Autorijden: wie zit er achter het stuur?
Last updated on February 9th, 2024 at 11:59 am
- Autorijden: wie zit er achter het stuur
- Autorijden bij mijn ouders: mijn vader rijdt meestal
- Is het ongeëmancipeerd als de man meestal auto rijdt?
- Chateau Meiland: Erica rijdt meestal
- Autorijden na keizersnee
- Autorijden na staaroperatie: na ±2 weken
- Auto rijden na bevalling?
- Auto rijden zonder APK?
- Leestip
Autorijden is voor mij een verplicht nummer.
Met andere woorden: ik geef er niks om
Ik ben niet iemand die autorijden leuk vind.
Het is niet meer dan een snelle manier om van A naar B te rijden.
Autorijden: wie zit er achter het stuur
Als we uitgaan, als gezin of als echtpaar, rijdt eigenlijk altijd mijn man! En ik vind dat helemaal prima, want van mij hoeft chaufferen niet zo. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet kan: door de week gebruik ik de auto voor de grote boodschappen, en afspraken die te ver zijn om te fietsen.
Autorijden bij mijn ouders: mijn vader rijdt meestal
Bij mijn ouders rijdt ook meestal mijn vader, maar bij mijn jongste zusje is het juist andersom: zij rijdt altijd. Sterker nog, haar vriend heeft zijn rijbewijs laten verlopen, en onderneemt vooralsnog geen actie daar wat aan te doen. Mijn zus zal dus wel moeten. Van mijn middelste zus weet ik het eigenlijk niet, dat moet ik eens vragen!
Is het ongeëmancipeerd als de man meestal auto rijdt?
Na twee feministische golven, en de emancipatie, zou je eigenlijk verwachten dat man en vrouw fifty-fifty chaufferen. En ik vraag me af of het feit dat mijn man altijd achter het stuur zit, iets zegt over het machtsevenwicht in onze relatie. Betekent dit dat hij ook figuurlijk achter het stuur zit? En mijn zus dus in haar relatie? Persoonlijk geloof ik van niet!
Chateau Meiland: Erica rijdt meestal
In de reality show Chateau Meiland is het warempel meestal de vrouw die rijdt, namelijk Erica. In het eerste seizoen merkt haar man Martien hierover op dat mensen hem vragen of hij soms geen rijbewijs heeft. Simpelweg omdat zijn vrouw meestal rijdt. Maar Martien zit er liever naast; hij heeft wel degelijk een rijbewijs.
Autorijden na keizersnee
Er is geen Nederlandse wetgeving als het gaat om autorijden na een keizersnee, operatie of narcose. Wel staat er in de wet dat je geen gevaar op de weg mag veroorzaken. Volgens Allianz Direct adviseren de meeste artsen om in ieder geval twee weken te wachten met autorijden na een keizersnee.
Autorijden na staaroperatie: na ±2 weken
Volgens thuisarts.nl mag je weer autorijden na een staaroperatie als je weer scherp kunt zien. Dat roept natuurlijk meteen de volgende vraag op:
Wanneer kun je weer scherp zien na een een staaroperatie?
Ook dat is te vinden op Thuisarts! Meestal kunnen mensen 2 weken na de operatie weer scherp zien. Met andere woorden: volgens thuisarts.nl kun je in principe autorijden na een staaroperatie na 2 weken!
Auto rijden na bevalling?
Wanneer mag je weer auto rijden na een bevalling? Bij auto rijden na de bevalling spelen twee dingen een rol vind ik:
- Je lichamelijke toestand. Hoe fit ben je lichamelijk? Heb je bijvoorbeeld nog last van hechtingen? Kun je wel goed zitten op een autostoel? En ben je goed in staat om de pedalen te bedienen?
- Je mentale toestand. Vlak na de bevalling gieren de hormonen vaak nog door je lichaam. Daarnaast is de kans groot dat je last hebt van slaapgebrek! Met andere woorden: ben je alert genoeg om deel te nemen aan het verkeer?!
Ook over auto rijden na een bevalling zegt de Nederlandse wet niets! Wettelijk gezien kun je dus gewoon in de auto stappen, maar wees wel kritisch of je er goed toe in staat bent.
Auto rijden zonder APK?
Dit is een heel ander soort vraag, want deze heeft niets met je lichamelijke gezondheid te maken. Over auto rijden zonder APK is de Nederlandse wet wel heel duidelijk:
Dat mag niet!
Het maakt niet uit of je pas 1 dag te laat bent!
Een boete kun je krijgen!
Leestip
Maar ik ben benieuwd: wie zit er bij jullie achter het stuur?
En is dat een weerspiegeling van wie er in jullie relatie ‘achter het stuur’ zit?
