|

IJsblokjes vormen

ijsblokjesvormenOp een warme zomerdag gaat er niets boven een verfrissend drankje. Maar eenmaal ín het glas, met het glas in je warme hand, wordt menig drankje snel warmer. Dan brengen ijsklontjes uitkomst. En gelukkig kun je die heel makkelijk zelf maken. Met een ijsblokjes vorm!

IJsblokjes maken is makkelijk

IJsblokjes maken is iets wat zelfs een peuter kan. Het is een kwestie van een ijsblokjes vorm vullen met water, en dan in de diepvries zetten. Vervolgens is het een kwestie van wachten tot het water is veranderd in ijsklontjes. En als je dan een koud drankje wil, pak je even een ijsblokje en doet het in je drankje.

Hoe voorkom je dat je drankje waterig wordt?

Een nadeel van een ijsblokje vind ik vaak dat je drankje er waterig van wordt. Daarom adviseer ik om ook ijsblokjes te maken van het drankje dat je graag drinkt. Ben je gek op sinas of cola? Giet daar dan voorzichtig wat van in een ijsblokjes vorm en vries dat in. Als het ijsblokje smelt wordt het niet waterig! Sterker nog, je hebt nog een beetje extra sinas of cola.

IJsblokjesvormen in alle soorten en maten

Ooit produceerden ijsblokjesvormen standaard vierkante ijsblokjes. Maar inmiddels zijn er ook vormen voor ronde ijsblokjes en zelfs voor duplo blokken! Ook zijn er nu ijsblokjesvormen van nieuwe materialen. Zoals plastic zakjes en siliconen. Het voordeel van siliconen ijsblokjesvormen is dat je de ijsblokjes er makkelijk uit kunt krijgen.

Hier onder een aantal bijzondere ijsblokjesvormen

Klik op het plaatje voor de prijs en meer informatie

IJsblokjesvormen voor diamantvormige ijsblokjes:

ijsblokjes vorm

IJsblokjesvorm voor bloemen van siliconen materiaal:

ijsblokjes

Vliegende schotel ijsblokjesvorm:

ijsblokjes

Extra mooie ijsblokjes

Creatievelingen vriezen blaadjes munt, kers of framboos bij het ijsblokje in! Dat is een kwestie van toevoegen aan het water in de ijsblokjesvorm. Een kleurtje kun je ze geven door er een klein beetje ranja bij te doen.

ijsblokjes vorm

Je kunt nog veel meer met ijsblokjesvormen doen!

Behalve ijsblokjes maken kun je nog veel meer dingen doen met ijsblokjesvormen. En dat is leuk, want die dingen kosten bijna niets. Bij de Action heb je er bijvoorbeeld al eentje voor maar 59 cent.

1. Voorraad jus invriezen

Eet je niet elke dag vlees, maar lust je wel graag jus bij de maaltijd? Maak dan een keer een ruime hoeveelheid jus als je vlees braadt, en giet wat je overhoudt in een ijsblokjes vorm. Vries die vervolgens in. De volgende keer dat je jus nodig hebt, kun je gewoon een jus ijsblokje 'oogsten'!

2. Zelfgemaakt babyvoedsel invriezen

Laat jij Olvarit en dergelijke het liefst links liggen, en maak je alleen zelf verbouwd, biologisch voedsel klaar voor je spruit? Maak dan een wat grotere hoeveelheid klaar, en doe wat je overhoudt in ijsblokjes vormen. Bijkomend voordeel is dat je kleine porties hebt. Dat is handig als je kind nog niet zoveel eet.

3. IJsblokjesvormen als leuk speelgoed

Als je kind uit de fase is dat hij of zij alles in de mond doet, kunnen ijsblokjesvormen leuk dienen om kraaltjes in te doen. Kinderen kunnen veel plezier beleven aan het ordenen van kleurtjes, vormen etc.

4. IJsblokjesvormen om te organiseren

Heb jij ook van dat rondslingerende kleine spul, waar je niet echt een goede plek voor kunt bedenken? Bijvoorbeeld oorbellen, nietjes, paperclips, schroefjes of kleine spijkers? Een ijsblokjesvorm is een prima methode om soort bij soort te sorteren.

5. IJsblokjesvormen als verfdoos

Net als lege eierdozen zijn ijsblokjesvormen ook geschikt om verf in te doen. Bij de Action kun je grote tubes verf kopen voor je kind. Giet in elk bakje van de ijsblokjesvorm een beetje verf. Eventueel kun je zelfs ook kleuren mengen!

Hoe maak jij ijsklontjes? En wie weet er nog meer handige gebruikstips voor ijsblokjesvormpjes?

Vergelijkbare berichten

19 reacties

  1. Wat een leuk idee, zo'n framboos erin. Ga ik zeker doen!

    Ik hoor vaak van borstvoedenden dat ze gekolfde melk zo invriezen en bv meegeven aan gastouders ed.

    O, en silicone is niet alleen makkelijk omdat de klontjes er zo goed uitkomen, het is ook nog eens gifvrij! En (zeker hard) plastic is vaak wel giftig.

    Het is leuk, nu ik "lid" ben geworden, dat ik alle berichten in mijn mail krijg. Lees ik ze meteen!

    Groetjes,

    Anke

  2. Ik heb dit jaar voor het eerst in 10 jaar weer eens ijsklontjes gemaakt, in zakjes, geen plek voor zo'n bak in de vriezer. Ik heb ook plastic ijsblokjes, zo heb je geen last van waterige drankjes maar eigenlijk gebruik ik die niet, de ijsblokjes waren ook voor m'n huisdieren en niet voor mij. :P

    1. Ja in de waterbak voornamelijk, soms gewoon zo'n hele zak in een handdoek zodat ze erop kunnen gaan liggen. Het is zelfs hier op 3 hoog nu nog 27 graden, moet je nagaan als het 30 graden of warmer is buiten, en vooral m'n konijn kan er niet tegen, die krijgen last boven de 25 graden normaal gesproken. Ondertussen heb ik een icepod speciaal voor konijnen gekocht dat is wat handiger, maar ijsblokjes in het water van de katten is alsnog een goede optie om ze wat af te koelen en dan wordt het water ook niet zo snel lauw en vies. Dat heb ik zelf altijd in de zomer, als het iets te lang staat is het eigenlijk niet echt drinkbaar meer, bah.

  3. Ik gebruik altijd plastic zakjes die zichzelf sluiten als je het water erin laat lopen. Heb je tenminste je keukenla niet vol liggen met dingen die ja alleen in het seizoen gebruikt...

  4. Ik vind de siliconen vormen zo stinken maar zijn ze idd niet giftig? Door de lucht dacht ik dat ze ook wel niet zo gezond zouden zijn.
    En ik maak in de ijsblokjesvorm ook wel chocolaatjes. Chocolade smelten, wat lekkers in het bakje doen (pinda's, rozijnen e.d.), chocola erbij en eventueel nog wat spikkels. Even uitharden in de koelkast en daarna genieten maar.
    Verder gebruik ik nooit ijsklontjes, vind het zo zonde van mijn drinken als ik al eens fris drink. Meestal drink ik water, lauw. Koud water vind ik niet prettig, als het heel heet is doe ik 50/50 anders is het niet echt lekker. Lauw en uit de koelkast waar standaard een pak staat voor manlief.

  5. Voor mijn koude drinken heb ik altijd flessen water in de koelkast liggen. Heerlijk! Ijsblokjesvormen gebruik ik ook voor restjes wijn en voor citroen- en limoensap: voor in drankjes, soep, en andere recepten waar je maar weinig nodig hebt van iets.

  6. Sinds ik de ijsblokjes heb gekocht die al iets bevatten en hergebruikt worden, altijd in de vriezer,nooit water extra en leuke kleuren.

    1. Ik heb pas van die herbruikbare ijsblokjes bij de a.ction gekocht. Vind ze heel fijn omdat je drankje niet waterig wordt. En voor een buil op het hoofd van de kids zijn ze ook ideaal!

    2. Ik heb ze ooit gekocht bij winkels als action, euroland, budgetplaza oid. Netje vol voor 1-2 euro of zo.

  7. Ja, vroeger gewoon in een vorm inderdaad, volgens mij was dat al siliconen die kwam mee met de koelcombi die ik kocht. Later maakte ik ze in van die zakjes die je om de kraan heen kunt hangen en de kraan laten lopen. Tegenwoordig heb ik ze niet meer in huis, ik drink amper frisdrank en je kunt ze voor bijna niks kopen in grote zakken in de supermarkt, mocht het dus voorkomen dat ik het echt een keer nodig heb, dan haal ik wel een zak.

    Gezien ik het wel kan maken maar dan sta ik ze later weer weg te gooien omdat ze niet gebruikt zijn en ruiken naar bijv. alle kruiden die erin hebben gelegen, hahaha en dat smaakt echt niet! ;-)

    Zo ook de tips, komen voor mij ietsje te laat, jus eet ik amper tot niet, zo wel dan direct en het restje is te weinig om te bewaren, bla... kortom... en verf, ik heb echte paletten in huis, hahaha

    X

  8. Wat leuk al die dingen waarvoor je de ijsblokjes vormen nog meer kant gebruiken. Bij sommige heb ik nog niet stilgestaan. Voor verf lijkt het me idd super handig! Eigenlijk maak ik nooit ijsblokjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.