Reacties

10 redenen waarom ik graag kringloopspullen koop — 45 reacties

  • Ja het schatzoekelement is erg fijn vind ik ook. Vooral als je inderdaad een goede vondst doet. Daar kun je veel plezier aan beleven!

 1. Ik heb afgelopen keer in Engeland in ,,thrift shops,, geshopt maar t is niet mijn ding. Ik vind dus wel boeken uit de bieb vies....haha, ik weet t , ik ben een beetje raar????????????????

 2. Ik hou van oud en antiek!
  Ik herken de gedachte dat ik het vies vond, soms nog hoor, maar veel is schoon te maken en af te wassen.
  Vind het heel fijn om in een schone en opgeruimde kringloop te snuffelen! Bij ons zijn er 2 die heel schoon, opgeruimd en geordend zijn!
  Persoonlijk vind ik het belangrijk dat iets een 2e leven kan krijgen.
  Het verbaasd me en hou ervan wat er voor creativiteit oude spullen bij mensen teweeg brengt.
  Bv ik heb al en paar maal gezien dat mensen van oude geborduurde schilderijen tassen maken, super toch! Voorbeelden hiervan te over!
  Ik breng en koop graag bij kringlopen die met hun gelden goede doelen steunen bv Dorkas e.d. en ik heb bewondering voor de vele vrijwilligers die hier werkzaam zijn.
  Ik heb de laatste tijd de indruk dat het in de kringloop drukker is dan in de gewone winkels of het moet komen door hun beperkte openingstijden!

  • Een goed geordende kringloopwinkel is inderdaad het fijnst. Je hebt ze ook waar het meer schat gráven is.

   Die tassen van geborduurde kussens ken ik wel. Die zijn superleuk. Je ziet ze soms ook van oude dekens!

 3. Ik vind tweedehands spullen prima. Ik koop soms kleding in een heel leuk wainkeltje hier dat dat verkoopt. Helaas kom ik in mijn nieuwe woonplaats zelden meer bij de kringloopwinkel. Hij is best ver fietsen en alleen in de ochtenden open. En dan lukt het me vaak niet om er heen te gaan. Vorig jaar hebben we een mooie kast voor een van onze zoons gekocht. Was echt een koopje en van goede kwaliteit.

 4. Ik ga regelmatig naar rommelmarkten en de kringloopwinkel, i love it! Waarom? Je scoort er unieke spulletjes voor een kleine prijs. En je geeft spullen een tweede kans.

 5. Ik hou ervan. Leuke en vaak ook mooie items voor een klein prijsje.. Waarom zou je het dan nieuw kopen! Ook vind ik de jacht naar zo leuk. Als je iets na heel lang zoeken toch uiteindelijk vind!!

 6. Allemaal heel goede redenen. Ik ben maanden bezig geweest om de kringloop te voorzien van allerlei zaken, die hier overbodig/niet gebruikt werden. Dus ik ga niet meer naar de kringloop of rommelmarkt om dingen te kopen. Ik ben zo blij als een kind dat ik alles weer overzichtelijk heb. Maar toch was ik er laatst even. Mijn glazen theepot was kapot en ik wilde per se zo'n exemplaar weer. Nergens te vinden, dus toch maar de kringloop in. Bingo! Voor € 2 had ik mijn fijne theepot weer terug :-)

 7. Als ik zo rondkijk in mijn huis is het meeste 2-de hands aan meubels, gekregen of in de kringloopwinkel gekocht, prima toch als ik er tevreden mee ben...

  Het loont zeker de moeite om in kringloopwinkels te kijken als je op zoek bent naar iets.
  Het laatste wat ik in de kringloopwinkel gekocht heb, is een cd-toren voor 2,50, degelijk en alleen even een doekje erover en het is schoon, nog steeds tevreden mee.

  Ook veel gekregen kleding, mits het wel mijn smaak is ;)

  Groetjes Lily

 8. Voordeel 11: Als je iets zoekt moet je vaak gaan kijken of het er al is en zo vind je weer andere dingen die je ook "nodig" hebt.
  Ik ging eens naar een kringloop waarvan ik wist dat ze veel servies hadden en zoch iets specifieks, kwam ik de kast tegen die ik al heel lang wilde.

