Wat doe jij in je vrije tijd? 11 x wat vrouwen doen!

vrije tijdVrije tijd, wat ís dat eigenlijk?!

Volgens Wikipedia is vrije tijd:

'De tijd die men niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten zoals (huishoudelijk) werk, zorg en studie.'

Mijn vrije tijd zit in de avonden

Net als bij de meeste mensen zit mijn vrije tijd in de avond. Overdag wordt het werk gedaan, en 's avonds komt dan de 'vrije tijd'. In die tijd kijk ik graag een serie op Netflix, luister ik graag klassieke muziek op mijn schommelbank buiten of binnen bij de kachel, en ik lees graag.

Ooit ging ik wekelijks buikdansen en volgde ik 's avonds allerlei cursussen. Maar op dit moment ben ik zo blij als ik even niets meer hoef, dat ik eigenlijk nergens meer heen wil. Hobby's vind ik prima, maar niet als ik er ergens voor naar toe moet.

Dansen is plezier voor twee

Desondanks ben ik sinds september van dit jaar samen met mijn man op dansles! Van 18.45 tot 20.00. En tot mijn eigen verrassing bevalt me dat uitstekend. Ik ben dol op stijldansen! Altijd al geweest. En al helemaal als er country muziek wordt gespeeld. En dat komt regelmatig voor : )

Dansles blijkt bovendien een ideale manier om even puur als stel iets samen te doen. En doordat we het ons niet kunnen veroorloven een les te missen, is er ook niet het gevaar dat de klad er in komt.

Wat doen mensen in hun vrije tijd?

In onderstaande taartdiagram zie je wat mensen doen in hun vrije tijd in Nederland. Zoals je kunt zien gaat het grootste deel van hun tijd op aan 'schermpjes'.

vrije tijd

 

Wat doen vrouwen in hun vrije tijd?

Op basis van wat ik op blogs lees en om me heen hoor zijn populaire tijdsbestedingen van vrouwen:

  1. Kleurplaten kleuren
  2. Cupcakes bakken of gewoon cake bakken.
  3. Met vriendinnen afspreken en kletsen
  4. Sporten
  5. Op vakantie gaan
  6. Lezen
  7. Blogs bezoeken en lezen
  8. Tuinieren
  9. Handwerken
  10. Kringlopen
  11. Winkelen

Op zoek naar een leuke hobby? Volg dan het stappenplan in Hobby's zoeken!

Nou ben ik benieuwd: wat doe jij in je vrije tijd?

Vergelijkbare berichten

40 reacties

  1. Echt een eerlijk antwoord?
    Mijn ultieme ontspanning is heerlijke series kijken op t.v. zoals Lewis en Downton Abbey, daarna volgt blogjes lezen.
    Op een derde plaats komen wandelen in de natuur/koken/lezen.
    Ik hou me ook bezig met tuinieren en sporten maar dat doe ik als ik heel eerlijk ben omdat het moet gebeuren ;-)

    1. Series kijken is ook lekker ontspannend. Ik zie het als de moderne manier van elkaar verhalen vertellen. Vroeger deden minstrelen dat, nu Netflix : )

      Lewis ken ik niet. Die ga ik eens opzoeken.

    2. Series is ook mijn nummer één :-)
      Bloggen en schrijven zijn ook hobby's maar echte ontspanning is voor mij niet zelf iets creëren maar genieten van iemand anders zijn creatie.

  2. Schrijven aan een blogbericht, foto's maken, een tijdschrift lezen, bij de tv zitten met een handwerk. Het zijn allemaal dingen die een soort van klein zijn en tussendoor kunnen. Mijn leven is nogal vol, althans zo ervaar ik het. Mijn fijnste hobby is mijn blog als stimulans om het mooie te zien en te laten zien.

  3. Wat leuk dansen samen!
    Wij hebben het jaren gedaan, zelfs wedstrijden gedanst. Geniet ervan!

    In mijn vrijetijd doe ik voornamelijk vrijwilligerswerk, de tijd die ik dan overhoud besteed ik aan bloggen en haken.

    1. Wat goed dat je vrijwilligerswerk doet Nathalie! Dat zou ik ook graag nog eens doen. Bijvoorbeeld ouderen bezoeken die zich eenzaam voelen. Op dit moment bestaat mijn vrijwilligerswerk vooral uit mensen helpen met blogvragen op mijn blog Bloggen en loggen.

