Almere

weerwaterKen jij Almere? Misschien ken jij het net als ik vooral van naam. In de regel heeft Almere niet zo’n positief image.

Des te leuker om een boek te lezen waarin de wereld vergaat, en niets overblijft behalve Almere! Dat is de plot van Renate Dorresteins nieuwste boek Weerwater.

Lees nu mijn review op mijn blog over boeken.

Waar denk jij aan bij ‘Almere’?

Similar Posts

8 Comments

 1. Tsjah, natuurlijk had ik dit boek vrijwel direct na uitkomen in huis, bij ons gewoon bij de Bruna in de winkel, logisch als je IN Almere woont en dan al ruim 30 jaar… Dus ja herkenbaar maar ook saai voor mij, gezien ik vind dat er nog weinig bekend is op het einde en dat had ik eigenlijk wel verwacht.

  Maar goed, dat is mijn verwachting en feest der herkenning? Ik weet natuurlijk en ken elke plek die zij beschrijft en ze kloppen, zelfs het huis waar zij in gezeten heeft, bestaat echt, maar het verhaal de fictie, vond ik echt saai zelf.

  Gelukkig smaken verschillen, en nu is de nieuwe gastschrijver al hier en die is nog meer bijzonder, ben heel erg benieuwd waar hij mee gaat komen, want wij weten dat als Almeerders natuurlijk al dat hij er is, en dat een boek het eindresultaat zal zijn en ik weet zelfs waar hij zit… Heb hem nog niet zien lopen of zo, maar dat is niemand minder dan O’Hanlon… Redmond, ja die britste tv maker en schrijver ;-) Bij deze!

  X

  1. Ja, dat valt onder het project van toen, dat mensen hun eigen fantasy voor de future ontwerpen mochten maken, we hebben ook een stuk hier bij de Noorderplassen, waar men ook door ontwerpen voor de toekomst te maken een stuk grond konden winnen en dan hun huis echt mochten bouwen, dat heet nu de Realiteit, het bestaat nog, maar de meeste mensen zijn er niet 24/7 blijven wonen en gebruiken het als zomer/vakantie huis.

   Het huis van glas, weet ik eigenlijk niet of de mensen er nog elke dag wonen, maar vroeger wel, nu tussen bomen verstopt, maar ik weet nog, toen het pas gebouwd was, dat je er langs kwam en echt hen zag als ze niets naar beneden had, en in de zomer als het heel heet was, dacht ik toen al, als tiener.. pfffffff dat moet heet zijn daarbinnen, hahahaha

   X

  2. LOL, ik herinner mij ook nog, dat mijn moeder vooral het glazenwassen voor zich zag, hahahaha vreselijk zei ze dan, je zult dat bij moeten houden, hahaha

   X

 2. Mijn moeder is soms echt een killing factor bij het wegdromen van mooie huizen… ‘je moet het ook schoonhouden’ is het standaard antwoord dan… LOL ;-)

  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.