Reacties

Cv-ketel bespaartips — 8 reacties

  1. Leuk gast stukje maar heeft er weinig kaas van gegeten die gastschrijver.

    Vervang je 15 jaar oude ketel denk je zuiniger uit te komen maar niet is minder waar want toen was de 3e generatie Hr ketel er al dus bespaar je weinig tot niets.

    Als je een bevriende monteur een ketel laat hangen heb je voor half dat geld er ook wel een.

    Meeste bespaar je door ketel aan te passen aan je woning en hem goed inregelen ook waterzijdig.95 % van alle ketels in Nederland staan niet goed afgesteld/ingeregeld.

    Voorbeeld hier eengezinswoning 125m2 6 personen hadden afgelopen jaar een gasverbruik van 400 M3 :)

    Stof op de radiator zorgt voor meer stookkosten pff............:) hahaha

  2. hoi vlijtig liesje,
    ik vind jou blog heel leuk om te lezen maar wat me verbaasd is dat ik nu niets lees over onze jongens in brazilie en dat speelt toch wel heel erg in ons landje. mischien is het leuk om te lezen hoe anderen dit kijken , met z'n allen ,thuis ,in de kroeg. ben ik wel benieuwd naar. sorry dat ik zomaar over iets anders schrijf dat totaal niet bij de cv-ketel past

    • Dat komt waarschijnlijk omdat ik voetbal net zo saai vindt als kijken hoe verf droogt. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk: het is op het moment een hot item.

  3. Ik vind een zelfregelende thermostaat niet fijn. Ik ben veel thuis en zet de verwarming zelf aan en dat kan per dag verschillend zijn. Liefst doe ik in de ochtend het schoonmaakwerk en dan hoeft de verwarming meestal nog niet aan. Als ik hem aan doe dan zet ik hem per halve graad hoger. Verder houd ik in de gaten of de zon schijnt. Daar kan ik in het voor- en najaar goed van profiteren want onze woonkamer ligt op het zuidoosten en de zon doet goed haar werk :-)
    En zorg voor dubbel glas. Ons huis had overal dubbel glas, behalve de voordeur. We hebben een paar jaar geleden dubbel glas in de voordeur laten zetten. Het is nu een stuk comfortabeler en het scheelt ons ongeveer 200 kub per jaar.

    En als je kiest voor een nieuwe HR-ketel. Kies er dan eentje waarbij je het warmwaterreservoir kunt uitschakelen. Kan bij ons helaas niet.
    Het stookjaar van onze leverancier duurt van juli tot juli. Nu hebben we een zacht jaar achter de rug, zo zacht dat we dit jaar maar op de 900 kub gas zitten!
    Niet gek voor een twee-onder-eenkapper van halverwege de jaren '80 in de Noordoostpolder.

  4. Ik ga volledig akkoord dat het belangrijk is dat de cv-ketel goed werkt en er dus geen warmte verloren gaat. Ik begrijp ook dat ik dit door de cv-ketel goed te onderhouden kan voorkomen. Mijn cv-ketel begon vreemde geluiden te maken, en ik realiseer me dat ik die niet goed heb onderhoud. Nu ga ik een professionele service opbellen om mijn ketel goed te inspecteren en repareren als het nodig is, en dan beloof ik het goed te onderhouden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder