Reacties

Neem een geit: een simpele en snelle levensles — 33 reacties

  1. ik heb zowel letterlijk als figuurlijk een geit.
    Onze twee Hollandse landgeiten heten Wizzy en Woppy en die figuurlijke geit ken ik ook en daar werd ik me bewust van tijdens het lezen van dit heerlijke boek.
    Een aanrader.

    • Leuk dat jij ook letterlijk geiten hebt Marion : )

      Ze zijn vast niet zo lastig en vervelend als ze worden voorgesteld in dit verhaaltje mag ik hopen.

  2. Dat verhaal van die geit is echt goed! Maar met de nummers 2 en 3 uit het lijstje wijze levenslessen kan ik het dan weer niet zonder meer eens zijn. Vooral niet met nummer 3. Sommige mensen maken gewoon veel ellende mee en ontwikkelen zich niet. En sommige mensen maken veel narigheid mee doordat ze zich niet ontwikkelen.

  3. Mooie lessen. En een heel mooi verhaal ook, denk dat iedereen wel zulke 'geiten' in zijn leven heeft. Stom, omdat ze eigenlijk meestal heel gemakkelijk op te lossen zijn...

    • Voor dit boek hoef je beslist geen doorgewinterde lezer te zijn. Je kunt bijvoorbeeld elke avond een hoofdstukje lezen voor het slapen gaan. Dan kan je hoofd tijdens het slapen de lessen mooi verwerken : )

  4. Ik had al wel van het boek gehoord en ben nu wel nieuwsgierig geworden. Mooie levenslessen ook. Deze raakt me op de één of andere manier heel erg: Er is een clubje mensen waar je bij hoort. Je hebt ze misschien alleen nog niet ontmoet.

    Weer een boek voor mijn verlanglijstje :)

  5. Nummer 8... echt he, dat roep ik al jaren. Stop er dan maar mee, blijf binnen, het is gedaan met je. Nooit meer doen. En geiten zijn wel heel leuk hoor, maar dan niet in huis. Wij hebben vroeger twee geiten thuis gehad.

    Love As always
    Di mario

  6. Ik beschouw het coronavirus als de geit die momenteel ons leven verzwaart! Had al problemen genoeg om mijn hoofd over te breken zonder corona... Dus zal erg blij zijn als deze geit de deur uit kan...

  7. Mooie vergelijking, maar o, de horror van foto's bij de tandarts. Bij mijn vorige tandarts moest ik ook een dag later bellen. Deed ik dus niet, want ik wist dat ik dan sowieso het haasje was. Bij mijn huidige tandarts kom ik er niet onderuit: die bespreekt de foto's gelijk na het maken met me en dus moet ik dan wel een afspraak maken om gaatjes te laten vullen...Maar blij voor je dat je het weer gehad hebt!

  8. Neuh, in heb eigenlijk nooit geiten. Ik moest wel een beetje lachen om de jouwe. Ik vind het ook altijd wel irritant dat je terug moet komen, hoor. Maar gewoon vanwege de tijd die het kost. Dat boek van Claudia de Breij hoef ik niet te lezen. Met de meeste ‘levenslessen’ die jij opnoemt ben ik het totaal niet eens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder