naar vindt als ze iets afkeuren. Moeders doen het vaak goed ; )

Succes verzekerd: je verandert onmiddellijk in een efficiënte schoonmaakmachine.

Wat is jouw ultieme schoonmaaktip?

Similar Posts

25 Comments

 1. Dat is wel heel toepasselijk hier vandaag. Maandag krijg ik bezoek :-) Familie, en ze komen ook ons nieuwe huis bekijken. Dus overal moet het netjes zijn. Heb net de keuken klaar. Ben overal aan het afstoffen en evt nog opruimen.
  Eigenlijk wilde ik vandaag wat in de tuin doen maar het weer is minder mooi dan voorspeld.
  Mijn tips zijn Dasty om het fornuis mee schoon te krijgen. Amway vind ik heel fijn om in een sproeiflacon te hebben en zo van alles schoon te maken. De drempel om schoon te maken is zo kleiner dan wanneer ik een emmer sop moet pakken.
  En schakel je kinderen in. Morgen doet oudste zoon de badkamer en de wc’s. Jongste zoon gaat boven stoffen, stofzuigen, vegen, etc.

  1. Dat kan ik me helemaal voorstellen VeggieMo. Als mensen je nieuwe huis komen bewonderen wil je natuurlijk wel dat het er optimaal uit ziet.

   Dat Amway kende ik nog niet. Dat ga ik eens googelen!

 2. Zet je huis te koop. Wat te kostbaar wegens notaris etc., maar voor de foto’s en zeker voor kijkers moet de hele boel kraakhelder en onberispelijk netjes zijn. ik zie de zweetdruppeltjes parelen bij vrienden die kijkers krijgen ;-)
  Je kunt ook doen alsof, of eens een folder maken van je iegen huis alsof je het verkopen wilt. Dan ga je opruimen. of doe alsof je over twee maanden verhuizen wilt. Dan ga je wel wegmikken :-) Naar de kringloop natuurlijk, niet in de vuilnisbak!
  Een sprayflacon vullen is inderdaad een goeie, dan ga je makkelijker met dat ding en een doekje door het huis. Ik gebruik daarvoor alleen groene zeep, want ons bin zuunig op de natuur :-)

  1. Geweldige tip: doe alsof je je huis wilt verkopen. Dat werkt inderdaad ook heel goed. Hetzelfde geldt voor doen alsof je potentiële kopers op bezoek krijgt. Ik herinner me nog dat ik dan echt uitputtend opruimde! Echt tot aan het gaatje.

 3. Ik ben werknemer in mijn eigen huis. Doe alsof ik de poestvrouw ben en geef mij zelf salaris.Maar dan poets ik net zo als een echte poetsvrouw. neem geen telefoon op en regel geen zaken tussen door. kwartiertje pauze om 10 uur ennnnn weer door!

 4. Bezoek werkt vooral goed om de man fanatiek aan het poetsen te krijgen (en ja, dat wordt soms ingezet ;-)). Ik poets voor mezelf en als ik het goed vind voor mezelf, dan is het ook goed genoeg voor bezoek.

  Beste poetstip: kookwekker zetten en gáán.

 5. Haha ja leuke en goede tip! klopt wel. Kijk ook maar eens wat mensen doen als je een verjaardag hebt. Ze poetsen zich suf terwijl je een paar uur na het feestje WEER aan de slag kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.