Beatrix zal gaan verhuizen, en Daniëlle’s verhuisverhaal

Daniëlle
Daniëlle verhuisde 2 keer in 1,5 jaar

Gisteren liet Koningin Beatrix weten dat ze 30 april aanstaande de scepter zal overdragen aan haar zoon prins Willem Alexander.

 

Verhuizingen voor Beatrix en gezin Willem Alexander

Dat betekent dat ze gaat verhuizen! Prinses Beatrix gaat naar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, waar ze woonde voor ze koningin werd. Zou een verhuizing naar een huis waar je al eerder gewoond hebt makkelijker zijn?

Mijn persoonlijke ervaring is dat het niet veel uitmaakt! Toen ik na tien jaar afwezigheid terugverhuisde naar mijn geboorteplaats, wist ik daar weliswaar al goed de weg, maar ik vond de verhuizing nog net zo ingrijpend. Hoewel ik natuurlijk wél in een ander huis ging wonen. De verhuizing naar het platteland en mijn voormalige ouderlijk huis, vond ik niettemin ook lastig! Zoals het Engelse spreekwoord gaat: ‘You can’t go back’. Letterlijk wel natuurlijk, maar het zal toch anders zijn.

Ook Prins Willem Alexander, Maxima en hun gezin zullen verhuizen: van Wassenaar naar Den Haag. Ik vraag me dan meteen af of de kinderen van school zullen moeten wisselen!

Het verhuisverhaal van Daniëlle

Vandaag staat op mijn blog Verhuizen is niet niks! het verhaal van Daniëlle: zij verhuisde in anderhalf jaar tijd maar liefst twee keer, en trouwde ook nog! Dat zijn 3 insnijdende levensgebeurtenissen in één jaar! Een lawaaiige buurman speelde een belangrijke rol bij haar twee verhuizing… Lees het hier.

Geen Koninginnedag dit jaar?

De troonswisseling en de daaropvolgende inhuldiging van prins Willem Alexander gebeuren op 30 april. Voortaan hebben we dan op 27 april Koningsdag. Een apart idee! Ik ben helemaal gewend geraakt aan Koninginnedag als een dag van vrijmarkten, en kinderen op dekentjes die de zolder van hun ouders hebben geplunderd.

Zie ook mijn post over het fenomeen Housewarming!

Wat lijkt jouw een fijne invulling van Koningsdag?

Similar Posts

7 Comments

  1. Ik sta helemaal open voor een nieuwe invulling van Koningsdag. En ik ben benieuwd wanneer Word enzo gaan merken dat dat woord wel een echt woord is en geen rood kringellijntje er onder hoeft te hebben.

  2. Verhuizen gaat het koninklijk paar voorlopig niet, maar over de school van de prinsesjes: die staat halverwege. Om precies te zijn zelfs iets dichterbij hun toekomstige huis (4 kilometer) dan bij hun huidige huis (5 kilometer). Dus daar hebben ze alvast goed over nagedacht!

  3. Sowieso zijn Wassenaar en Den Haag zo dicht bij elkaar, dat ik me niet voor zou kunnen stellen dat de meisjes daarvoor van school zouden moeten wisselen. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.