10 redenen waarom Lorelei Gilmore irritant is

gilmore girls

Al enkele weken heb ik elke dag rond een uur of zes een afspraak in het pittoreske Amerikaanse dorpje Stars Hollow. Dan drink ik koffie bij Luke’s Diner en doe boodschappen bij Doose’s market.

Met andere woorden: ik lig op de bank, en kijk vanuit de pittoreske Achterhoek naar de serie Gilmore Girls.

Gilmore Girls

De Gilmore Girls werd in Nederland uitgezonden in de jaren negentig en is nu beschikbaar op, waar anders, Netflix. De Gilmore Girls speelt zich af in het dorpje Stars Hollow en gaat over Lorelei en haar dochter Rory.  Er is een spiksplinternieuwe aflevering uitgekomen. Maar voordat ik die kijk, wil ik eerst alle voorgaande seizoenen zien. Ik zit nu in seizoen 2.

Ik moest er weer even inkomen, maar al snel herinnerde ik me weer hoe leuk ik het dorpje Stars Hollow vond.

Maar er is één ding wat me dwars zit: wat is die Lorelei eigenlijk een asociaal type zeg! Het is dat ik de serie zo leuk vind, maar eigenlijk erger ik me behoorlijk aan deze hoofdpersoon.

En ik zal je uitleggen waarom : )

10 redenen waarom Lorelei Gilmore heel irritant is

 1. Ze gaat bij een oud vrouwtje dat een taartenwinkel runt bruidstaarten proeven. Daar is op zich niets mis mee, ware het niet dat ze allang een bruidstaart heeft. Ze staat daar gewoon gratis taart te vreten zonder enige intentie om er eentje te kopen.
 2. In de duur van één aflevering besluit Lorelei ineens om toch niet te trouwen met de aardige Max. Maar zegt ze hem dat persoonlijk? Welnee! Ze gaat er simpelweg vandoor.
 3. Ze maakt gebruik van het geld van haar ouders zodat haar dochter Rory naar de chique school Chilton kan. In ruil willen haar ouders graag dat ze elke vrijdagavond daar komt eten. Lorelei laat geen kans onbenut om hen te laten voelen dat ze er geen klap aan vindt.
 4. Hoewel er geen smartphones gebruikt mogen worden in Luke’s Diner stoort Lorelei zich daar niet aan, en belt daar gewoon.
 5. Ze logeert samen met haar dochter Rory bij een pittoresk hotel. En oké, ik geef het toe: er híng veel bloemetjesbehang aan de muren. Maar de eigenaresse deed enorm haar best om het hen naar de zin te maken. En de enige reactie van Lorelei en Rory is ginnegappen en doen alsof de eigenaresse stom was.
 6. Tijdens vergaderingen of filmavonden praat Lorelei gewoon door anderen heen. Ze is bovendien onbeleefd tegen mensen in de bediening: ‘Geef me koffie! Nu!’
 7. Ik geef het toe: Lorelei’s moeder Emily is nogal een koude kikker en een snob. Maar je ziet gewoon hoe het beste mens haar best doet! Denk echter niet dat Lorelei zich dan ook wat beter gedraagt. De zogenaamd ‘grappige’ opmerkingen over alles wat haar moeder doet zijn niet van de lucht.
 8. Lorelei kookt niet. En daar laat ze zich graag op voorstaan. Zij en haar dochter leven op pizza en take-out. Niet bepaald een gezonde manier om je kind op te voeden.
 9. Lorelei vindt het leuk om uit iemands verhaal een woord te pakken, en dáár dan op in te gaan. Zo kan iemand een persoonlijke ontboezeming doen waarbij bijvoorbeeld het woord ‘gebaksvorkje’ valt en dan gaat Lorelei dáár over praten.
 10. Lorelei koketteert er mee dat ze geen ‘gewone moeder’ is. Daarvoor is ze veels te veel ‘een gekke meid.’ Hihi.

Tsja. En toch kijk ik…

Houd je van series in pittoreske dorpjes? Dan is Virgin River ook iets voor jou!

Wat vind jij van de serie Gilmore Girls?

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik heb de serie laatst ook gekeken en ik vind het een leuk sfeertje maar ik snap je wel hoor. Er zitten heel veel van dat soort dingen in waarvan ik denk..nou ehmm hmmm. Maar ik vind het totaalplaatje leuk. Ben zeer benieuwd naar het vervolg:-)

  1. Ik houd ook van het totaalplaatje. Op het moment is het bijvoorbeeld herfst in Stars Hollow, en overal om lantaarnpalen zijn herfstblaadjes gedrapeerd. Ik vind het daar zo gezellig!

