Reacties

Bloemkool klaarmaken: bloemkool roosteren — 44 reacties

  1. Wij maken het altijd in de oven.
    Bladeren eraf, hele bloemkool koken. Hele bloemkool in de ovenschaal.
    Gehakt aanmaken, dit over de bloekool verdelen en samen in de oven.

    Hierdoor wordt de smaak van de bloemkool milder en vinden mijn kinderen het lekkerder.

  2. Als ik "gewoon" bloemkool maak, stoom ik deze eerst en nadien bak ik ze nog wat aan. Vind dat veel lekkerder dan puur gestoomd (of gekookt). & met gehakt en puree in de oven is het inderdaad ook superlekker!

  3. Ik maak vaak bloemkool met kaassaus en de favoriet is een oven schotel met een laag puree dan laag gehakt en dan de bloemkool ,en erover een stevige kaassaus en in de oven voor 10min de kleinzoon vind zo bloemkool lekker en anders niet.

    • Het valt me op dat veel mensen bloemkool in de oven maken in combinatie met gehakt! Mijn enige bezwaar zou zijn of het dan niet heel vet wordt door het gehakt?

  4. Ik eet alleen Hollandse bloemkool en die is maar een korte tijd verkrijgbaar. Andere bloemkolen vind ik net als jouw zoon gewoon smerig.
    Ik kook de bloemkool roosjes beetgaar, laat afkoelen, eieren klutsen, de roosjes helemaal door het geklutste ei wentelen en daarna bakken in de pan met roomboter.
    Resultaat een lekker korstje aan de bloemkool.

  5. Ik kook de bloemkool in zijn geheel, met blad dus, en schep uit de pan wat ik opeet. De rest van de bloemkool en het blad(en twee aardappels) en het kookvocht daarvan maak ik bloemkoolsoep.
    Maar ik maak ook wel eens bloemkoolrijst of pizza, vanwege het koolhydraatarm eten hier, of rauw bij de kaasfondue, of uit de oven. Fijn om zoveel gerechten ervan te kunnen maken.

  6. Wij eten eigenlijk nooit bloemkool. Mijn moeder maakte het regelmatig, maar ik zelf niet. Terwijl ik het best lekker vind. Ik zal het binnenkort weer eens maken, bedankt voor de tips.

    • Graag gedaan! Wij eten eigenlijk altijd bloemkool als het in de aanbieding is. De kinderen roepen dan ook: 'Oh nee hè! Was de bloemkool weer in de aanbieding!'

  7. Uit de oven met wat olie en kruiden zoals kerrie maar ook wel eens met koekkruiden. Gekookt vind ik het teveel naar kool smaken en als ik het dan wel eet met een stevige kaassaus of pindasaus.
    Halve ovenschotels in laagjes krijg ik altijd van de buren, zij maakt altijd te veel.
    Als rijst of pizzabodem vind ik het na verschillende pogingen niet lekker. Teveel namaak, dan het origineel maar wat minder vaak, dit ivm gewichtsproblemen en moeilijk op gewicht blijven.

  8. Soms maar meestal broccoli en als ik het maak dan in roosjes kort koken. Ik eet het simpel met nootmuskaat en maak voor de rest een kaassaus erbij.

  9. Ik kook het meestal, net als jij, beetgaar. Sausje erover, aardappels en een gehaktbal erbij...Heerlijk. Of ik maak er een ovenschotel van. Gehakt rul bakken met kruiden, kleine bloemkool roosjes kort gekookt en aardappelpuree in een ovenschaal. Voor een krokant laagje paneermeel erop. Ook heel erg lekker!!

  10. Bbrrrr, bloemkool;)
    Ik maak het soms klaar voor zoon, als wij zuurkool eten, dat is het enigste wat hij niet lust.
    Ik lus het niet,en al die nieuwe manieren lijken mij ook niet lekker!

