Amira zingt: maak je klaar om verbijsterd te worden!

Ik kijk eigenlijk nooit naar de vele talentenshows op televisie. Maar deze week kwam de 9-jarige Amira Willighagen groot in het nieuws. En ik besloot dan toch maar eens te kijken waar alle tumult over ging.

Het effect als de kleine Amira begint te zingen is een beetje te vergelijken met Susan Boyle.

Dit moet je gewoon horen!

En? Heb ik teveel gezegd? Ongelofelijk wat voor geluid er uit zo’n 9-jarig meisje komt.

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik kijk ook (bijna) nooit naar dit soort tv. Maar van horen zeggen toch maar eens gaan luisteren, wordt ook heel veel gedeeld op fb. En wat een stem prachtig. Maar de muziek vind ik vreselijk, ik hou niet van opera.
  Maar als ze normaal met haar omgaan kan ze een hele grote worden.

 2. ongeloofelijk ,wat een stem , nu maar hopen dat er iemand is die dit meisje goed gaat begeleiden, want het zou jammer zijn dat dit talent verloren zou gaan

 3. Ja ongelofelijk.
  Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille.
  Ik ben zelf klassiek geschoold.
  (en kan niet aan haar tippen ;-) )

  Je stembanden zijn pas rond je achtiende jaar volgroeid.
  Ga je ze al zo jong zwaar belasten dan vraagt dat om problemen.
  Er kunnen vergroeiingen ontstaan.
  Goed klassiek zingen vergt veel meer van je stembanden dan pop.
  Het is dus echt te hopen dat er verstandig met haar talent omgegaan wordt.

  1. Inderdaad, mijn zanglerares begeleidt om die reden jongeren pas als ze 15 of ouder zijn, ook bij meisjes verandert de stem om die leeftijd namelijk en forceren ligt op de loer bij jonge stemmen.
   Wat ik leuk vind is de onbevangenheid van haar zingen, laat haar daar lekker meer door gaan zonder commercieel te worden en dan kan ze later kiezen wat ze wil doen. Ik hoop dat ze altijd met evenveel plezier zal zingen als nu.

  2. Dat wist ik niet Marlien! Zijn bij zo’n meisje met zo’n geweldige stem de stembanden dan ook nog niet volgroeid? Het lijkt haar zo natuurlijk af te gaan, zonder enige training.

   1. Talent heeft niets met groei te maken
    Alles aan haar is nog in de groei.
    Haar armen, benen, haar gebit haar hersens en dus ook haar stembanden net als bij alle kinderen.
    Wat dat betreft bepaald de natuur het tempo.

 4. Die onbevangenheid,ja,die vond ik ook heel byzonder,buiten haar geweldige talent,maar gisteravond zat ze in RTL late Night en toen was ik toch wel diep teleurgesteld, heel jammer dat het pure en de eigenheid van zo’n byzonder talentvol kind meteen teniet wordt gedaan als de camera’s zoemen.
  Ik snapte ook niet zo goed waarom ze in RTL Late Night zat,laat haar lekker kind zijn en blijven.Umberto zal wel een leuk item gewild hebben voor in zijn show,maar dit had niet gehoeven.

  1. Daar heb je een goed punt. Een negenjarige zou op dat moment eigenlijk gewoon in bed moeten liggen. Maar ik kan me voorstellen dat er op de ouders ook heel veel afkomt! Het zal wel lastig zijn om daarin een weg te vinden. Het belang van je kind moet natuurlijk altijd voorop staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.