 2. Hahaha – ik heb de serie al lang niet meer gezien, maar ik vond het altijd super en Lorelei ook. Deze voorvallen kan ik me dan ook niet meer herinneren, dus ik blijf ‘fan’ ;)

  1. Het is ook net alsof ik het nu met andere ogen bekijk : )
   Toen ik het de eerste keer keek vond ik Lorelei minder irritant.

   Maar de totaalserie vind ik desondanks leuk.

 3. Haha zo herkenbaar dit! Heb de serie deze zomer gekeken op Netflix. Gilmore Girls is leuk, maar stoor me ook vaak aan de personages. Zelfde als bij Pretty Little Liars. En toch blijven we kijken :’)

 4. Ik vind haar juist heel leuk. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad bij een koude en veeleisende moeder en werd alleenstaande moeder. Om haar kind de kansen te geven die ze zelf niet had is ze gedwongen geld aan te nemen van haar rijke ouders, wat ze vreselijk vindt doordat ze los van hen en hun verwachtingen wil zijn en ook altijd zelf voor haar dochter en zichzelf heeft gezorgd.
  Ze zorgt er ook voor dat ondanks haar eigen gevoelens over haar ouders haar dochter wel een goede relatie kan hebben met hen.
  Ik kan me dus niet zo vinden in wat je schrijft :-)
  (En ja, taart eten zonder nog te zoeken is wel asociaal en een verloving niet persoonlijk verbreken ook! Haha! Toch wel stukjes met je eens dus!)

  1. Zoals jij het beschrijft klinkt het inderdaad wel positief Anke. Maar ik vind juist dat Lorelei de relatie tussen Rory en haar opa en oma helemaal niet bevordert.

   En ik heb soms juist echt medelijden met Lorelei’s moeder.

  1. Het is qua vormgeving een hele gezellige en mooie serie Els.

   Lorelei kan wel aardig zijn. Als ze tenminste niet heel stom bezig is. 2% van de tijd dus ongeveer : )

 5. Ik keek altijd Gilmore Girls toen het nog op tv was en nu in de laatste weken zwangerschap had ik een proefmaand Netflix en verheugde ik me erop Girlmore Girls te kijken. Het viel in eerste instantie een beetje tegen en wel precies om de reden die jij noemt! Maar inderdaad, toch stug doorkijken ;)

  1. Ik ben de eerste keer dat ik weer ging kijken niet verder dan 20 minuten gekomen. Mijn oudste dochter tipte me om de eerste twee afleveringen gewoon over te slaan, en toen ging het wel : )

   En nu vind ik het genieten van Stars Hollow.

 6. Doorheen de latere seizoenen begrijp je wel beter waarom ze zo tegen haar moeder is. Ik mag Lorelai wel maar de punten die je opsomt zijn wel terecht :-) Dat ongezond eten stoort me inderdaad ook!
  Ik heb de serie meer dan tien jaar geleden nu beginnen zien en was er gewoon verliefd op! Ik vind ook dat de serie één van de weinige is die even goed blijft doorheen de seizoenen. Ik was dan ook al jaren aan het dromen van een vervolg en nu is het zo ver :-)

 7. Wat grappig dat je zo over haar valt nu. Ik ben echt dol op Lorelei, ondanks haar soms wat gekke en minder sociale dingen. Uiteindelijk is ze wel een hele lieve moeder die voor haar kind zorgt, ondanks haar eigen kille en moeilijke jeugd. Ik blijf fan. En ik kan ook echt niet wachten tot de nieuwe serie online staat! Ben heel benieuwd hoe het dan met ze is!

 8. Mijn jongste dochter en ik zijn net begonnen met kijken, en tot nog toe vind ik het wel leuk, Het was ons ook al wel opgevallen dat ze overal lak aan heef. Maar op zich vind ik het wel lachwekkend en neem het niet te serieus ooo bijv die kleding die ze aan trok toen haar dochter voor het eerst naar die dure school ging, hoe verzint ze het?

  1. Ik weet dat het maar een serie is, maar ik vond dat heel stom van haar moet ik bekennen. Haar dochter begint daar net, en ze is te beroerd om op tijd klaar te staan en zich netjes te kleden.

 9. Haha, ik had hetzelfde gevoel! Ik heb inmiddels alle seizoenen gekeken (zwangerschapsverlof enzo) en ook ik dacht, goh had ik vroeger ook al door dat Lorelei zo asociaal is? Ze maakt ook nog eens onaardige grapjes over mensen hun muziek en kledingkeuze.
  Er zitten trouwens ook heel wat foutjes in de serie. In het eerste seizoen eten ze elke keer maar één hap van hun eten en gaan dan weer weg. Verder kloppen er vaak dingen niet qua tijd. Rory die vanuit Rome belt dat ze die dag op het vliegtuig zal stappen en dan een paar uur later al weer thuis is. Emily en Richard die zeggen dat ze 2 maanden op vakantie gaan, maar de volgende aflevering gewoon thuis zijn en niemand die het er nog over heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.