    2. Met vrijwilligerswerk ben ik opgevoed, het hoort erbij.
      Heb ook jaren achter mijn pc dingen voor andere gedaan, maar wel altijd in combinatie met werkelijk met mensen bezig zijn.

      Ben benieuwd of je er aan toe zal komen om als vrijwilliger aan de gang te gaan :)

  4. Ik game, lees, schrijf, kijk film, wandel met hond (ook al is dat een 'verplicht rondje'), tut met mijn pc, vouw origami, beschilder miniatuurtjes, speel andere spellen (geen monopoly), ga ergens heen, en dat ook nog eens in combinatie met mijn gozer. Alles wat ikzelf leuk vind, deel ik met mijn partner. Niet dat we álles alleen maar samen doen, maar als we willen, kunnen we van alles samen doen.
    En tuinieren is natuurlijk geen hobby. Dat valt toch net als huishoudelijk werk onder 'werk'? :S

    1. Je hebt brede interesses als ik het zo lees Daenelia! En wat leuk dat je er zoveel kunt delen met je partner.

      Voor mij valt tuinieren ook niet onder het kopje hobby.

  5. Dansen. Fijn dat je een man hebt die ook van dansen houdt.
    Ik zie het meer als sport. Ik ben ma drie kwartier bezweet en opgewekt. Jammer dat weinig vrouwen van mijn leeftijd het met mij doen. Het leeftijdsverschil is (te) groot. Ik kan goed meekomen en dat oogt (helaas) respect.
    Ik zoek een groep met meer leeftijdsgenoten. Ik denk er een gevonden te hebben. Wie weet.

    Lopen en Lezen zijn mij. Grootste hobby's ik heb veel hobby's ook met veel vrije tijd moet ik kiezen.

  6. Leuk dat jullie samen doen stijldansen. Ik ben ook dol op stijldansen en heb dat vroeger veel gedaag. helaas heeft mijn man geen intresse in stijldansen, laat staan dat hij ritme gevoel heeft.
    In mijn vrije tijd kijk ik graag naar series zoals downton abbey en andere kostummdrama's. Ik werk ook graag in de tuin ( in de zomer)

    1. Ja, dat is wel jammer inderdaad als je man geen interesse in stijldansen heeft. Volgens mij is dat een veelvoorkomend probleem. Tijdens de eerste les zei de danslerares dan ook: 'Dames, nu hebben jullie 'm hier. Nu moet je hem hier ook houden!'

  7. Wat leuk. Wat ik in mijn vrije tijd doen:

    Kleurplaten kleuren CHECK
    Cupcakes bakken CHECK
    Met vriendinnen afspreken en kletsen CHECK
    Sporten CHECK paardrijden :-)
    Op vakantie gaan CHECK
    Lezen..... Mmmm, zou ik moeten doen
    Blogs bezoeken en lezen, CHECK
    Tuinieren, CHECK liever niet, maar ja, onkruid gaat niet zelf weg.
    Handwerken, CHECK
    Kringlopen... nee, niet echt
    Winkelen, CHECK schuldig ;-)

    1. Leuk om te zien dat je er zoveel kunt aanvinken! En wat winkelen betreft: ik kan dat op z'n tijd toch ook erg leuk vinden! Wonderlijk eigenlijk dat het een beetje een schuldig tijdverdrijf is.

  8. Wat goed dat jullie samen op dansles zitten! Zoiets wil ik ook nog verzinnen voor mijn man en mij. Geen dansles denk ik, ivm vier linkervoeten ;-)

    Als introvert typje kan ik mij heel goed in mijn eentje vermaken, te weinig vrije tijd voor mijn hobby's. Ik hou van bakken, borduren, lezen, wandelen, fietsen, knutselen met papier en ik voel vaak haak- en breikriebels (komt in de praktijk heel weinig van terecht). Als ik van mijn werk kom, ben ik meestal te moe om echt nog iets creatiefs op te pakken, dan is het meestal blogs bezoeken en series kijken samen met hond en kat. Series kijk ik trouwens ook tijdens strijken, de keuken opruimen en aardappelen schillen en groente schoonmaken e.d.

  9. Lezen is wat ik het meest doe in mijn vrije tijd. Of ik kijk programma's via uitzending gemist op de computer. Vanmorgen nog een mooie docu over Boudewijn de Groot ! Of ik ga wandelen met de honden, maar dat is ook iets wat moet natuurlijk. Ik zou ook graag breien of haken, maar daar komt het nooit van .Wat leuk dat je samen met je man op dansles zit ! Mijn man danst nooit, jammer genoeg !

