C1000 brosreepjes versus ‘echte’ bros

Als zuinige consument laat ik graag de A-merken links liggen, ten faveure van de B-merken. Dus toen ik zag dat de C1000 de kleine brosreepjes had nagemaakt, en Luchtige melkchocholadereepjes had genoemd, wreef ik mij verheugd in de handen! Ideaal! Voortaan zou ik mijn portie chocola goedkoper kunnen aanschaffen, want de C1000 brosreepjes kosten 1,59 en de ‘echte’ Brosreepjes 1,89.

Luchtige melkchocoladereepjes rare vorm

Eenmaal thuis scheurde ik verwachtingsvol de wikkel van het reepje af. Hm, de vorm viel een beetje tegen. Wat een plat reepje zeg! Maar smaak is belangrijker dan vorm, en dus zette ik gretig mijn tanden in het zogeheten Luchtige melkchocoladereepje. Maar in tegenstelling tot de werkelijk luchtige Brosreepjes, smaakte deze erg machtig en echt mierzoet. Wat een tegenvaller. Er zaten ook veel minder luchtbelletjes in!

Luchtige melkchocoladereepjes ≠ Brosreepjes!

Je hoort zo vaak van die verhalen dat de producten van A en B-merken in dezelfde fabriek geproduceerd worden, en dat alleen de verpakking anders is. Maar laat mij jullie vertellen dat de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 beslist anders zijn dan de Brosreepjes. Misschien als ik nooit de Brosreepjes had gehad, dat ik dan de Luchtige melkchocoladereepjes had kunnen waarderen. Maar ik weet dus wél hoe luchtig Brosreepjes zijn, en daarbij steekt die van de C1000 pover af. En laten de Luchtige melkchocoladereepjes nou ook nog 4 calorieën meer bevatten! De Brosreepjes bevatten 50 calorieën per reepje, en die van de C1000 54 calorieën.

Conclusie

Voor wie de luchtigheid van Brosrepen belangrijk is, zullen de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 geen goed alternatief zijn. En dat is omdat ze gewoon echt veel minder luchtig zijn!

brosrepenWat is jouw lievelingssnoep/snack?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

22 Comments

 1. Og getsie, dan heb je trek in iets lekkers en dan is het veel te zoet en smaakt het niet naar chocola. Zoals de melkchocola van bio+. Zo zonde van je geld. En het moment :) Heel af en toe koop ik fudge of zwart-witjes. Aan beide kan ik me goed misselijk eten.

 2. Hahaha, en zo heb je weer een leuk blog over luchtige luchtbelletjes;)
  Ik hou van alles wat chocola is geloof ik maar ik proef ook meestal wel dat de A merken echt veel lekkerder zijn!
  Fijne dag!

 3. De nieuwe variant van de l.idl op de s.nickers mini komt bijvoorbeeld weer een stuk meer in de richting dan die van de appie. Ik vind die ‘echte’ altijd zo aan de prijs en probeer dus regelmatig wat alternatieven uit.

  Een kopie van de t.wix mini heb ik nog niet gevonden, althans die door de keuring komt :-)

 4. Ik ben gek op de melkchocoladerepen van Tony’s Chocolonely. Elke vrijdag mag ik (van mezelf) 1 reep (200 gram)kopen en daar moet ik de hele week mee doen. Meestal is de reep voor zondag op ;-))

 5. Als ik toch zondig wil ik juist een choco reep die geen lucht heeft maar veel chocola. voor de lucht betaal je namelijk ook ook al zijn ze heerlijk die reepjes;-). en als ik dan zondig het liefst de cote dor chocola mmmjaaam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.