5 basisstukken voor de vrouwelijke kledingkast

5 basis kledingstukkenIk las ergens een post over 5 kledingstukken die in geen enkele vrouwelijke kledingkast mogen ontbreken.

Op de eerste plaats stond het bekende ‘zwarte jurkje’. En ik dacht: ‘Nee hè, meteen al mis!’ maar toen herinnerde ik me dat ik vorig jaar bij de Wibra een zwart jersey jurkje heb gekocht voor zo’n 7,95. Ik draag het nooit, omdat het een legging/panty vereist, maar ik heb het wel. Dus: ‘check!’

Het volgende item op de lijst was ‘een goed zittende lange broek’. Die heb ik niet, en ga ik ook niet aanschaffen, omdat ik weet dat ik die toch niet ga dragen. Om dezelfde reden als dat ik het zwarte jurkje zelden draag: ik houd er niet van om dingen  te dragen die strak om mijn benen zitten. Dus: ‘Fout!’

Op de derde plaats stond goed ondergoed, nader omschreven als ‘huidkleurig en katoen’. Die heb ik goed! Dus: ‘Check!’

Op de vierde plaats: een tas die overal geschikt voor is. Die heb ik ook goed! Hoewel ik mijn tas niet geschikt vind voor een feestje, gebruik ik hem wel voor boodschappen doen en winkelen. Maar als ik uit ga, bijvoorbeeld naar de bioscoop, dan neem ik een kleiner tasje mee, waarin ik alleen mijn portemonnee en mobieltje doe.

En last but not least: een fris wit topje. Want zo’n wit topje past overal bij, net zoals het kleine zwarte jurkje’. Ik heb geen witte shirts, want die worden bij mij altijd meteen grijs, of ik krijg er vlekken in, die ik er niet meer uit krijg. Dus: ‘Fout’

Mijn persoonlijke 2 basisitems: jersey rok + Whooga Uggs

Toch val ik mezelf honderd procent mee! Ik heb maar liefst 3 van de basisitems van een vrouwelijke garderobe. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Toch vind ik zelf 2 andere kledingstukken essentieel: een jersey rok met elastische taille bijvoorkeur van Laura Ashley, en Whooga Uggs, want die van Uggs Australia kan ik niet betalen.

Welke van de 5 basisstukken heb jij?
En wat is voor jou een onmisbaar kledingstuk in je kast?

Similar Posts

12 Comments

 1. Geen LBD voor mij – zwart en kort staan me geen van beiden. Maar ik heb meerdere goed zittende klassieke lange broeken en ook voor de rest kan ik meedoen.

 2. Ik heb ze allemaal, behalve dat huidkleurige ondergoed. Maar huidkleurig vind ik niet zo heel belangrijk, naadloos vind ik veel belangrijker en dat heb ik genoeg. Overigens vind ik het wel een beetje een mager lijstje, want als je dit allemaal hebt, dan heb je uiteindelijk nog maar 2 outfits. Je kunt de broek niet echt combineren met de LBD, het topje daaroverheen heeft ook geen zin. Dus je hebt de LBD en de broek + shirt, maar daar kun je nog geen reet mee. Ik zou in ieder geval denken dat je tot basisstukken ook best een tijdloos vest/jasje, een nette broek (als je als eerste broek een spijkerexemplaar hebt, anders zou je er een spijkerexemplaar bij kunnen doen) mag rekenen. Dan kun je alles in ieder geval al iets warmer maken en eventueel wat netter als het moet.

   1. Dat begrijp ik, maar deze basis lijkt mij nog erg mager, omdat je er los bijna niets mee kunt. Daarnaast: waarom hoort een goede bh niet bij de basis?

 3. Wat een raar lijstje. Huidkleurig ondergoed en witte truitjes… Naah. Zwarte jurkjes draag ik wel veel, met panty / legging / tregging eronder. Evt. een vest erover… Altijd wel goed. Een tas die altijd ‘kan’ heb ik ook, maar ga dan ook niet naar galafeestjes.

