9 huishoudelijke trucjes!

hh trucs

 1. Hang in de keuken een schoolbord of magneetbord op, waar gezinsleden belangrijke boodschappen of afspraken kunnen opschrijven.
 2. Leg in elke wc een pakje schoonmaakdoekjes. Je vindt ze o.a. heel goedkoop bij de Action.
 3. Wasknijpers zijn een prima methode om een zak met aangebroken voedsel goed dicht te maken.
 4. Lege tissuedoos? Bewaar hem en doe er allerlei spulletjes in. Gebruik die om verveelde peutertjes bezig te houden als je bijvoorbeeld even moet bellen.
 5. Jus over? Giet de overgebleven jus in een bakje voor ijsblokjes en vries in!
 6. Peuter in huis die leert eten? Leg een douchegordijn onder zijn of haar kinderstoel om de ergste troep op te vangen.
 7. Ga je uit eten met je kinderen? Neem een paar plastic bakjes mee. Wil je kind niet meer eten, schuif het dan in het bakje en neem het mee naar huis voor later.
 8. Krijg je je bananen niet snel genoeg op? En beginnen ze te rotten? Doe ze in een diepvrieszakje en gooi ze in de diepvries. Gebruik de bevroren banaan later voor een lekkere smoothie. Zie ook: Hoe bewaar je bananen?
 9. Bewaar eierendozen. Ze zijn perfect om verf in te doen. In elk vakje een kleur. Laat je kind maar verven.
 10. WC schoonmaken: doe het elke dag met het handige stappenplan.

Bonustips

Wat zijn jouw trucs die het leven makkelijker maken?

Similar Posts

17 Comments

 1. Goeie tips, wij hebben ook standaard een pakje billendoekjes op tafel liggen voor de vieze handen en het knoeien, kunnen we het gelijk schoonmaken.

 2. Nummer 4, 6 en 9 heb ik zeer zeker wat aan :D Thanks!!

  En wat miss mila zegt kan ik ook beamen ;) Wij hebben dit weekend de hond van mijn ouders te logeren en dat is toch wel even heel fijn om niet te hoeven opruimen onder de tafel, hihi ;)

 3. doe een stukje plastic met plakband om de steel van de banaan , zo blijft hij langer vers.
  ik las het ergens en dacht ja natuurlijk ,maar het werkt echt , ik heb het zelf getest.

 4. Trouwens? Kartonnen eierdozen (tip 9) doen het ook prima om zaadjes in te kweken voor een (mini-)moestuintje. Je hebt AH daar niet voor nodig:-) En is superleuk om samen met je kids te doen. Hebben vanochtend de eerste zaadjes gezaaid.

 5. Leg ‘s avonds alle kleding, ondergoed, rugzak, lunchbox, beker ect klaar voor de volgende dag. Scheelt heel veel tijd ‘s morgens!
  Verf in eierdozen doen wij hier ook. Ideaal!
  Toen de meiden klein waren had ik ook beneden luiers klaar liggen voor de verschoning zodat ik niet steeds naar boven hoefde voor de commode.
  En als ze gegeten hebben (chocolade bijvoorbeeld) gelijk de handjes en toetjes schoon maken met een washand zodat je niet je hele inrichting hoeft te boenen daarna.

  1. Dat zijn hele goed tips Julia. Zeker dat van die vieze handjes meteen schoonmaken. Peuters zitten inderdaad overal aan, en voor je het weet is er heel veel vies.

   Kleding ‘s avonds klaarleggen deed ik ook altijd. Dat gaf ‘s ochtends enorm veel rust.

 6. wat mijn leven heel wat simpeler maakt is savonds mijn ontbijt klaarmaken, ik ontbijt met yoghurt, zelfgemaakte fruitmoes, honing en havermout, omdat ik daar smorgens omhalf 6 geen zin in heb om het klaar te maken doe ik dat savonds al, dan kan ik het smorgens zo opdrinken, dat scheelt veel gedoe en voorkomt dat ik het ontbijt oversla als ik weinig zin heb of te laat ben. hetzelfde doe ik inderdaad ook met kleding klaar leggen.

 7. Dat probleem met die bananen is blijkbaar universeel :-D Wij eten voorlopig de restjes van de kleine man nog op, maar intussen kan ik geen banaan meer zien :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.