Discover more from Huisvlijt, huis, tuin en keuken blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Mijn man zit altijd achter het stuur, ik mag best maar heb zo’n hekel aan auto rijden dat ik hem het liefst weg zou doen.
manlief zit achter het stuur van zijn auto, ik achter t stuur van mijne, indien we met mijn(grote) auto als hele kudde ergens heen gaan delen we het meestal op, als het verre afstanden zijn een heen den ander terug ( wat overigens niks met borreltjes drinken te maken heeft want ip drinken we beide niet) De verdeling heeft dus geen weerspiegeling op/met onze verhoduing in onze relatie, is gewoon geboren uit het bezit der auto’s.
OH btw ik rijd graag auto op lange stukken, ik vind dat een ontspannend iets hebben…
dat is gemakkelijk: mijn man heeft geen rijbewijs ;)
Als ik alleen rij zit ik achter het stuur ;-), als we samen weggaan rijdt hij. In onze relatie is hij de ‘baas’ buiten en ik binnen. Alles natuurlijk met de nodige overleg.
Eigenlijk is het grappig dat er gedacht wordt dat degene die rijdt de baas is.
Want hij bedient eigenlijk degene die hij / zij vervoert.
Ik reis altijd mee en ervaar het als luxe.
Maar ik hou ook niet van rijden, ik kijk juist veel liever of lees een boek. Als ik moet rijden, heb ik altijd het gevoel van ‘moeten’….
Gr,
Julia
Grappig … Alhoewel ik heel graag rij, rijdt mijn man altijd als we samen ergens naar toe gaan. Waarom? Vanwege zijn irritante commentaar op mijn rijstijl ;-)
Hihi bij ons mijn man. Ik kan we lautorijden maar heb geen rijbewijs omdat ik geen examen heb gedaan. Toen ik laatst het in een weiland weer oefende bleek ik het best te kunnen.
Maar ik denk toch niet dat ik het binnenkort nog ga halen. Ik vind het veel te druk op de weg. En zie het niet als onafhankelijkheid. Je bent toch afhankelijk van een ding?
Jan rijdt altijd… ik geef er helemaal niets om om er naast te zitten en hij vindt het nu eenmaal leuk… Behalve als we een feestje hebben, dan rij ik terug. Hij drinkt graag een pilsje en voor mij maakt het niet uit of ik kan drinken of niet. Op de vraag of dat in onze relatie ook zo is, moet ik zeggen dat dat net zo is. De ene keer zit hij achter het stuur, de andere keer ik….
Als we samen rijden, rijd ik meestal.. Gewoon, omdat ik liever rijd dan ernaast zit en manlief vindt het prima, want die zit doordeweek al veel achter het stuur :)
Maar het heeft bij ons niks te maken met wie de “baas” is, denk dat bij ons alles behoorlijk gelijkwaardig is gelukkig!
Wie van jullie twee past het nieuwe rijden toe. Praten jullie daar wel over. In de dicht in de buurt rijden kun je twintig procent brandstof uitsparen. Ik ken een vrouw die zich altijd bemoeide met de rijstijl van haar man. Ze heft nu een blinddoek voor haar ogen als hij rijdt. Hij rijdt graag, macho die hij is.
Leuke vraag!
Wij doen veel op de fiets en als we de auto pakken is het meestal voor een behoorlijk eind.
Manlief rijdt dan want ik neem dan graag een haakwerkje mee.
Vind ik zo gezellig, lekker muziekje erbij, beetje kletsen, omgeving bekijken en handwerken…
Je ziet wel als we rijden maken we er bijna een feestje van :)
Mijn man, die gebruikt de auto ook voor woon-werk verkeer. Ook in het weekend zal ik de auto alleen nemen als hij geen plannen heeft; hij vindt het prettig de auto tot zijn beschikking te hebben.
Groet, LM
Ik rij zelf al veel (school, boodschappen), en Farmer op de tractor. Hij geeft niets om auto’s en heeft een hekel aan lange einden rijden (in de auto). Maar als we samen weggaan rijdt hij meestal. We wisselem ook wel af, hij heen en ik terug.
@Opnieuwbeginnen: ‘het nieuwe rijden’ kende ik nog niet. Wel ‘het nieuwe werken’! Maar in het algemeen gebruiken wij de auto eigenlijk vrij weinig. Mijn man reist per trein naar zijn werk, en ik loop en fiets bijna alles. Alleen de grote boodschappen worden gehaald met de auto.
@Jellinacreations: wat een gezellig idee, om een haakwerkje mee te nemen!
Wij hebben een automaat, dus veel van ‘het nieuwe rijden’ gaat langs ons heen. Veel te druk in de stad om je met dat geschakel bezig te houden, je hebt zo iemand op je motorkap liggen. Ons eigen ‘nieuwe rijden’ bestaat uit veelal metro, fiets, trein of bus pakken en de auto zo veel mogelijk laten staan. We hebben 1 auto, die rijdt 10.000 km per jaar, waarvan 4.000 tijdens de vakantiemaand. Dus eigenlijk rijden we niet veel. Door een mankement aan de benen mag/moet ik niet langer dan 1 uur achter elkaar rijden. Dus we zijn vooral pragmatisch. Met wie de baas is, heeft dat m.i. niets te maken. Groet, Hsm.