Als emigreren mislukt

expat mama
Frederique als expat!

Ik volg met interesse Valhalla, die met man en kinderen naar Noorwegen is vertrokken. Emigratie fascineert mij! Een beetje tot mijn eigen verbazing, want ik krijg al heimwee als ik een week op vakantie ga…

Moederen in een vreemd land! Hoe is dat?

Op mijn blog Expat Mama’s interview ik moeders die geëmigreerd zijn. Ik vind het superleuk om te lezen hoe ze het leven in een ander land ervaren.

  • Hoe zijn de supermarkten daar bijvoorbeeld?
  • Is het makkelijk om te integreren?
  • Worden kinderfeestjes daar ook steeds groter en overdreven gevierd?

Allemaal dingen die ik graag wil weten!

Als emigreren niet lukt

Afgelopen week interviewde ik Frederique. Zij verhuisde naar Frankrijk. Onder andere omdat haar relatie niet goed liep. Ze hoopte dat haar huwelijk in het zonnige Frankrijk zou herstellen. Maar helaas werkte het niet zo. Inmiddels is Frederique gescheiden en woont ze als alleenstaande moeder weer in Nederland.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees het dan op mijn blog Expat Mama’s!

Heb jij wel eens overwogen om te emigreren?

 

Similar Posts

5 Comments

  1. Elke keer als ik ” ik vertrek” kijk denk ik dat ik wil emigreren. Waarnaartoe? Geen idee. Eigenlijk heb ik het hier ook ontzettend naar mijn zin. Ik kan mijn familie ( en zei ons ) niet missen. Maar de charme van Frankrijk, de authentieke dorpjes spreken me wel aan.

  2. Hoewel ik hier flink geworteld ben denk ik zo nu en dan wel eens aan het wonen en leven in een ander land. Maar dan in een geromantiseerde vorm, want alles is daar dan mooi en goed geregeld, en heb ik tijd en energie genoeg om in mijn boomgaard druiven te plukken en die schilder cursus te gaan doen,enz enz .
    Maar als ik dan weer op aarde terug ben denk ik ach dat zou ook hier kunnen en die ontbrekende energie zou ik daar waarschijnlijk ook hebben. Dus nee ik blijf maar hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.