13 huishoud smoesjes

slechte huisvrouwVeel mensen hebben een hekel aan het huishouden. En er zijn dan ook heel veel smoesjes over het huishouden.

 1. Ik ben gewoon geen goede huisvrouw. Niks aan te doen!
 2. Ik heb wel wat beters te doen dan het huishouden! Mijn tijd is kostbaar.
 3. Ik ben te druk, en heb écht geen tijd.
 4. Het heeft toch geen zin. Binnen no time is het weer een zootje. Ik begin er niet eens meer aan.
 5. Ik heb pijn in mijn rug. Ik heb pijn in mijn been. Ik voel het in het puntje van mijn rechteroorschelp. Ik kán nu echt niet het huishouden doen.
 6. Ik heb zo hard gewerkt. Ik ben te moe.
 7. Waarom moet ik altijd alles doen. Ik ben hier niet de dienstmeid!
 8. De kinderen herinneren zich later heus niet dat het huis een bende was. Ze herinneren zich míj als liefhebbende moeder.
 9. Huishoudelijk werk is Stom.
 10. Ik heb kleine kinderen.
 11. Mijn man is een sloddervos.
 12. Ik ben gewoon heel erg creatief. En met zo’n creatieve geest ben ik niet geschikt voor huishoudelijk werk.
 13. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Dus begin ik maar gewoon niet.

Hulp nodig bij het huishouden? Lees dan De Huishoudcoach.

Wat is jouw favoriete smoesje?

 

Similar Posts

20 Comments

 1. Uh…. volgens mij heb ik geen smoesje…

  Niet dat ik het huishouden doen nou zo vreselijk leuk vind, maar het moet toch gedaan worden.

  En smoesjes / weerzin maken het alleen maar minder leuk.

  Elke ochtend (behalve werkdagen) wordt er tussen ontbijttijd en 10 uur gepoetst. Dat is 30-60 minuten (afhankelijk van m’n snelheid van opstaan). Moeten er daarna echt nog dingen, dan doe ik die net voor de lunch. Valt best mee qua tijdsbesteding vind ik!

 2. Ik kom niet meer door de troep heen, er ligt/hangt niets meer in de kast, alleen met een hogedruk spuit kan de badkamer nog worden schoongemaakt etc,etc. Misschien moet ik me aanmelden bij zo’n tv programma ?

 3. Ik heb zoveel kinderen. Ik krijg het nooit echt volledig opgeruimd of proper. Het is dweilen met de kraan open. Geef toe. Ik heb toch een punt hé.
  Maar ik doe het ook niet echt graag. Koken wel nog, maar het echte kuisen. Neen.
  De was doe ik ook nog graag, maar strijken niet!
  Maar ja. Af en toe schiet ik mij eens in gang. Al 20 jaar heb ik geen echt ritme of regelmatig. Ik doe het als ik er zin in heb.

 4. Ik vind het ook lastig met een kind erbij, en dat meen ik serieus. Vorig jaar in december was ik begonnen met Flylady en dat ging best goed, maar elke keer weer verandert Tobias zijn ritme en ben ik ook weer helemaal uit mijn ritme.

 5. Gewoon alle punten die jij ook noemt!

  Maar ja, het huishouden moet inderdaad gewoon gedaan worden en gelukkig erger ik me altijd aan rondslingerende troep, dus als ik hier en daar wat opruim, dan ga ik gelijk maar stoffen en stofzuigen en de ramen ook nog maar even zemen… En voordat ik het weet is mijn huis gewoon weer netjes en dan ben ik daar blij om!

 6. Geen smoesje !
  Ben een apart geval … Hou van huishoudelijk werk. Trots.
  Omdat ik er voor gekozen heb … leuk vinden dus.
  Moet gebeuren … Vandaag komt maar een keer, net als het leven … dus ik maak er de beste van … Heb dingen naar positief omgezet –> al jaren lang !!
  Poetsen: fitness center – gratis sport school met bonus als … Voldoening
  Opruimen: ook geestelijk overzichtelijk
  Enzo …
  Het maakt mijn dagelijks zoooooo leuker. Echt waar :-)

 7. Alle 13 goed!

  (Nou ja, behalve die man en kinderen dan). Ik maak alle rommel zelf – alleen het stof groeit automatisch aan). Plus: ik betaal er iemand voor om schoon te maken, dus zij zou het meeste moeten doen……

 8. Uuuh smoesje van ik heb last van mijn spieren ….. helaas bij mij geen smoesje. Ik zou het niet hebben van reuma zo omruilen voor uitgebreid poetsen en bijhouden van mijn huis.

  Welke smoesje gebruik is soms wel:
  – ik zit net zo lekker op de bank
  – de kat is net bij me op schoot komen liggen
  – waarom nu opruimen als het straks toch weer wordt gebruikt
  – ik heb gewoon geen zin om achter de trope van mijn kinderen aan te lopen

 9. Geen smoesjes hier! Ik hou van een opgeruimd en gepoetst huis, ook al zie je het na een uur niet meer, als ik niet dagelijks m’n dingen doe, heb ik de volgende dag eens zoveel werk. Dus ik straf mezelf daarmee.

 10. Reuma hier, dus wisselend energieniveau. De hulp doet de dingen die echt schoon moeten zijn een keer in de week; voor de rest pak ik elke ochtend maximaal 3 kwartier iets mee. Altijd opruimen: het aanrecht en de keukenvloer even meepakken.
  In een huis met twee verzamelaarkinderen en een verzamelaarman (en ok, ik ben zelf ook van de bewaarderige) ben je nooit klaar en dat frustreert wel eens. Maar de basics worden elke week gedaan, de kleren liggen schoon in de kast, het vuil en papier/plastic/glas wordt weggebracht en de dieren hebben schone onderkomens en eten. En de planten vergeet ik ook wat minder vaak ;-)
  Op zware dagen/tijdens zware weken draait met name de was me wel eens de nek om.. maar dan ‘mogen’ de kinderen het zelf van de lijn halen/zelf in de kast leggen.

 11. Straks gaat het toch weer regenen dus die ramen buiten doe ik effe niet.
  Verder valt het gelukkig wel mee. ik moet mezelf vaak wel dwingen om aan het huishouden te beginnen.Maar dan begin ik ook meteen overal, zodat het lijkt of er een ontploffing is geweest. Maar aan het einde van de dag is alles dan weer op orde.

  1. hihi, dat heb ik ook! Heel chaotisch, ik ruim iets op, leg het dus op de goede plek neer, daar ligt weer iets wat daar niet hoort, dan zie ik dat iets vies is, dat ga ik schoonmaken, etc…
   Maar soms ben ik heel georganiseerd. Dat voelt gelijk beter, maar dan ben ik weer té enthousiast en ben ik daarna helemaal gevloerd. En vervolgens ook nergens puf meer voor…

    1. Heel herkenbaar. En de dag erna doe ik dan niks in het huishouden. Want gisteren heb ik al zoveel gedaan… dan kun je beter elke dag een taak uitvoeren en het dan voor ‘gezien’ houden. Een extra taak bedoel ik, want heel veel dingen moeten elke dag! Bij mij is dat:
     – de was
     – de afwas
     – de vloer schoon
     – tafels schoon etc.
     – wc bijhouden
     – kat voeren
     – kinderen eten geven etc. ;-)
     … en ga zo maar door. Daar heb ik al zowat een dagtaak aan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.