750.000 miljoen uitgegeven in een weekend

Nederlandse toeristen gaven dit Paasweekend 550 miljoen euro uit aan verblijf, amusement, eten en drinken. Buitenlandse gasten, waarvan 65 procent Duitsers, spendeerden nog eens 200 miljoen.

Triomfantelijke koppen in de kranten, en ook het journaal maakte er melding van dat er zoveel geld is uitgegeven. ‘Money makes the world go round,’ gaat het Engelse gezegde, maar toch vraag ik me af: ‘Waar geeft iedereen het geld toch aan uit, dat het zo’n gigantisch bedrag is geworden!’

Zelf heb ik dit Paasweekend 4 euro uitgegeven voor een kopje koffie, en een glas sinas voor mijn jongste dochter. Een bezoekje aan mijn ouders kostte niets, evenmin als het kerkbezoek op tweede Paasdag.

Hoe was jouw Paasweekend?
En wat waren jouw kostenposten?

Similar Posts

19 Comments

 1. 1,50 voor 2 bolletjes ijs voor de kinderen.
  Als ik de boodschappen niet reken (matzes en notenstol).
  Blijkbaar draag ik niet (goed) bij aan de economie… :-(.
  Gr,
  NZ

 2. buiten de gewone boodschappen deed ik een extra uitgave van 7,50 voor een echt hele mooie bos bloemen voor mijn moeder, ik vind het altijd leuk om haar zo nu en dan, en zeker met feestdagen te verblijden met een bloemetje.

 3. € 0,90 voor een ijsje voor de jongste bij Stroombroek waar we 1e paasdag na 18.00 uur nog even waren.
  2e paasdag gewoon thuis we kregen bezoek maar niets extra’s gekocht.
  Zelf appelflapjes gebakken en eiersalade gemaakt van eigen eitjes !
  Ook al niet bijgedragen aan de economie maar wel lekker rustig zo.
  Groet Thea

 4. We hebben een mooie bijdrage gedaan met 1 avond terras op zaterdag, 1 avond naar de soos zondag, paasmaandag nogmaals terras…

  Voorlopig mogen we niet meer van onszelf… het lonkte … slecht!

  Zucht!

 5. uuuhhhhh…………..niks.
  Ik ben wel op de fiets naar het winkeltje geweest waar mijn dochter werkt, maar daar kreeg ik de koffie gratis ‘omdat ik haar moeder’ ben.
  Het verbaast me iedere keer enorm hoeveel geld er wordt uitgegeven.
  Hebben we met elkaar nu zoveel geld, of geven we het ‘gewoon’ uit omdat het zo heerlijk is, ik hoop het eerst, maar daar hoor ik helaas niet bij.

 6. we waren bezig in de tuin… dus hebben we een tuinpaal gekocht… (met kortingsbon) en zaadjes voor krop sla, tomaat en rucola. Dus opzich ook goed bezig geweest. En niet veel uitgegeven.

 7. Eerste paasdag gaf ik niets uit, op de tweede ging ik naar het stoffenspektakel in Heerenveen. Daar gaf ik geld uit aan 2 kopjes koffie, een broodje en ik denk wel ongeveer 35 euro aan lappen stof. Die uitgaven staan echter geheel los van het feit dat het pasen was, een weeekend later was het net zo verlopen.

 8. Wij hebben voor de Pasen niet veel uitgegeven. Eieren hadden wij nog, heb alleen een klein zakje paaseitjes (1.70 cent) gekocht en een chocopaashaas voor zoon bij het ontbijt (0.35 cent).

  Wij hebben veel gefietst afgelopen weekend en hebben gebarbieknoeid maar dat staat los van de Pasen.

  Groetjes Isabelle

 9. Geen donatie bij de kerk?
  Ik heb wel meer boodschappen gedaan dan anders zodat we een uitgebreid ontbijt konden nuttigen en gourmetten. Maar naast dat hebben we geen geld uitgeven (wandelen in de bossen, fietsen en bezoekje bij ouders).

 10. Ik kijk er niet vreemd van dat er zoveel geld is uitgegeven. Een van onze dochters was gisteren met 3 vriendinnen naar Ameland geweest en smste halverwege de middag of ze ‘s avonds bij ons konden BBQ-en.Omdat wij bijna geen vlees meer in de diepvries hadden zat er niets anders op om te lijken of er ergens vlees te koop was. Eerst naar de Makro, heel veel mensen maar geen vlees. Toen maar naar de Jumbo, een van de grootste in Nederland. En daar was het zo ontzettend druk ,als iemand me dat had verteld dan had ik het niet geloofd. Er waren 15 kassa’s open en voor elke kassa stond een rij van wel 15 wachtenden, niet alleesn voor ons aan maar ook na ons. En daar waren mensen bij met een paar boodschapjes maar het overgrote deel had toch redelijk gevulde karren. En vlees was ook daar mondjesmaat. Dus daarom kan ik me nu goed voorstellen dat er zoveel geld is uitgegevn.

 11. wij hadden een zieke thuis en da’s wat minder leuk maar toch heel goedkoop.
  maar met het oog op de toegangsprijzen van parken en dierentuinen van nu geloof ik wel dat er veel is uitgegeven..

 12. Ik ben toch even naar een Paasmarkt geweest en heb daar €1 uitgegeven aan een halve kilo aardbeien en €1 aan een hele kilo pruimen. Dat vond ik op zich best wel een goede koop :-) Het fruit was ook op, dus wat mij betreft ook niet overbodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.