|

17 Budgettips voor leuke sinterklaascadeautjes

images 3“Wil ik!”, “Wil ik!!” roepen de kinderen tegen alle speelgoedreclame die voorbij komt. Duizelingwekkend zijn hun verlanglijsten. Hoe geef je leuke cadeau’s zonder dat je failliet gaat? Hieronder 16 Budgettips voor leuke sinterklaascadeautjes!

 1. Geef je kind een abonnement voor de spelotheek en haal er meteen een eerste ‘speledingetje’ mee, uit de categorie “veel te duur”, zodat hij dit cadeau op waarde kan schatten!
 2. Ga naar een kleurplatensite en print 20 kleurplaten uit. Doe die in plastic hoezen en doe die in een mooie mulltomap met de favoriete figuur van je kind erop. Bijvoorbeeld Speelzolder.nl. Doe er ook wat rustgevende mandala’s bij!
 3. Geef je kind magneten met zijn foto erop! Bij Vistaprint kun je gratis koelkastmagneten bestellen die jezelf samenstelt. Voeg de foto van je kind toe, en je kind heeft zijn eigen persoonlijke magneten!
 4. Geef een slaapzak cadeau. Handig voor logeerpartijtjes, en gewoon om mee te spelen.
 5. Ga zelf slijm maken en geeft dat cadeau.
 6. Maak een mobiele die het licht weerkaatst van 2 cd’s. Plak ze op elkaar, en versier ze met kralen. Gebruik doorzichtig touw om ze op te hangen. De zonnestralen weerkaatsen door je hele huis!
 7. Maak briefpapier voor je kind. Je vindt veel gratis afbeeldingen op het internet. Kies de favorieten van je kind en print die uit.
 8. Kijk eens bij de DM drogist!
 9. Koop bij de kringloop een leuk bloempotje. Schep wat aarde uit je tuin, en doe dat in een plastic zakje in het potje. Koop een zakje met bloemzaden en voila, een leuk cadeau dat nog kan groeien.
 10. Heb je groene vingers? Stek je mooiste plant en zet hem in een mooie potje en verblijd iemand met een leuke plant.
 11. Koop een goedkope sisalmat en versier die. Haal een lint door de buitenste randen, en weef in het midden ‘welkom’.
 12. Maak een verkleedklerendoos, met spullen uit tweedehandswinkels en kringloop.
 13. Koop tweedehands een rieten mandje en pak dat in volgens een bepaald thema: piraten, circus, schoonheidsspecialistje enz.
 14. Maak je eigen Levenswijsheid bordje: koop een goedkoop lijstje. Print een levenswijsheid uit in mooie letters., bijvoorbeeld “Zuinigheid met Vlijt.” Doe in lijstje, en alweer een mooi cadeau.
 15. Als je het winkelen niet kunt laten ga dan eens naar budgetwinkels als Wibra, Zeeman, en Action.
 16. Kies voor tweedehands speelgoed.
 17. Koop elastiek bij Zeeman, versier het met stiften en kralen. Knoop het aan elkaar en je kinderen kunnen ‘elastieken’!
 18. Maak zelf playdough van 200 g bloem, 250 g zout, citroenzuur (drogist), 5 dl water, 15 ml olie en voedingskleurstof. Meng de ingrediënten in een pan. Kook tot het matig heet is. Roer tot het stijf wordt. Laat afkoelen en kneden maar.
 19. Kies voor zelfgemaakte cadeautjes.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.