Balkenende zielig

Ik vond Balkenende zielig gisteravond, tijdens zijn speech waarin hij aankondigde dat hij aftreedt als partijleider. Hij deed me denken aan dat jongetje in elke klas, dat zijn uiterste best doet, maar uiteindelijk toch aan de kant wordt gezet voor een populairdere groep. Ook ik heb niet om hem gestemd, maar toch vind ik het sneu.

Toen hij begon met zijn speech, dacht ik eerst opgelucht: ‘Oh gelukkig, hij is nog net zo’n zwam als eerst, dus hij is in orde,’ maar naarmate de speech vorderde meende ik toch aangeslagenheid en teleurstelling te horen.

Met interesse keek ik ook naar zijn vrouw Bianca die ik er vrij ongemakkelijk vond bijstaan, en die qua lichaamstaal uitstraalde: ‘Ik wil hier helemaal niet zijn.’

Liefdevol, vond ik de arm die Balkenende om haar schouder sloeg, alsof hij haar troostte.
Maar zou het niet juist andersom moeten zijn?

Wat vind jij van de verkiezingsuitslag?
Ben je er blij mee? Of juist niet?
En laat Balkenende de mensen die op hem gestemd hebben, in de steek door ook geen zitting te nemen in de Tweede Kamer?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik vind het zielig dat de CDA fractie hem zo heeft laten afgaan. Hij had vooraf moeten aftreden, dan was hem deze afgang bespaard gebleven.

  De uitslag, tjah ik denk dat het moeilijk is om een uitslag niet terecht te noemen is. De volk spreekt…

 2. Ik had het eigenlijk wel een beetje verwacht. En wat zijn vrouw betreft, volgens mij houd zij toch al niet zo van al die media aandacht.

  Maar even terugkomend op je vraag over dat fietsrek. Die kan je op alle fietsen zetten. Ze zijn gewoon los te koop.. Heb voor mijn fiets er vanmorgen nog 2 klapkratten voor gekocht (2 voor 5 euro bij het kruidvat) 1 heb ik er al op mijn fiets en die andere gaat op die van onze zoon.

 3. Roelien,

  lichaamstaal is boeiend hè?! En de lichaamstaal van Bianca was op z’n zachtst gezegd ongemakkelijk en onrustig.

  Zelf denk ik graag dat als mijn man zo’n publiekelijke nederlaag onderging, ik met mijn lichaamstaal zou uitstralen: ‘Ik sta achter mijn man, en vind hem nog steeds geweldig!’

 4. Als persoon vond ik hem ook wel zielig. Ik heb er ook wel respect voor dat hij tot op het laatste moment gestreden heeft. Iets met kapitein en schip enzo. Maar wat me voor de verkiezingen al die tijd ergerde dat hij maar bleef roepen: ik krijg geen respect voor wat we de afgelopen jaren bereikt hebben. Kom op zeg, het gaat niet om zelfverheerlijking maar om Nederland!
  Wat de uitslag betreft: phoe…ik wordt wat ongemakkelijk van die ruk naar rechts.
  Groeten, Jolanda

 5. Het klinkt vreemd maar hiervoor was hij gewaarschuwd. Niet iedereen bij het CDA ( lees heel veel leden) was het ermee eens dat hij weer lijsttrekker zou worden , dit was zijn eigen wil. Heel veel CDA kiezers ginge ook bewust niet op hem stemmen maar op iemend verder op de lijst.

  Bewust anoniem !!

 6. Hij had van te voren al gezegt dat hij alleen voor het leiderschap ging en niet voor 2de keus.. dus ja ik verwachte het al.

  Maar ik had wel met het te doen!

  Persoonlijk vind ik dat hij eerder had moeten opstappen om zo zijn partij nog een kans te gunnen..
  Na 3 zittingen is gebleven dat het niet werkte.
  Ben wel benieuwd hoe het nu gaat worden.

 7. Ja ik wou hem wel even knuffelen, ik ben daar wel gevoelig voor!

  En of de keuze juist is dat valt nog te bezien, we zullen er niet beter van worden!!

 8. Ach, Balkenende gaat met 5 jaar Wachtgeld naar huis en zal ongetwijfeld weer snel een mooie baan vinden!

  En wat ik van de uitslag vind?? Ik houd mijn hart vast. Als werkloze 50+ hoor ik bij de zwakkere van de samenleving. Als er een rechts kabinet komt kan ik inpakken! En Wilders maakt het leven voor een heleboel eerlijke, welwillende allachtonen extra angstig!

  Blijf hopen op een goede toekomst, maar zo wordt het wel erg moeilijk!

 9. Ik had niet anders verwacht en kon van te voren wel aan de lichaamstaal zien wat hij ging zeggen…
  Maarrr ik vond hem ook een beetje zielig!

 10. Ik vind ook dat hij het wel zelf schuld is deels, maar vond het wel voor hem als persoon een beetje sneu. Vond hoe hij handje in handje liep met Bianca wel schattig ;)

  Ach, hij herpakt zich wel en krijgt vast een mooie functie ergens waarbij hij meer tijd heeft voor zijn gezin.

  Ik vraag me echt af hoe het met deze uitslag nu verder zal gaan. Ik kijk elk uur het nieuws.

  Ah, 8 uur alweer!

 11. Zoals hij daar stond had ik ook wel een beetje medelijden met Balkenende en zijn vrouw. Maar hij heeft het ook aan zichzelf en het CDA te danken.
  Hij wilde zograag opnieuw de leider worden, nadat in februari het kabinet opnieuw viel. Wetende (of hij kon weten) dat hij er de laatste jaren niet populairder op geworden was.

  Binnen het CDA-top hadden ze meer tijd moeten nemen om hem opnieuw te benoemen en hem kritisch te vragen of hij het wel opnieuw zou moeten doen. Binnen het CDA was bij de “gewone” leden al twijfel over hem. De top had hem tegen zichzelf moeten beschermen. Na zoveel jaar waren ze dat wel aan Balkenende verplicht vind ik. Maar ze deden het niet.

  Des ondanks heb ik respect voor hem hoe hij daar gisteren stond op het moeilijkste moment van zijn politieke loopbaan.

  ps. ik voeg je toe bij mijn links, hoop dat je dat goed vindt.

 12. Het partijbestuur had slimmer moeten zijn. Het is een gouden regel dat men na 6 jaar genoeg van iemand begint te krijgen, of je nu voorzitter van een vereniging of premier bent, zo werkt dat psychologisch en je moet wel heel veel charisma hebben om het dan langer dan 8 jaar vol te houden. En… zoveel charisma heeft B. niet. Bovendien wordt bij verkiezingen veel teveel naar de poppetjes gekeken dan naar de inhoud. Als men al naar de inhoud kijkt, dan naar 1 of 2 punten en wat er verder in het partijprogram staat is onbekend.Daarom zo’n beroerde uitslag

 13. Ik vind het jammer, dat vele mensen zo’n ongenuanceerde kritiek op hem hadden. Ik heb altijd respect voor hem gehad. Ga d’r maar aanstaan om een land te regeren. Maar de beste stuurlui staan nog altijd aan wal! We moeten nog maar zien, wat er nu gebeuren gaat.
  Ik heb JP in ieder geval een kaartje gestuurd met JP, BEDANKT! via Greetz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.