|

Ambition Store: nieuwe winkel op de plek van de Action

Unknown

De Action in Doetinchem is verhuisd van zijn plek bij de Lidl en AH, en zit nu op een naargeestige plek op het industrieterrein. Je zou denken dat dit de Action klanten kostte, maar het is er drukker dan ooit! Ondanks de stomme locatie, die nergens bij in de buurt zit. Je moet echt speciaal naar de Action komen. Dat vind ik spijtig, want als ik boodschappen deed bij achtereenvolgens de Lidl en de AH, dan mocht ik als beloning daarna van mezelf altijd even naar de Action.

Nieuwe winkel: Ambition Store

Maar op de oude plek van de Action is plotseling een nieuwe winkel gekomen: de Ambition Store . Van de buitenkant lijkt hij wat op de Action, dus ik was erg nieuwsgierig. Maar hoewel de Ambition Store aan de Action doet denken is het er beslist geen vervanging van. Ik vond de prijzen in de Ambition Store beduidend hoger dan bij de Action, en het assortiment is ook anders. Eigenlijk heeft het veel weg van een Winkel van Sinkel: van alles wat.

Zo moest ik mezelf echt losrukken van allerlei heiligenbeelden, waaronder een hevig bloedende Jezus aan het kruis, en een Mariabeeld dat ook als lamp kon dienen. Voor 9,95 heb je al zo’n heilige in huis. Maar ik had mijn oudste dochter (17) bij me, en die trok me bij de heiligenbeelden weg. Een tuinkabouter kostte er daarentegen een schrikbarende 30 euro.

Wat is zoal het assortiment van de Ambition Store?

Ik zag speelgoed, Barbiepoppen, matten, spijkers en schroeven, Spaanse jurken, gifgroene pruiken, carnavalspullen, pannen, handdoeken e.d., bakblikken, tassen, sjaaltjes voor buikdansen, speeltjes voor honden maar niet voor katten hoesjes voor mobiele telefoons, make-up, grote Spidermanknuffels, stoelkussens etc.

Ik zou willen dat ik de Ambition Store netjes kon categoriseren als een bepaald type winkel, maar dat lukt me niet. Ze hebben er echt van alles wat, en van alles een beetje. Het is niet het soort winkel waarvan je kunt zeggen: ‘Je moet naar de Ambition store gaan, want daar hebben ze dat!’ Het zou zomaar kunnen dat ze het hebben, maar het zou ook zo maar kunnen dat ze het níét hebben. Geen pijl op te trekken.

Wel lijkt het er op dat veel spullen uit Spanje komen. Misschien dat dit ook de flamengojurken en schoentjes verklaart! En de heiligenbeelden.

Conclusie

De Ambition Store is een grappige winkel, waar je van alles kunt vinden. Leuk om in rond te neuzen. Maar ik vind het geen vervanging van de Action waar het assortiment aanmerkelijk groter is, en de prijzen lager.

Maar ze scoren bij mij veel punten voor hun heiligenbeelden!

Ik kan nergens een website vinden van de Ambition Store, maar er schijnen in Nederland toch zo’n 160 filialen van te zijn!

Inmiddels is er een andere vergelijkbare winkel namelijk SoLow!

Ken jij de Ambition Store?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ook nooit van gehoord. Die beelden zouden mij waarschijnlijk niet eens zijn ogevallen, omdat ik daar helemaal niets mee heb. Voor de Action moet ik altijd ergens anders heen. Gelukkig heb er nooit iets speciaals van nodig. Maar is dan wel leuk om er eens even binnen te lopen,… zomaar.

 2. Nee, ik de winkel niet maar ik ga er beslist eens kijken als ik weer in Doetinchem ben.
  Ze hebben de Action inderdaad op een rare plaats gedumpt dan want dat industrieterrein daar is echt uit de buurt van de winkels.
  Verbaasd me dat het er dan nog zo druk is.

 3. Ik kende de winkel van binnen niet en was natuurlijk wel benieuwd wat er te koop was.
  Ik ben heel blij met waar de Action nu zit, even de brug over met de fiets en ik ben er. Het lijkt wel of het met de dag drukker wordt, soms staat er zelfs een file van auto’s die de parkeerplaats niet opkunnen.
  Wist je dat de Action daar tijdelijk zit en naar de overkant van de weg gaat verhuizen, daar zal ook een supermarkt komen.
  Groet Thea

  1. Hai Thea,

   dat klinkt inderdaad ideaal, dat je alleen maar even de brug over hoeft. En een ander voordeel is natuurlijk ook dat het parkeren nu gratis is bij de Action. Wat voor supermarkt komt er tegenover?

 4. Ik ken het niet, heb er echt nog nooit van gehoord. En zo’n Action naar een industrieterrein halen is vaak wel slim, want dat is vaak beter bereikbaar voor auto’s e.d., waardoor een hoop mensen makkelijker even gaan.

 5. Nee ik had er nog nooit van gehoord. Ik moet echt kiezen om naar de action te gaan omdat het niet bij mij op de gebruikelijke routes zit. Dus daar kom ik dus heel gericht, scheelt wel weer in de portomonnee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.