Identieke tweeling: wie oh wie is wie?

ijstweelingStel je voor: je hebt een identieke tweeling. Laten we zeggen dat ze Anneke en Janneke heten. En Anneke valt van het balkon, en overlijdt.

Nadat je Anneke hebt begraven, slaat de twijfel toe: was het wel Anneke? Of was het eigenlijk Janneke? En wat gebeurde er eigenlijk op die fatale dag???

Dat is het uitgangspunt van het boek IJstweeling.

Lees mijn review van dit boek op mijn blog over boeken!

Similar Posts

19 Comments

 1. Als dochter van een van een eeneiige tweeling, spreekt dit me totaal niet aan :) Ik wéét namelijk dat een eeneiige tweeling niet zo veel op elkaar lijkt dat familie en bekenden ze niet herkennen. Mijn grootouders wisten precies welke van de twee meiden wie was.
  Dat de leraren dat niet wisten, lag meer aan de onverschilligheid over meisjes in de klas. Het maakte ze geen bal uit, dus hoefde ze ook geen moeite te doen ze niet te verwarren. Ha.
  Ik kan wel interessantere plots verzinnen dan ‘wie is wie’. Maar ja, ik ben dan ook bevoorrecht met zo’n tweelingpaar in mijn leven :D

 2. Zoals hierboven al staat, je herkent ze echt wel van elkaar al zijn ze ééneiig.
  Bij ons in de familie bevind zich een ééneiige drieling, ze hebben allemaal toch iets eigens waaraan je ze herkent.

 3. Identieke tweelingen kan je herkennen aan hun navel. De navel is enige wat niet hetzelfde is.Elke navel is uniek en dus niet genetisch: het is een litteken. Daarom kun je tweelingen het best uit elkaar houden door naar de navel te kijken.
  Ook een vingerafdruk is niet hetzelfde.

  Zelf was ik erg bang dat mijn kind verwisseld zou worden in het ziekenhuis, na de geboorte. Ook door de nasleep die er bij mij aan vast zit, bloedige toestand, intensive care…
  Ik heb met watervaste stift de naam op haar ruggetje gezet. Raar, vast wel, maar het gaf me wel rust dat het écht mijn kind was wat ik mee nam naar huis.

  1. Aha, dat is nog eens een handige tip Greet! Dat klinkt ook heel logisch.

   Fijn dat je je zelf kon geruststellen door je baby op die manier duidelijk herkenbaar te maken! Gemoedsrust is een groot goed, zeker als nieuwbakken moeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.