10 dingen die je kunt doen als je geen tv kijkt of de computer uitzet!

tv uitGemiddeld zitten we bijna 5 uur per dag achter een scherm. Om tv te kijken of te internetten etc.

Dat zijn best veel uren eigenlijk!

Stel je eens voor wat je allemaal zou kunnen doen als je de tv niet aanzette. Of de computer uit.

10 dingen die je kunt doen als je geen tv kijkt of de computer uitzet!

 1. Wandelen
 2. Lezen
 3. Spelletje doen
 4. Kleuren in zo’n kleurboek voor volwassenen
 5. Knutselen
 6. Eindelijk eens die la of kast uitmesten
 7. Een vriendin of vriend bellen of schrijven die je al een tijd niet meer gesproken hebt
 8. Mijmeren en voor je uit staren
 9. Ideeën die je invallen opschrijven
 10. Probeer eens een heel nieuw gerecht te koken uit een kookboek

Mijn computer- en tv tijd…

Overdag breng ik veel tijd door achter de computer. Dan zit ik namelijk te bloggen. Ik denk dat ik per dag zo’n 6 à 7 uur achter mijn computer zit te werken. Het is maar goed dat ik elke ochtend ga hardlopen om dat zitten te compenseren. En dat ik na de lunch ga wandelen om mijn 10.000 stappen per dag te halen!

‘s Avonds mag ik graag tv kijken… Ik kan er niks aan doen. Ik ben eindelijk verder gegaan met het tweede seizoen van The Walking Dead. En op donderdag geniet ik van Nashville. Op vrijdag trouwens ook, want dan kijk ik dezelfde aflevering nog een keer. Ik heb de aandachtspanne van een mug, dus op vrijdag zie ik van alles wat ik op donderdag had gemist…

Al met al heb ik dus best veel ‘schermtijd’. Maar het grootste deel bestaat dus uit werktijd.

Van bovenstaande 10 activiteiten doe ik wandelen, lezen en mijmeren graag. Dat mijmeren doe ik bij mijn koffie om 10 uur. Lezen en mijmeren zou ik eventueel wel meer willen doen.

Hoeveel dagen per week breng jij door door zonder op een tv of computer scherm te kijken? En hoe besteed jij je schermtijd?

Similar Posts

32 Comments

 1. Elke dag zit ik wel achter mijn telefoon, ipad en/of laptop. De tv staat bijna nooit aan bij mij, dus dat scheelt wel. Verder houd ik echt van dagdromen, wandelen en inspiratie opschrijven. Oh, en natuurlijk gezellig thee drinken met anderen! Momenteel niet zo’n spannend leven naast mijn scherm-momenten haha!

 2. Ik zit onder schooltijd ook veel achter de laptop om te bloggen. Na schooltijd mogen de jongens voor het eten even tv kijken en na het eten zitten wij voor de buis om klokhuis en jeugdjournaal te kijken. Als de jongens in bed liggen staat die tv nog steeds aan voor het nieuws en series. Hij staat heir dus eigenlijk te veel aan naar mijn idee.
  Als hij niet aan staat besteed ik mijn tijd met decoreren, frutselen en knutselen, lezen en een leuk bordspel spelen.

 3. Ik moet ook echt vaker gewoon eens een keer niets doen. Geen tv, geen internet.. Gewoon weer eens een boek lezen ofzo. (Bedenk me ineens dat al mijn boeken op de ipad staan, haha!)

 4. Mijmeren is ook één van mijn favoriete bezigheden…
  Inderdaad als je die apparaten eens wat vaker uitzet, dan houd je zo ongelooflijk veel tijd over!
  Onlangs was mijn computer stuk. Toen heb ik in zeer korte tijd heel veel achterstallige klusjes geklaard. Mijn dochter zei nog: “Ik wou dat de computer elke week stuk ging!” ;-)

 5. Ook ik zit best vaak voor een scherm. Computer meestal tussen werkzaamheden door, om even uit te puffen. Maar ‘s middags kijk ik ook vaak op uitzending gemist ‘s Avonds zit ik vaak te lezen omdat man en zoon naar andere programma’s willen kijken. Zo meteen ga ik naar het programma van Floortje Dessing kijken, over mensen die heel afgelegen wonen.Als ik geen scherm voor me heb lees ik dus, maar ik mag ook graag kleuren in zo’n kleurboek (heb er een van Happinez) en ben heel goed in mijmeren en voor me uit staren !

 6. Ik werk in de it sector, dus een groot gedeelte van mijn werkdag zit ik achter een scherm.
  Onze eigen pc’s staan overigens in de woonkamer, want dat is gezelliger.Onze pc tijd is ook samen-tijd.
  We hebben wel één regel: geen devices in de slaapkamer. Geen phones, geen tablets. Artikelen lezen, of facebook checken (als ik die al had) of domme spelletjes spelen, dat doen we dus niet in de slaapkamer.
  Verder kijken we weinig ‘live’ tv: alleen op zaterdag zitten we op tijd voor de buis voor Doctor Who. Dat is het enige wat we onthouden dat we echt willen zien.

  1. Ik heb ook geen schermpjes in de slaapkamer!

   Gezellig dat je de computer in de woonkamer hebt Daenelia. Zo zit je in ieder geval samen. In ons oude huis stond de computer ook in de woonkamer. Nu heb ik mijn eigen kantoortje.

 7. Ik heb een kantoorbaan van half 9 tot 5… Ik zit dus heel lang achter de computer elke dag. In het weekend probeer ik – naast het bloggen – de computer links te laten liggen. Dan ga ik inderdaad graag winkelen of opruimen.

 8. Er zijn eigenlijk geen dagen dat ik niet op een TV of computerscherm kijk. Ik heb namelijk zo’n handige Ipad mini waarop eigenlijk alles binnenkomt en waarop ik alles kan bekijken: van mijn (werk)mail tot het weer; hoe laat de treinen vertrekken; de meest recente folders kan bekijken; het nieuws kan volgen; Facebook en Twitter kan volgen. Dus vandaar dat ik dat ding errug veel gebruik.Maar daarnaast moet ik ook bijna dagelijks een paardenstal uitmesten,boodschappen doen en het huishouden bijhouden, dat doe ik schermloos. En ik ben natuurlijk ook regelmatig creatief bezig. Je kunt mijn poefjes bekijken op Facebook (of is dat spammen?:) en ik experimenteer graag met nieuwe recepten. Maar ik denk dat mijn schermtijd het wint van mijn andere activiteiten.

  1. Schermen kunnen ook onmisbaar worden inderdaad, omdat ze zo handig zijn. Zelf kijk ik tegenwoordig ‘s ochtends op mjin smartphone om te zien hoe het weer is die dag. Zodat ik weet of ik in korte broek kan hardlopen.

 9. Toen ik in eerste instantie dit artikel las, dacht ik van nou..die 5 uur ga ik bij lange na niet halen.. Hoe langer ik er over nadenk, hoe banger ik word dat ik daar wel erg dichtbij in de buurt zal komen. Veel tijd breng ik door achter de laptop als ik op school zit om lessen te schrijven of puur om te studeren. ennuh ook ik houd er van om ‘s avonds op de bank naar de tv te kijken!

  1. Herkenbaar Desiree! Ik zat het ook een beetje schoorvoetend op te tellen, want je wilt eigenlijk niet zoveel uren achter een scherm zitten… Maar het telt heel snel op.

 10. Voordat ik begon met bloggen zat ik hooguit een tot twee uurtjes per dag achter mijn computer. Nu staat hij veel vaker aan en ben ik tot laat in de avond bezig.

  Wel kijk ik nu veel minder tv dan eerst. Maar nu ik er over nadenk is het wel heel veel schermtijd. Ik ga in het weekend even een break nemen en lekker een boek lezen met mijn been omhoog!

 11. Zowel thuis als op mijn werk breng ik breng veel tijd achter beeldschermen door. Daarom heb ‘s avonds niet zo veel zin meer in tv kijken. Soms val ik er letterlijk bij in slaap haha.

 12. Poeh! De hele week zit ik op mijn werk achter een computerscherm, thuis vaak met telefoon of tablet en ook nog eens de tv aan tegelijkertijd. Ik heb dus aardig wat schermtijd ook. In de zomer heb ik aardig wat boeken gelezen, zodat ik mijn telefoon niet zo vaak in mijn hand had. Even echte ontspanning, moet ik maar weer eens gaan oppakken.

  1. En de boeken stonden dus niet op een eReader Esmeralda? Dat vind ik altijd zo’n lastige. Mijn dochter leest heel veel bijvoorbeeld, maar allemaal op de de eReader!

 13. Tja, als je werk zo is dat je al veel uren achter de pc zit dan tikt dat wel aan. Heb ik ook. Moet dus vooral ook zorgen dat ik genoeg beweging krijg (maar dat lukt wel: vier keer per uur twee trappen af om open te doen voor de pakjesman, de wasmachine leeg te halen etc)

  Los van werk internet ik graag, zit graag Netflix te kijken en doe ook nog Wordfeud op de bank als ik voor tv zit… Genoeg scherm voor mij dus.

  1. Dat is voor mij ook een reden om elke dag te gaan hardlopen en te zorgen dat ik 10.000 stappen op een dag zet Mammalien. Het lukt me eigenlijk altijd! Behalve op zondag….

 14. Oeh confronterende vraag haha. Ik begin mijn dag al achter mijn laptop en zit er door mijn werk als zelfstandige veel achter. Al is het om te bloggen, te netwerken en foto’s te bewerken. Te lang dus..

 15. Ik roep altijd dat ik nergens aan toe kom. Maar daar is eigen schuld want elke ‘vrije’ minuut zit ik naar een scherm te staren. Tv kijk ik zelden, maar de laptop en telefoon draaien overuren. Ik heb sinds dit weekend twee schermvrije dagen bedacht; de zondag en de woensdag. Eens kijken of ik dat volhoud…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.