Reacties

Huishouden burn-out? Dit helpt! — 26 reacties

  1. Zeker weten. Ik vind het ondankbaar werk. Als ik vroeger had schoongemaakt, bleef het lang schoon. Maar nu ik kinderen heb, heb/zie je nauwelijks resultaat van je werk. Binnen mum van tijd is alles weer rommelig en vies. Ik ga me maar eens aanmelden bij Flylady. Ik ben benieuwd.

    • Mij heeft Flylady echt geholpen om de boel op de rit te krijgen. Nu doe ik het op mijn eigen manier, maar ik gebruik nog regelmatig haar babysteps als ik me overweldigd voel.

  2. Klopt. Toen ik een nieuwe stofzuiger kocht wilde ik het meteen uitproberen zo ook met mijn nieuwe strijkijzer. De stofzuiger zoog super fijn. Maar ja na een tijdje is het gewoon een stofzuiger... dat vind ik trouwens nog het 'leukste' huishoudelijke klusje...

  3. Ik ben het er helemaal mee eens: iets nieuws kopen, kan soms heel verfrissend zijn, het kan je een nieuwe impuls geven en vaak is het ook de aanleiding om het eens anders te gaan doen, althans voor mij.
    Je kunt er altijd weer iets anders in de plaats voor wegdoen. Out with the old and in with the new! ;-)

  4. Misschien helpt dankbaar zijn,dat je de energie hebt om je huishouden te doen? Na een aantal jaren aan alles overlaten aan anderen,doe ik alles met plezier.

  5. Ik doe het niet zo graag maar ik heb het graag opgeruimd en proper dus het moet wel,als je met twee bent is het altijd wel in orde behalve als ik in de naaimodus ben dan ligt de keuken vol met stofjes en draadjes maar s'avonds er met de stofzuiger door en klaar ik zou soms wel een poetshulp willen hebben maar dan voor de grote poetsbeurt eenmaal per maand maar met dat geld dat ik uitspaar kan ik wat stofjes kopen voor mijn quilts.

    • Ik houd ook van een schoon en opgeruimd huis merk ik steeds meer. Vroeger kon het me niet zoveel schelen. Maar nu het leven vrij chaotisch is, vind ik het fijn als het huis dan tenminste wel op orde is.

      Wat leuk dat je quilts maakt!

  6. Fijn artikel zo op de maandagochtend. Ik herken het gevoel dat het nooit klaar is vooral. En dat het ook nog eens extreem ondergewaardeerd word is ook jammer. Maar ik kan er altijd enorm van genieten als het weer even klaar is :)

  7. Alles dat binnen vijf minuten gedaan kan worden meteen doen. Die tip las ik laatst en het is nu duidelijk minder rommelig. Ik doe niet aan schema's omdat mijn energie ook niet aan schema's doet. Behalve dan wat zoons doen (bovenboel en grote beurten douche en wc's).
    Voor mijn zijn voeding en de was priotiteit nummer 1. Daarna de afwas en de boel zoveel mogelijk stofvrij houden. De rest is mooi meegenomen :-)
    Het scheelt trouwens enorm als de mannen in huis zittend hun plas doen. Doen ze hier alledrie en het blijft zo veel schoner.

  8. Wat het huishouden betreft ben ik een echte stresser. Dit moet, dat moet. Van mijzelf dan. Het wordt veel te snel weer vuil naar mijn zin (maar ja wat wil je ook met een kleuter, een stratenmaker en een hond in je gezin) Voor mijzelf heb ik nu een taak per dag, maar ik moet daarbij wel elke dag stofzuigen en iets aan de was doen. Zo houd ik het redelijk goed bij en heb ik minder stress. Zou er niet aan moeten denken om een burn out te krijgen door mijn huishouden..

    • Het klinkt alsof je dat heel slim hebt aangepakt Yvonne! Anders zou je perfectionisme misschien met je op de loop gaan, maar nu houd je het in de hand. Mijn complimenten.

  9. Wat Izerina zegt is zo juist. Door ziekte kan ik nog heel weinig in en om het huis doen. Ik ben heel blij met de hulp die ik krijg van mijn dochter maar ik zou er heel veel voor geven om het terug zelf te kunnen doen.

  10. Huishouden... Ik begin er een hekel aan te krijgen, met twee kleintjes krijg ik van zijn levensdagen niet gedaan wat ik zou willen doen. En dan die stofzuiger inderdaad, dat is hier helemaal het geval. Die gooi ik binnenkort de deur uit! Misschien werkt dat dan weer wat meer motiverend.

    • Kun je de kinderen niet wijsmaken dat stofzuigen heel leuk is? Of vegen en dan met stoffer en blik alles bij elkaar vegen? Op die leeftijd geloven ze dat soms nog Gerlinde.

  11. Volgens mij heb je het hier meer over een bore-out omdat het werk zo eentonig is.

    Flylady:shine the sink zorgt dat ik meteen alles opruim.... doekje door de keuken haal, aanrecht altijd leeg..... maar ja..... die kinderen he.

  12. Dank je wel voor je blog, Nicole! Ik heb zo'n hekel aan schoonmaken en opruimen dat ik altijd wel wat inspiratie daarvoor kan gebruiken. En bemoediging....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder