Argan olie bij vochtarm en pluizig haar

argan olie

Na jarenlang geworstel met pluizig haar, en een heleboel producten die valse beloftes deden, berichtte ik enige tijd geleden over de oplossing voor vochtarm en pluizig haar in deze post over Arganolie.

Arganolie: verleid door Argan olie PowerSerum…

Als je eenmaal een goede oplossing voor een probleem hebt gevonden moet je daarbij blijven. Maar ik ben nogal trouweloos, dus toen ik bij een speciale kapperswinkel een aanbieding zag voor KIS Argan Oil PowerSerum vond ik het nodig het te kopen. Verleid door de verpakking en het woord ‘PowerSerum’. Wat kan ik zeggen, ik ben nu eenmaal erg gevoelig voor slimme marketing. (Réchts in de foto zie je het flesje PowerSerum, links de arganolie van De Tuinen)

Arganolie PowerSerum helpt lang niet zo goed!

Vorige week zondag was het zo ver: eindelijk was mijn flesje arganolie van De Tuinen op, en kon ik dit opwindende nieuwe product gaan gebruiken. Maar wat een teleurstelling! Het begon al met de flesopening: die was heel wijd. En hoewel op de achterkant staat dat je maar een heel klein beetje moet gebruiken, maakt die stomme flesopening dat vrijwel onmogelijk! En dat terwijl de Arga olie van De Tuinen wel een goede opening heeft.

Ik verdeelde de argan olie van ArganOil PowerSerum zorgvuldig over mijn vochtige haar, en wachtte af. Maar het werkt echt veel minder goed dan de pure arganolie van De Tuinen. Mijn haar voelde na het gebruik met het ArganOil Powerserum nog steeds bros en droog aan.

Mijn conclusie: kies voor pure arganolie!

Ik denk dat je echt ‘pure’ arganolie moet gebruiken voor het beste resultaat. Het ArganOil PowerSerum lokt je met de belofte van arganolie, maar dat is slechts één bestanddeel van het serum. De arganolie van De Tuinen bestaat alleen uit arganolie, en werkt veel beter.

Pas op voor slimme marketingtrucs

Sinds de voortreffelijke werking van arganolie bekender is geworden, zetten allerlei shampoofabrikanten dit ook op hun shampoo’s. Laat mijn ervaring een waarschuwing zijn: het feit dat ergens arganolie in zit, betekent niet per sé dat het wonderen doet voor je haar. Kies liever voor pure arganolie.

Ik heb nu weer de arganolie van De Tuinen, en had gisteren de mazzel dat het voor de helft van de prijs is op het moment: i.p. van 25 euro, betaalde ik 12,50. En je doet heel lang met zo’n flesje.

Leestips

Argan olie

Similar Posts

12 Comments

 1. Ook naar mijn ervaring werken eenvoudige producten zonder veel toevoegingen het beste.
  Dit geldt bv. ook voor sheabutter (karité), die koop ik zuiver, en kan ik gebruiken op mijn haarpuntjes, als lippenbalsem, als huid’crème’, als aftersunproduct… en kost veel minder dan al die gespecialiseerde producten die vol bewaarmiddelen en andere rommel zitten. En je hebt er minder van nodig.

 2. Bedankt voor de tip – ik heb al vanalles geprobeerd voor de pluis in m’n haar, niks helpt. Ik ga me 1 dezer eens naar Essenza (vroegere Tuinen) begeven om die olie uit te proberen….
  Brigitte

  1. Hoi Brigitte, succes! Ik zou niet te lang wachten, want nu is er nog die korting!
   Je kunt de argan olie op droog haar doen, maar ook meteen na het wassen op handdoekdroog haar.

   Dat laatste doe ik nooit, en heeft het beste effect. Aanvankelijk liet ik mijn haar gewoon drogen, en deed dan de argan olie er in om die stomme pluizen te temmen, en dat hielp ook. Maar de kapper tipte me om het in handdoekdroog haar te doen, en dat is helemaal geweldig.

   Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Kom je dat nog even vertellen in een comment?!

 3. Koudgeperste biologische pure Argan olie is echt het beste! Je hebt natuurlijk allemaal soorten kwaliteit Argan olie en ik vind die van de tuinen niet echt heel erg goed. Ik heb laatst de Argan olie van morenatural.nl gekocht en daarmee ben ik erg tevreden! Mocht je een goede optie zoeken dan is dit zeker het proberen waard. https:// morenatural. nl/product/arganolie-biologisch/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.