Alarmpoortjes: vals alarm bij de Kruidvat en V&D.

Met grote regelmaat gaat het alarm af als ik een winkel verlaat. Niet omdat ik iets gestolen heb, maar omdat de kassière de beveiliging of wat het dan ook is, er niet goed heeft afgehaald.

Onderhand loop ik zeer ongemakkelijk door poortjes, want het is zo vaak gebeurd, dat ik altijd bang ben dat het alarm weer zal afgaan. Het is me inmiddels al overkomen bij de Kruidvat, Etos en V&D. Een onaangenaam geval van het Pavlov-effect: het alarm is net zo vaak afgegaan, dat ik zo geconditioneerd ben dat ik gespannen door poortjes loop.

Zaterdag was het weer raak bij de Kruidvat: ik kocht tandenstokers, had afgerekend, en bij het weggaan ging het alarm af. Braaf ging ik terug naar de kassa, waar de kassière zwijgend mijn spullen nog een keer scande.

Bij de tweede poging het pand te verlaten bleef het alarm gelukkig stil.
‘Excuus voor de overlast mevrouw,’ riep de andere kassière me nog na, maar ik vond het een kwestie van ‘too little, too late’. De suggestie van zo’n alarm is toch dat je iets gestolen hebt, en dat vind ik bijzonder vervelend.

Doordat die stomme poortjes zo vaak willekeurig en onterecht afgaan, ben ik mijn gemoedsrust verloren.

Gaat bij jou het alarm wel eens onterecht af bij het verlaten van een winkel?
Bij welke winkels gebeurt het jou?

Similar Posts

29 Comments

 1. Ja ook mij is het wel eens overkomen. Met dure koffers bij de V&D en het was ook nog eens prijzencircus. We konden gelukkig de bon laten zien en we kregen een tegoedbon voor een kopje koffie. Ik heb ook wel eens problemen gehad bij de M.akro omdat ik een spijkerbroek aan had waar nog een alarmpje in zat, die ik notabene in een heel andere winkel had gekocht. De spijkerbroek was ook al enekele malen gewassen. Dat was echt heel raar. Ik moest bij de M.akro maar naar de toiletten gaan zei de bewakingsdienst en het labeltje uit mijn broek knippen. Gelukkig gebeurt het verder niet zo vaak, kan me voorstellen dat je niet meer zo ontspannen door die poortjes loopt.

 2. Bij de hema weleens, hadden ze ook iets niet verwijderd aan een beurs die ik in een andere hema had gekocht notabene. Gehoorapperaten zijn er ook erg gevoelig voor. Ook weleens bij de kruidvat gezien dat anderen het hadden. Meerdere keren zelfs. Je schrikt toch altijd weer.

 3. ik heb weleens gehad dat ik op vakantie schoentjes kocht voor mijn toen nog baby.
  Bij thuiskomst bleek in een aantal winkels dat die schoentjes voor alarm zorgden..
  Uiteindelijk zijn ze in een winkel wederom in de alarmbak gegaan en daarna was het over..
  Daar krijg je het ook warm van..
  Die poortjes schijnen ook te reageren op bieb boeken..

  De Hema heeft ook alarmlabels in kleding en de Wibra heeft witte stickers.. als je die niet uit je kleding haalt ben je ook het haasje…

 4. Idd die dingen van de hema kunnen soms weer geactiveerd worden en dan gaan ze in andere winkels af. Ik vergeet ze ook altijd uit kleding te knippen. Als ze er geen last van hebben..

 5. Op mijn werk(bouwmarkt) gebeurt het ook heel vaak dat klanten binnenkomen met een alarmlabel in hun kleding. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij namelijk bij de in- en uitgang een poortje staan. Veel mensen weten niet dat die alarmlabels erin zitten, laat staan dat die zichzelf kunnen heractiveren.