  11. Ik maak er een curry van met kikkererwten. mm. maar ook ouderwets met een sausje kan mijn huishouden erg bekoren.
    Dat is maar goed ook want met een bloemkool doen wij wel 3x.

  12. Ik eet bloemkool gewoon op de standaard manier, maar weet uit ervaring dat een andere manier van bereiden je soms over de streep helpt als het gaat om iets te leren eten en of te waarderen. Zo vind ik courgette heel klein gesneden door bijvoorbeeld de pasta wel te doenr ,maar verder vrij smakeloos, tot mijn dochter op het idee kwam dunne plakjes in de grillpan te bakken, toen werd de groente die ik wel at maar niet lekker vond ineens heel erg lekker.

    • ik eet koolhydraatarm, en dan stamp ik de bloemkool met flessepompoen, en bijvoorbeeld boerenkool, maar het zou heel goed bij de aardappels kunnen, en dan spekjes erdoor, speklap, hamlap wat je normaal doet door de stamppot, of gewoon worst erbij, of een stukje vlees. en de huzarensalade vervangt dan de aardappels in de salade, wel in de magnetron even met een eetlepel, of anders door een theedoek uitknijpen als je het gewoon kookt,

  13. Bloemkool als pizza heb ik sinds kort ook ontdekt en het bevalt goed, zeker omdat ik glutenvrij eet!
    Verder stoom ik het ook vaak ,net als veel andere groentes. Daar heb je geen dure pan voor nodig; gewoon een rvs-zeef zoeken die in je pan past en dan een passende deksel er op. Tegenwoordig kook ik de groentes veel minder vaak dan vroeger, heb het gevoel dat het gezonder is, je gooit niet met het badwater de vitamines weg!

    • Bloemkool als pizza lijkt me zo bloemkolerig smaken! Ik vind bloemkool dan niet zo neutraal van smaak.

      Ik kook groentes altijd in 'aanhangend water' dus zo min mogelijk. Maar stomen is denk ik nog gezonder.

  14. Bloemkool eet ik rauw wanneer ik ze sta schoon te maken.
    Wij eten het bijna altijd relatief kort gekookt met aardappelen en kip,
    soms maak ik een bloemkoolovenschotel bij eters op bezoek.
    Ik vind bloemkoolsoep bij de lunch heerlijk.
    Denk dat voor kinderen een ovenschotel, kort gekookt met rul gehakt en aardappelpuree lekker is en soms lust een kind een bepaalde groente echt niet toch?
    Zeker is het meer werk voor jou als moeder en meer vaat!!

  15. Hier zijn de kinderen ook niet gek op bloemkool, maar ik heb een heerlijk recept!
    Bloemkool korte tijd koken, ondertussen een gesnipperde ui bakken, flink wat kerriepoeder erbij, baconplakjes erbij, bloemkool erbij. Een geklutst ei erdoor en als dat gestold is plakjes kaas over alles heen en als de kaas een beetje gesmolten is nog wat paprikapoeder erover, lekker met gebakken aardappels!

  16. Even een ander mooi logje gelezen en ja de maggi bloemkool schotel vind ik ook erg lekker. Dat staat hier vanavond op het menu. Weer eens wat anders dan de bloemkool met het sausje. Ik probeer ook wel eens wat anders uit hoor, maar de maggi scoorde bij ons het meeste. Maar de bloemkool soep ervan vinden we helemaal niet lekker, terwijl het toch ook bloemkool is, maar smaken verschillen nu eenmaal.

    • Ja precies Tine! Dankzij die Maggi schotel kom ik nu dus ook eens verder dan de bloemkool met sausje : )

      Bloemkoolsoep heb ik nog nooit gehad, maar spreekt me niet zo erg aan.

  17. Bloemkool roerbakken met spek of kip in kerrie (biologische), geeft een heel andere beleving van bloemkool! Ook als vervanging van aardappelpuree met een beetje kerrie en/of spekkies, zo ook spruitjes. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder