Beltegoed en 3V card in Kassa

3v cardAfgelopen juni schreef ik een post over onze onthutsende ervaring met het telefoonnummer 0900-1594.

We hadden toen ineens een telefoonrekening van 600 euro. Het bleek dat onze kinderen voor een computerspel spullen hadden gekocht door even de telefoon te pakken. Er wordt hiervoor geen enkele drempel opgeworpen. Als je kleuter een beetje handig is met de telefoon, kan hij bij wijze van spreken per ongeluk al flinke bedragen betalen via beltegoed.nl.

Kassa: 3V kaart en beltegoed.nl

Op zaterdag 3 november besteedde Kassa aandacht aan beltegoed.nl en de zogenaamde 3V kaart. Een 3V kaart is een soort creditcard. Maar officieel is het een debetkaart. Stel je wilt bijvoorbeeld iets in het buitenland kopen, maar je wilt of hebt geen credit card. Dan koop je zo’n 3V kaart.

Je koopt de kaart voor een tientje. Maar dan heb je nog niks. Vervolgens moet je er geld op zetten. En dat kan o.a. via beltegoed. Maar daar begint meteen al het gedonder. Want beltegoed.nl rekent behoorlijke transactiekosten.

En als je slechte bedoelingen hebt, en je wilt bijvoorbeeld je baas een hak zetten, dan bel je vanaf je werk. Je zet bijvoorbeeld 100 euro op je 3V kaart, en je baas krijgt later een flinke telefoonrekening. Je kunt overigens met die 3V kaart vervolgens ook geld pinnen. Het is dus ook een hele enge manier om aan contanten te komen. Want de rekening komt later.

De boodschap van Kassa is dan ook: niet doen!

Ken jij het principe van de 3V kaart?

Similar Posts

5 Comments

 1. Heb niet echt gekeken … Maar toch.moest ik aan je denken … Klonk bekend idd van je post, tijdje geleden.
  Ik ken dat niet. Wil ook niet. En zeker nu … Echt nooit!

 2. ik ken de kaart niet ,maar heb dan ook helemaal niets met creditcards of wat dan ook, heb er in het verleden te veel negatieve verhalen over gehoord en berichten zoals dit bevestigen maar weer eens dat ik het niks vind

 3. Jeetje nee dat wist ik niet, wel dat er een prepaid creditcard is, dat je ALLEEN via je rekeningnummer geld over kan maken, en op=op. Is dat het zelfde, hebben ze nu ook via de telefoon op kunnen waarderen.

  Bedankt voor de waarschuwing, en gelukkig dat 0900 nummers hier afgesloten zijn, scheelt denk ik ook (zo kom je nou in de schulden, bedankt voor de

 4. Lang geleden een collega gehad, die graag op de pc van het bedrijf zat te chatten met zijn vriendin in verwggistan en na werktijd op de vaste lijn van katoor belde met die vriendin in verwggistan.
  Tja, korte winst, hij moest met ontslag en werd oneervol ontslagen. Dan kun je dat toch maar beter zelf betalen.

 5. Wat vreemd dat kassa zegt “niet doen”. Meestal ben ik het met kassa eens, dit keer niet. Wij hebben (en willen) geen creditcard. Maar onze zoon heeft dat toch soms nodig om een game te downloaden ofzo. Hij doet dat met de 3v card. Maar koopt dan niet de “card” die tien euro kost. Hij heeft dan een voucher. Met ideal zet hij er geld op. (kost ook geen extra geld) en met code’s betaalt hij dan online. Volgens hem is superhandig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.