Afstuderen bij de LOI: om wanhopig van te worden

studeren bij de loiInmiddels is mijn dochter 1 jaar en 9 maanden bezig met het krijgen van goedkeuring van haar plan van aanpak voor haar afstudeerscriptie. Vandaag werd het plan opnieuw afgewezen. Dit keer door de tweede docent. De reden dat het zo lang duurt is de organisatie bij de LOI.

Afstuderen bij de LOI: problemen in een notendop

 • Docenten doen er vaak minimaal 3 maanden over om überthaupt eens te reageren op het plan van aanpak.
 • Docenten geven tegenstrijdige adviezen over het plan van aanpak. Een advies dat mijn dochter kreeg in maart, kan in augustus aanleiding zijn om het plan van aanpak af te keuren.
 • Docenten worden vervangen, waardoor het hele proces opnieuw begint.

Als je plan van aanpak na 1 jaar en 9 maanden opnieuw wordt afgekeurd:

via GIPHY

Mijn dochter heeft alle tentamens voor haar hbo-opleiding tot Vertaler Engels gehaald, en hoeft alleen nog af te studeren. Daarmee is ze nu dus 1 jaar 9 maanden bezig…

31 Responses to Afstuderen bij de LOI: om wanhopig van te worden

 1. Dit is geen reclame voor de LOI. Ik zou je dochter zeker adviseren het hierbij niet te laten zitten. Want door langer te studeren dan nodig zullen de kosten ook oplopen.
  En dat is iets waar je niet op zit te wachten.
  Ben benieuwd hoe het afloopt.

 2. Jeetje wat duurt dat lang zeg is ook geen goeie reclame voor LOI.
  Zat zelf weer te denken aan studeren maar na het lezen niet bij de LOI

  • Ik hoor over hun cursussen wel positieve verhalen. Maar hun hbo-opleiding tot vertaler Engels kan ik op dit moment inderdaad beslist niet aanraden. Niet als je tenminste ooit echt wilt afstuderen.

 3. Hmmmm,dat is om dol van te worden. zo zijn er meerdere gevallen bij de loi. Mijn schoondochter diende een eindopdracht in. Werd afgewezen met commentaar. Ze deed het vervolgens over met deze aanwijzingen. Kreeg ze als commentaar dat ze het moeten doen zoals ze het de eerste keer had gedaan. Andere docent…. Grrrrr…. Ik snap het dus helemaal.
  Maar bij NTI hoor ik ook al zulke verhalen.

 4. Dat is inderdaad om horendol en wanhopig van te worden! Ook over HBO opleidingen hoor ik met regelmaat griezelverhalen…maar dit slaat toch wel alles. En een goed gesprek op hoog niveau? helpt dat niet?

 5. Ik heb ooit een cursus tuinontwerp gedaan samen met mijn zus en hoe slim stuurde zij de ene opdracht in zodat ik het commentaar hierop kon verwerken en de andere keer andersom. Het sloeg allemaal nergens op want wanneer ik het commentaar op haar ontwerp in mijn opdracht meegenomen had, kreeg ik weer op en aanmerkingen die negatief waren en andersom.
  Wellicht hebben ze graag dat een cursus langer duurt dan de aangegeven tijd bij inschrijving? Maar 2 jaar is wel heel lang in mijn ogen!!

 6. klachtenprocedure.
  wat staat er in de algemene voorwaarden over de reactie tijd van de docenten?
  En dan de klachten procedure in want dit is belachelijk.
  Hebben jullie een rechtsbijstandsverzekering? Deze kan misschien ook helpen want doordat je dochter door de LOI vertraging oploopt loopt ze ook mogelijk inkomsten mis omdat ze niet aan het werk kan.

 7. Wat enorm vervelend voor je dochter. Het is niet alleen problematisch bij LOI. Ook Windesheim in Zwolle is een drama. Mijn oudste zoon en een dochter van een dochter van mijn broer hebben slechte ervaringen met Windesheim.
  Ik heb slechte ervaringen met LOI. Ik deed een opleiding en daar zat examentraining bij. Helaas zaten daar erg veel fouten in en al gaf ik dat aan, ze werden niet aangepast. Zo kun je dus geen examen leren of je moet de foute antwoorden in je hoofd stampen. En mogelijk leerde ik sowieso foute antwoorden aan. Ik heb toen besloten een getuigschrift aan te vragen en geen examen te doen. Maar dat is niet handig voor je dochter.
  Hopelijk lukt het snel.
  Vroeger was LOI veel beter. Mijn eerste opleiding daar was goed en goede begeleiding gehad.

 8. Ik heb ook problemen met de LOI. Niet zozeer om het beoordelen van de opdrachten, dat gaat wel goed en meestal heb ik binnen twee dagen een reactie op mijn inzendopgaves. Waar ik tegenaan loop zijn de eindeloze wachttijden aan de telefoon altijd, de onduidelijke studie informatie, vragen waar je geen antwoord op krijgt. Zaken die ineens niet verplicht zijn, maar waar je wel 10 punten voor moet halen….Ben vandaag echt boos geworden op een medewerker van klantenservice die geen clou had waar ik het over had. Dezelfde vragen ook neergelegd bij een docent die me , overigens heel vriendelijk, vertelde dat ik voor dit soort vragen bij de klantenservice moest zijn en niet bij haar omdat zij alleen antwoorden kan geven op vragen over de leerstof. Ik doe de opleiding tot zelfstandig professioneel kindercoach en ik vind dat je haast hogere wiskunde moet hebben gestudeerd voor je hun systeem überhaupt begrijpt. Gelukkig ben ik in de afrondende fase!

 9. De docenten zullen toch een leiding-gevende hebben waar ze verhaal kan halen? Ik heb alleen maar heel erg goede ervaring met LOI, en overigens ook bij NTI, dus heb me er nooit in hoeven verdiepen wat te doen als er iets dergelijks zich voordoet.

 10. Kan je dochter niet bij een andere instelling afstuderen? Ze heeft al haar tentamens gehaald dus zover is ze al. Inschrijven bij een HBO en begeleiding bij de scriptie aanvragen!

 11. Ik heb je link verstuurd naar de LOI en gezegd dat ik dit geen reclame voor hun opleiding vind. 😉
  Wellicht helpt het? Succes. Ook voor je dochter

  • Het is heel erg moeilijk om iemand aan de telefoon te krijgen die meer weet helaas. Mijn dochter heeft nu een soort ‘case manager’ en dat is wel een kleine vooruitgang, maar helaas loopt het nog steeds voor geen meter. Haar plan van aanpak is net weer afgekeurd omdat de data niet meer kloppen, omdat ze het pas 3 maanden later nakijken, en nee, dan klopt de planning inderdaad niet meer… Het is om gek van te worden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.