 4. Net als Val houd ik ook van zwart. Dus ik heb veel zwart in de kast liggen. Ook donkerblauw, paars, petrol.
  Dat witte hemdje heb ik ook, voor 4,- bij de HEMA gekocht. Staat heel mooi onder mijn blauwe blazer.
  Goed zittende spijkerbroek: ik was verliefd op mijn zwarte skinny van Only maar helaas is ie kapot en het liefst zou ik exact dezelfde kopen maar hij is onvindbaar.
  Ik heb een bordeaux-rode nepleren hutkoffer tas met band en die vind ik overal bij passen. Ook prima luiertas!
  Huidkleurig ondergoed? Vind ik lelijk. Heb witte onderbroeken en zwarte. Zelfs een roze whaaa! Ik draag het liefst degelijke oma-modellen of shorts.

  Wat mij moeilijk lukt is warm met ‘leuk’ combineren. Mijn leukste kleren zijn vaak te koud voor de winter. :(

  En wat ik ook vind dat niet kan ontbreken: 2-3 blazers. Kan je goed combineren met een basiskleur hemdje. Geschikt voor wat nettere gelegenheden en als jasje in het voorjaar of zo. Ik heb zelf een blauwe, zeegroene en zwarte blazer.

 5. Ik heb er ook drie, de LBD (daar heb ik er zelfs twee van), de goed zittende broek (spijkerbroek en nette broek) en een goede tas die ik altijd kan gebruiken. Ondergoed heb ik wel van katoen, maar echt niet huidkleurig; ik vind leuke kleurtjes veel te leuk. En topjes heb ik ook wel, maar dan in rood en zwart. Past beter bij de rest van m’n garderobe, is dus makkelijker te combineren, en net als wat jij ook zegt: wit wordt veel te snel vaal en vlekkerig.

  Ik mis inderdaad ook de trui/vest, voor als het koud is. En sokken en schoenen die goed te combineren zijn, met dit weer wil je niet op je blote voeten buiten lopen. (en voor mij worden dat dus geen uggs xD)

 6. Jee, ik heb 4 check! Alleen het zwarte jurkje niet. Ik heb wel een zwart jurkje, maar ik weet niet of ik me daarmee op een net feestje kan vertonen.
  Wat mij betreft ontbreekt de neutrale sjaal nog in het rijtje. Altijd handig om te hebben! En inderdaad een vestje (want dat kan over het jurkje en over de witte top).

 7. Ik heb idd ook dat zwarte jurkie dat altijd goed is, maa die heb ik niet vaak aan, ondergoed check! haat het als het doorschijnt door mijn uniform op de zaak,ik draag juist bij voorkeur lange broeken, check dus,tas die overal meenaartoe kan , jaaaah natuurlijk en ook lekker groot en ruim zodat ik er veel in kan stoppen,(naar gala’s ga ik niet)
  enne witte bloesjes/topjes, daar ben ik niet gek van,worden altijd snel smoezelig en voddig, ik mis in je lijst idd ook die lekkere bh en het vest wat in alle jaargetijden kan en ehm lekkere schoenen waar je evengoed ook nog redelijk leuk mee voor de dag kunt komen.( ik loop btw het liefst zo lang mogelijk op blote voeten in schoenen dat vind ik het lekkerste)

 8. Toen ik een aantal jaar geleden in mijn kast keek zag ik alleen maar zwart en donker blauw en werd spontaan zwaar depresief. Sindsdien juist heel veel kleur. Geen blazers maar gewoon mooie kleurige vesten.
  En heel veel jurkjes. Ik heb wel 4 broeken: 1 zwarte met pijpen van een meter wijd, een rode linnen met bloemen, een blauwe linnen met bloemen en een klusbroek met mooie verfvlekken. Ik bezit geen denim spul.

  Huidkleurig ondergoed kan net zo mooi zijn door de stof die gebruikt is als andere kleuren. Dat standaard gedoe van de Hema is idd niks, maar dat zit in andere kleuren ook al niet prettig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.