Olijfolie: 10 handige gebruikstips

olijfolieIk gebruik vaak olijfolie. Vooral omdat ik heb gelezen dat het gezonder is dan boter. Omdat olijfolie meer onverzadigde vetzuren bevat, is het beter voor je gezondheid.

Maar behalve om te koken kun je olijfolie op nog meer manieren gebruiken!

Olijfolie: 10 handige gebruikstips

  1. Zit er een rits muurvast? Breng dan heel voorzichtig met een wattenstaafje een beetje olie aan op 'de tanden' van de rits.
  2. Heb je droog haar? Doe wat olijfolie in je haar, en slaap er een nachtje mee. Het verzorgt je haar en maakt het sterker.
  3. Vervelende sticker resten kun je wegkrijgen met olijfolie.
  4. Met olijfolie geef je je fornuis of roestvrijstalen afzuigkap weer glans.
  5. Heb je geverfd en verf op je handen gekregen? Doe er dan wat olijfolie op en laat dit 5 minuten zitten. Daarna afwassen met water en zeep.
  6. Een beetje olie in de luier van je pasgeboren baby zorgt dat de eerste ontlasting (meconium) makkelijk weg te vegen is. Het helpt bovendien luieruitslag te voorkomen!
  7. Een beetje olijfolie voor je kat helpt bij haarballen en geeft je kat een mooie glanzende vacht.
  8. Als je make-up gebruikt en je hebt niets om het te verwijderen, dan kun je dit met olijfolie doen!
  9. Je kunt olijfolie als bodylotion gebruiken.
  10. Olijfolie leent zich prima als massageolie!

Heb jij nog tips voor het gebruik van olijfolie?

Vergelijkbare berichten

23 reacties

    1. Ik gebruik zonnebloemolie om mijn handen en rest vd huid in te vetten - werkt erg goed, maar heeft iets minder geur. (en is ook nog goedkoper....). Ik ben aan het experimenteren met lavendelbloemetjes toevoegen aan olie, dat in de zon zetten - ben benieuwd of mijn olie een lekker luchtje heeft gekregen!

    1. Stickerresten kunnen inderdaad erg hardnekkig zijn. En olijfolie is een handig middeltje, ook omdat de meeste mensen het wel in huis hebben. Voor sommige oplossingen moet je eerst weer naar de winkel rennen.

  1. Ik ben het roerend met je eens, olijfolie is een heerlijk multifunctioneel 'natuurproduct'.
    Als ik op reis ga, neem ik er altijd een half litertje van mee. Ik gebruik het zowel om ermee te koken, als om mijn huid ermee te hydrateren na het zonnebaden.
    Die tip om je haar ermee te voeden, wanneer het dof en droog is, heb ik nog steeds niet geprobeerd. Mijn kapper heeft het me ook al vaak gezegd dat ik dat eens moet doen.

    1. Heb jij ook last van droog haar Sunny? Dat probleem heb ik dus ook. Ik gebruik nu na elke keer wassen Argan Olie van de Tuinen. Dat helpt enorm tegen pluis. En volgens mij is het de reden dat ik mijn haar nog niet in wanhoop kort heb laten knippen.

  2. Olijfolie is een geweldig fijn natuurproduct.
    Je kunt ook je haar inmasseren met wat olijfolie en het dan een kwartier tot half uurtje in laten trekken met bijvoorbeeld een oude douchemuts op. Daarna uitspoelen en met heel weinig shampoo wassen. Je haar krijgt er volume van en glanst als een spiegel.

  3. Wat veel mogelijkheden, dat wist ik niet. Ik gebruik het alleen voor het koken. Ik doe altijd een scheutje olijfolie door de pasta als ik het heb afgegoten zodat het niet plakt. En alx mijn oren verstopt zijn, dan kunnen ze gemakkelijker worden uitgespoten. Maar nu heb ik dus nog meer mogelijkheden voor gebruik. Bedankt voor de tips.

  4. Ik gebruik het als make-up remover. Ook wel eens als haarmasker gebruikt maar het is voor mij dan net weer te vet, zelfs na grondig wassen. Mijn katten moeten er helaas niks van weten, die weigeren allen te eten waar het op zit.

    1. Als beautyproduct lijkt olijfolie me ook heel interessant. Maar daar heb ik dan weer geen kaas van gegeten. Onze posts kunnen elkaar mooi aanvullen Nele : )

  5. Handige tips! Ik ben gek op olijfolie. Gebruik het wel eens als make-up remover (klein beetje op een vochtig gezicht, inmasseren en weghalen met washandje met warm water) of een drupje door mijn nachtcrème in de winter. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.