    1. Breien en haken wil ik vaak gaan doen in de herfst. Als het buiten koud en guur is vind ik dat echt zo passen. Maar het wordt eigenlijk nooit wat... Wel heb ik nu een pannenlap weten te fabrieken.

  10. Ik hou van hardlopen, tuinieren, nieuwe recepten uitproberen, poefjes maken en schrijven en ideeën uitwerken voor mijn blog.
    De lijst activiteiten is helaas langer dan de vrije tijd die ik heb.

  11. Het nieuwste wat ik heb ontdekt deze kerstvakantie is puzzelen! Zo'n ding met 1000 stukjes waar je tureluurs van wordt maar waar je niet mee kunt stoppen. Ik heb spierpijn van het uren achtereen op de grond zitten en zoeken naar stukjes...

    1. Ik heb nog lopen zoeken naar een puzzel voor de kerst. Maar ze hadden allemaal 1000 stukjes inderdaad. En dat vind ik echt te veel. Ik wil er eentje van maximaal 500 stukjes, en daar zijn bijna geen leuke van.

      Fijn dat je je zo goed kunt vermaken met deze nieuwe hobby.

  12. heb niet zo heel veel vrije tijd.. ik werk bijna fulltime als gastouder, werk en prive lopen erg over in elkaar hierdoor.. ben soms wel een ochtend of dag vrij van werk, maar dan zijn mijn eigen kinderen er nog gewoon en dan heb ik juist tijd voor het huishouden om dat wat bij te werken.. savonds bezig met de kids naar bed brengen en het huis weer klaar maken voor de volgende opvangdag... dus kvaak pas om 20/21u echt vrij, en ook vaak de avonden werk ik soms nog.. (soms tot 23.00) echt de deur uit gaan om iets te doen lukt dus nog even niet.. het blijft dus vooral bij blogs lezen, soms online een spel doen (man en ik willen ook vaker samen een spel doen.. we hebben er al veel dus keus genoeg maar de meesten zijn niet leuk met zn 2... ) man en ik kijken ook graag samen een film of serie (nu nog leren om mobiels ook weg te leggen.. :p maar man heeft vaak avonddienst van de zaak, dus moet wel bereikbaar zijn dan) en ook alleen kijken we wel graag series oid. en natuurlijk in de weekenden met de kids wat leuks doen als we geen verjaardag oid hebben.. binnenspeeltuin, zwembad, naar vrienden of familie, rustig dagje thuis spelen/spelletjes/naar speeltuintjes etc. vrij burgerlijk en simpel dus :p

  13. Leuk zeg, samen dansen!

    In mijn vrije tijd doe ik voornamelijk bloggen, blogs lezen, boeken lezen, bakken en soms nog weleens kaarten maken.
    Helaas is er momenteel weinig tijd om te hobbyen, hopelijk wordt het straks weer wat meer!

  14. Leuk hoor dat dansen, mijn man en ik hebben een spoedcursusje gedaan voor ons trouwen, we hadden niet echt talent.. in mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met leuke mensen, ga ik hardlopen en tegenwoordig natuurlijk bloggen ????

  15. Ja hoor, mijn vrije tijd staat ook bij het rijtje... kleuren, afspreken met vriendinnen maar ook mijn naailes. Sinds oktober zit op naailes, heerlijk even iets voor mezelf.
    Boek of tijdschrift lezen of een wandeling zonder kinderen.

  16. Oei ik schrik wel heel erg van die blauwe maan van de media schermpjes! Dat is echt veel zeg.
    Vrije tijd is heerlijk soms kan gewoon even helemaal niets doen ook heel fijn zijn. lekker Netflix kijken inderdaad , lezen, wandelen,even lekker eruit samen. klein hapje eten, bloggen, of bv lekker lang in bad . Of lekker luisteren naar muziek . Sinds we een oude goeie platenspeler hebben en een paar mooie lps, kan dit heel gezellig zijn.

  17. je kunt in de ochtend goed beginnen met lichaamsoefeningen en neem daarna een koude douche daar word je lekker fris en wakker van.
    ontbijt gezond en schrijf je plannen op wat je wilt doen .kijk op internet voor een idee en vind uit of dat in je schema past.
    en geniet van de dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.