 6. Ik heb het ook weleens. Heel vervelend.
  Vroeger had ik ook een agenda waarvan er zo’n verborger sticker met elektronica weer geactiveerd was en daardoor ging alles af. Toen was ik nog puber en gingen ze vaak uit van het slechte. Heel erg vervelend.

 7. Ik heb het ook een tijd gehad. Het bleek aan mijn lipstick te liggen, daar zat nog een stickertje in die er uit moest. Daar kwamen we achter nadat ik het zó zat was dat ik bij de v en d m´n tas door de cassiëre uit liet pakken en tussendoor liet testen. In het vervolg haal ik gelijk de stickertjes van m’n nieuwe make-up eraf!

 8. Vorig jaar bij C&A had ik een rok aan die daar gekocht was. Onder in een zak zat een papiertje met streepjescode en die was waarschijnlijk weer geactiveerd door het wassen. Er kwam wel iemand naar me toe van de winkel. Ik heb me niet opgelaten gevoeld omdat er duidelijk niets aan de hand was, ik kwam net binnen en droeg behalve shirtje en rok niets, geen verdachte tassen of wat dan ook. Als het me overkomt bij het uitlopen van de winkel trek ik me er meestal niets van aan. Ik loop gewoon door, voor de zekerheid: ik heb dan wel alles betaald hoor!:-)maar ik heb geen zin in dat gedoe en eigenlijk is het dan altijd zo dat alle mensen die het pand verlaten vragend kijken of zij het zijn of iemand anders…. Hoe zinvol is het alarm vraag ik me dan wel eens af.

 9. Pasjes van de bieb! Had ik in mijn zak zitten (zijn er totaal 5) en dat bleek de oorzaak te zijn. Nou ja…
  En eens met net gekochte schoenen bij intertoys naar binnen…PIEP PIEP PIEP, gelukkig zien ze dan dat je binnenkomt, dus kan er slcht wat weggehaald hebben…maar je blijft je ongemakkelijk én bekeken voelen!
  Groetjes Jolanda

 10. Ja ook bij mij is het geregeld raak. Ik zorg wel dat ik dan boos reageer. Moeten ze maar beter dat ding deactiveren. Vooral bij Kruidvat en Hema is het vaak.
  En inderdaad zwaai ik bij beide zaken eerst met mijn zak door de poortjes alvorens zelf erdoor heen te lopen.

 11. Ja, laats nog. Manlief had schoenen gekocht bij een schoenenwinkel. Lopen we daarna V&D in en gaat het alarm af. Werden meteen aangehouden door een winkelbediende met een beschuldigend blik. Ta slaten zien met de nieuwe schoenen, schoenen één voor één door het poortje en ja hoor weer alarm. Wij vragen of ze het het eraf kunnen halen maar we moesten direct terug naar de winkel waar we het gekocht hadden. Dat doen wij dus braaf, blijkt dat ze daar helemaal geen alarmpoortjes hadden en konden het er ook niet af halen. Gelukkig waren ze bereid om het bij de blokker eraf te halen. Waar het ookvaak mis gaat is bij het Kruidvat.

 12. Ja, heel herkenbaar – voornamelijk bij het kruidvat heb ik ‘prijs’ en dan ook nog vaak met spullen die ik eerlijk gekocht heb in de c&a – weet je ook weer waar ik winkel ;-)

 13. Ik heb zelf in een winkel gewerkt en let altijd even extra op dat ze wel de beveiliging eraf halen. Dit is wel vervelend, maar valt nog mee. Wij hadden destijds wel dat mensen die hun schoenen bij een bepaalde winkel haalden steeds bingo hadden; daar reageerden de poortjes op. Ook kledinglabels kwamen wel eens langs, die waren dan weer geactiveerd door nattigheid (regen, was..)

 14. Alarmlabels in kleding (zoals van de Hema) moet je er altijd uitknippen. Als ze nat worden (regen, wassen) activeren ze weer…

  Bij ons reageren de poortjes van de Trekpleister op Hema-labels. Erg lastig.

 15. Ik heb het gehad met de schoenen van mijn dochter. elke keer bij binnenkomst en bij vertrek uit de supermarkt gingen we af. Ik werd er niet goed van. Want ondanks dat ik er elke dag kwam al jaren werd ik af en toe echt heel naar bejegend…

 16. Als ik het heb loop ik gewoon door, het is niet mijn probleem, ik steel niet…en ik voel me ook niet bezwaard.

 17. Ik kan me al die frustratie wel voorstellen. Het is heel vervelend maar om een beetje begrip te krijgen voor deze systemen het volgende.

  Elk jaar wordt er voor meer dan 600miljoen uit winkels gestolen.

  Nu is het zo dat ook niet elk alarmpoortje hetzelfde is.
  De poortjes van de Hema, V&D en Kruidvat zijn de zogenoemde AM of EM systemen.(akoestisch magnetisch en elektronisch magnetisch)
  Deze geven inderdaad vaak een onnodig alarm.

  De meeste kleding winkels gebruiken de RF systemen, deze zijn veel betrouwbaarder en geven vrij weinig spontaan alarm.

 18. Kruidvat,V&D, Makro en Bart Smit gebruiken RF systemen en de etiketten hebben last van het “lazarus” effect en kunnen weer actief worden na verloop van tijd. Meeste kledingwinkels gebruiken RF systemen.
  Erg vervelend.

 19. Heel vervelend is dat! Ik had het al zo vaak, vooral C&A, V&D. Ik voel me dan heel onprettig, altijd gespannen door de poortjes heen… Jas gekocht bij C&A, natuurlijk betaald, bij Makro ging de alarm af, er zat een label in de naad, die was gewoon actief… Ik schaamde me dood, iedereen kijkt naar je. Mensen, gewoon elke keer een klacht indienen, anders doen ze er niets aan. Natuurlijk moeten ze spullen beveiligen, maar ze moeten er ook voor zorgen, dat de betalende klanten daar niet dupe van worden.

 20. Ik heb bij de V&D gewerkt als beveiliger en ja het personeel maakt vaak fouten bij het scannen of weghalen van de beveiliging.
  Vooral voor de medewerkers/beveiliging bij de in/uitgangen is dit ook vervelend, omdat zij vaak de boze klanten krijgen terwijl zij het niet hebben afgerekend.
  Er wordt wel genoteerd welke kassa en personeelslid niet goed heeft afgerekend, en die worden aangesproken als het te vaak gebeurt.
  Ik denk dat het alleen zin heeft om een klacht in te dienen als er geen beveiliging is, want dan wordt het waarschijnlijk ook niet genoteerd.
  Groetjes

 21. ik heb zaterdag ski jack gekocht 40 kilometer vanwaar ik woon zit er bij thuiskomt nog een beveiliger in dat is ook prettig

 22. Mijn mening is dat als er een product is gekocht en betaald de leverancier er voor moet zorgen dat de label er uit wordt geknipt.
  Als ze dat moeite niet willen nemen kun je beter naar een winkel gaan dit wel verzorgt.

 23. Als je het alarm in schoenzool hebt zitten, moet je de schoenen even in de magnetron doen totdat je een klikje hoort. Dan moet er natuurlijk geen metaal aan de schoenen zitten want dan gaat je magnetron stuk ;-) Dit komt vooral heel veel bij pumps voor (heb in een schoenwinkel gewerkt)!

 24. ik vind het zwaar vervelend bij mij geurde het bij de v&d van schrik ben ik weggerend. Naderhand heb ik er spijt van omdat ik gewoon terug had moeten gaan naar de kassa.
  leer voor de volgende keer

  1. Ja, je schrikt inderdaad als zo’n poortje afgaat. Net als je per definitie verdacht bent, omdat het alarm afgaat. Ik ben helemaal huiverig geworden nu als ik door een poortje moet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.