Allemaal rokjes van Mme Zsazsa

Alles bij elkaar heb ik zo’n drie jaar naailes gehad. Ik kan dus een patroon uitraderen, knippen, lussen, rijgen en stikken.

Moest die broekspijp niet in de halsopening?!

Het probleem is dat ik geen enkel inzicht heb, en met opperste concentratie en zorg, mouwen in halsopeningen naai, en broekspijpen dichtstik. Uiteindelijk was ik mijn eigen onvermogen zo zat, dat ik het opgaf, en de naaimachine naar de zolder verbande.

Maar na het lezen van Mme ZsaZsa’s boek ‘Allemaal rokjes‘ voel ik het voor het eerst in jaren weer kriebelen. Zal ik zo’n geweldig rokje maken? aan Mme Zsazsa’s uitleg zal het niet liggen!

Wie is Mme Zsazsa?

Mme Zsazsa is een bekende vrouw in blogland, en de eigenaresse van het gelijknamige blog Mme Zsazsa vertelt. Haar gebeurde waarvan menig blogger van droomt: ze werd benaderd door een uitgeverij. Het prachtige resultaat ligt nu in de winkels en heet heel toepasselijk: Allemaal rokjes.

Allemaal rokjes: niet zomaar een naaiboek

Wat Allemaal rokjes onderscheidt van de vele andere boeken met naaitechnieken en patronen, is dat Mme Zsazsa’s stem er zo duidelijk in doorklinkt. Het boek is heel persoonlijk geschreven, en voelt als een gesprek met Mme Zsazsa. Mme Zsazsa neemt je als lezer bij de hand, en loodst je rustig en zorgvuldig door de instructies heen. En als je onderweg verdwaalt en de kluts kwijtraakt, dan komt ze voor je terug, en haalt je op.

Conclusie

Allemaal rokjes riep bij mij voor het eerst in lange tijd weer het verlangen op zelf iets te maken. En dat komt door de unieke stijl van Mme Zsazsa.

Ik weet niet of ik de rokjes ook echt ga maken, maar dat geeft niets. Allemaal rokjes is zo’n mooi en gezellig boek om te bekijken en te lezen, dat het ook puur als leesvoer al een aanwinst is. En wie er dan ook nog leuke rokjes uit kan halen, is dubbel gezegend.

Kortom, een echte aanrader.

Praktische informatie

Allemaal rokjes is voor 19,95 te koop bij Bol.com. Tweedehands is het nog niet verkrijgbaar, en ik denk dat dit komt omdat iedereen het zo leuk vindt!

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Reacties op Allemaal rokjes van Mme Zsazsa

 1. Nu ben ik geïntrigeerd Sillie. Vind je het boek ‘Allemaal rokjes’ bagger, en ben jij de enige die dat ziet?

  Of vrees je dat ik naar het kamp van de Handige Moeders ben overgelopen? In het laatste geval kan ik je geruststellen: ik kan er nog steeds niets van. Maar mooie plaatjes kijken kan ik als de beste! In mijn leuke rokje dat ik zelf kocht bij de Hema. En het is echt een erg gezellig boek om te lezen!

  • nee het is vast een gaaf boek,de plaatjes zijn idd een lust voor het oog, t is alleen dat ik mijzelf nu zie in een verlaten kamp der onhandige en niet door de naaibij geprikte vrouwmenschen 🙂

 2. Een rokje is niet zo moeilijk, althans je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Gewoon doorzetten en de moed niet te snel op geven.
  Als je patronen uitraderd kan je er toch opzetten of bijzetten wat het is?
  Gezellig met je dochter samen kunnen jullie elkaar stimuleren en samen rijden.

 3. Ik geloof dat ik nog even in het kamp van Sillie blijf zitten, ik probeer het heel af en toe wel, maar het is gewoon niet mijn sterkste kant. Het komt niet eens in de buurt van mijn sterkste of matig sterke kant…

 4. Ik naai soms wel eens een of ander kledingstuk. Maar de blog van Mme Zsazsa gaat over veel meer dan naaien alleen. Hij is geweldig leuk om te volgen, de stijl is heel apart. Vind ik.
  Groetjes van een Vlaamsche 🙂

 5. Een rokje naaien is niet zo moeilijk hoor je kan heel simpel beginnen. Bv een rechte lap, de naad dicht stikken , bovenaan een zoom/hoofdje waar elastiek door kan , onderaan een zoompje en klaar is je rok. Makkelijker kan haast niet . Zo heb ik m’n dochter ook haar eerste rok leren naaien. Ik heb toen de kinderen klein waren heel veel voor ze genaaid broeken , jassen , blouses etc, nu komt er eigenlijk nu ze volwassen zijn niet zoveel meer van of het moet af en toe wat verstel werk zijn.:) Oftewel gewoon proberen joh en dan ape trots zijn dat het je gelukt is.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.