 9. Zelf heb ik niet zolang geleden voor het eerst gebruik gemaakt van de kringloop om mijn eigen spullen een tweede leven te gunnen. Er zelf iets kopen heb ik nog nooit gedaan. Het is misschien wel een goede plek voor mijn boekverslaving, zal een hoop geld schelen.

 10. Ik vind het altijd grappig dat sommige mensen hun neus ophalen voor tweedehands spul omdat ze het vies vinden.
  Vreemd genoeg slapen ze wel in een hotel waar jan en alleman gewoon op het zelfde matras slaapt. Zich afdroogt met handdoeken die voor het wassen ook door anderen zijn gebruikt en kopjes en bestek gebruiken in restaurants. Als je het goed bekijkt is daar alles ook ' tweedehands' .
  Als je hen er mee confronteerde zeggen ze meestal , ja maar dat wordt gewassen....j a mijn tweedehands kleding en servies ook.????.

 11. Ik kom er wel eens, meestal im spullen te brengen overigens. Een enkele keer koop ik wat. De kringloopwinkels hier zijn echter best duur: de Action is een stuk goedkoper. Ik verbaas me altijd over de prijzen van jouw kringloopvondsten, hier vragen ze gerust zes euro voor de kopjes waar jij zo van houdt....

  • Aargh, 6 euro! Dat is veels te veel. Dan koop ik ze dus ook niet. Dan is de lol er toch af. Het leuke is juist dat het niet duur is.

   Soms is de Action inderdaad goedkoper, daar heb je wel een punt. Zeker met glaswerk soms.

   Maar het ligt ook erg aan de kringloopwinkel heb ik gemerkt. De kringloopwinkel van de kerk is echt wel heel goedkoop gelukkig.

 12. Ik ben aan het weg doen
  Gisteren zou ik porseleine theeservies weg brengen
  Zag onderweg moeder met kinderen
  hen aangesproken en ja hoor bingo
  Weer iemand blij gemaakt

 13. Ik ben verslaafd aan 2de hands en de kringloopwinkel! Het gevoel iets te vinden dat in de winkel te duur is om te kopen om daarna voor tientje te kopen. Zalig vooral kinderspullen. Ik ben zot van hout speelgoed en dat vind je met hopen in de kringwinkel ;) Lekker voor je bankrekening en goed voor het milieu!

 14. Mooi lijstje!
  Ik heb pas recent geleerd dat alle spullen die wij kopen de grootste belasting vormen op het milieu. Groter dus dan autorijden of vliegen en zelfs groter dan vlees eten. Leve recycling dus!

 15. tweedehandsspullen zijn echt leuk. Zo houd ik namelijk van aparte decoratie maar ook het oude servies. De kleren vind ik dan iets minder leuk. Geen idee waarom eigenlijk.

 16. Ik vind ook snel tweedehands vies, maar inderdaad, net zoals Marie zegt, slaap ik op hotel ook op een tweedehands matras, eet ik uit tweedehandsservies zonder daarbij stil te staan...

  • Ik vind een tweedehands matras wel weer vies, en dat koop ik dan ook niet in de kringloopwinkel. Servies wel, want dat kan ik schoonmaken.

  • Je moet het ook net treffen inderdaad. En ik koop ook zorgvuldig, want ik wil niet een boel spullen mijn huis inhalen. Ik probeer me juist ook van ballast te ontdoen.

 17. Het struinen door een kringloop winkel in de hoop te stuiten op een nieuwe schat of juweel (meubelstruk of iets anders) is altijd een leuke bezigheid. Je hebt weer eens iets anders dan ikea haha. ;-) Soms kun je er hele mooie dingen vinden.

  Rob

 18. Schat zoeken, zo voelt het voor mij ook. Ik ben dan ook gek op kringloop maar evengoed op marktplaats en misschien nog wel meer op rommelmarkten. Wij gaan tegenwoordig vaak naar België. Daar heb je nog rommelmarkten waar niet alle handelaren met hun dure 'vintage'spullen staan. Dat is echt schatzoeken.

  • Dat klinkt goed Roelina! Balen dat België voor ons best ver weg is.

   Rommelmarkten zijn ook leuk, maar vaak zo druk. Dan ga ik liever naar een rustige kringloopwinkel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>