Reacties

Honden en hitte: wat te doen? — 40 reacties

  1. Ik heb zelf helaas al jaren geen hond meer. Ik maak me altijd boos om mensen die met warm weer gaan fietsen met de hond. Zelfs bij tropische temperaturen zie ik het vaak genoeg gebeuren. Echt zielig voor zo'n hond. Dat deed ik juist wanneer het lekker fris was. Als het warm was (en ook bij minder warm weer) ging ik altijd naar het hondenstrandje waar mijn hond lekker kon zwemmen.

  2. Ik gaf onze hond altijd een hondenijsje. Het recept staat nog ergens op mijn blog Lots ideas of Marion.blogspot. De rest van je tips vind ik eigenlijk dikke onzin. Allemaal commercie. Houd je hond gewoon daar waar het het koelst is. Vaak is dat gewoon binnen en laat hem veel drinken en slapen.

    • Aan die verkoelende spullen zullen ze inderdaad wel geld verdienen. Net als de Blokker aan van die waaiers die je op tafel kunt zetten : )

  3. Die van ons krijgt bij warm weer 's ochtends vroeg en 's avonds een langere wandeling en overdag een korte zodat ze kan doen wat nodig is. Bij extreem heet weer zetten we een opblaasbadje van de action (€3,99) op en vullen dit met wat water, vindt ze heerlijk. Ook krijgt ze af en toe een (honden)ijsje maar die van ons heeft gevoelige darmen dus daar kijken we altijd mee uit. Een koelmat kun je ook heel makkelijk en budget zelf maken overigens, Pinterest is daarbij een bron van inspiratie ;-)
    Verder is het een kwestie van je eigen gezonde verstand gebruiken en goed je eigen hond inschatten.

  4. Goed dat je dit zegt over dat badje en dat je dat dus beter niet kunt doen.
    Iets anders om bij stil te staan, wanneer het buiten heel warm is, is dat de bestrating (vooral dat deel waar auto's over rijden - kan even niet op het woord komen) ontzettend heet kan worden. Als mens voel je daar niet zo veel van doordat je schoenen draagt, maar de hond kan daar last van krijgen.

    • Haha dat is mij ook eens overkomen. We waren tijdens een hittegolf in Frankrijk, kwamen op een camping aan en ik stap zonder schoenen op het gras. De rest van de dag waren mijn voeten erg gevoelig.

    • Oh ja, asfalt kan inderdaad flink opwarmen. Daar heb ik hier dan weer wat minder last van op het platteland. Hier stikken Trixie en ik eerder in de stofwolken van de zandwegen.

  5. Onze bruine lab kon overal tegen waar ik tegen kon. Als het 35 graden is ga ik zelf ook niet een uur rennen om 1 uur 's-middags. Maar dat was wellicht een iets weerbaardere hond dan jouw schattige Trixie. Maar je merkt echt wel wat ze aankan denk ik als je goed oplet.

    Overigens heb ik met eigen ogen een dierenarts een boxer (die dus wel bij 20 graden al oververhitten) het leven zien redden door die te overgieten met alcohol!

  6. Én neem of laat je hond niet mee in een auto als je even een boodschapje doet. Ook al is het maar voor even. Het wordt al snel al heel erg warm in de auto. Echt levensgevaarlijk en heel dom.
    Succes met Trixie, groet Meinke

    • Dat is een hele belangrijke inderdaad. Net zoals je kleine kinderen niet even in de auto moet laten zitten, moet je dat met een hond ook niet doen.

  7. Wij boffen met wandelingen langs het kanaal. De hond bepaalt zelf,hoe vaak ze gaat afkoelen. Na een fietstochtje rijden we er speciaal even naar toe voor een koele duik.

  8. De voetkussens deppen met een washandje met koud water, dat deden we altijd met onze hond.
    Je wandelrondje aanpassen.
    Meer in de de schaduw lopen en zorgen dat je altijd water bij je hebt. En inderdaad, heet asfalt vermijden.

  9. Als het hier bloedheet is, en wanneer is dat nou nog tegenwoordig;)
    Maar ik ga heel kort met hem uit, verder lekker koel in de in kamer laten liggen, en hij gaat volgende week weer naar de trimster, lekker kort met die haren eraf!.

    • Een paar weken geleden was het zo heel plakkerig warm. Toen merkte ik dat wel aan Trixie. Maar je hebt wel gelijk: de zomer is tot nu toe niet zo heel erg zomers....

  10. Ik heb een Engelse Bull, die heeft dus extreem last van de hitte als het echt warm is. Korte wandelingen, 3 per dag zijn te doen. S'avonds als het wat afgekoeld lopen we een rondje en anders blijft het bij plassen en poepen en weer terug. Als ik merk dat hij het heel heet heeft dan moet ik hem met lauw water op zijn borstkast koelen maar dit is tot nu toe maar 1 keer nodig geweest omdat meneer zelf maar bleef spelen. We houden hem dus gewoon rustig en hebben een airco voor in de woonkamer.

    • Wat fijn dat je een airconditioning in de woonkamer hebt! Zo heb je altijd een koele plek. In de zomer droom ik soms ook van een airconditioning voor onze slaapkamer die op zolder is.

    • Het is heerlijk maar de reden dat we de airco kochten vorig jaar was puur voor de honden. Ik ben er zelf niet eens enorme fan van haha maar ben blij dat we het dit jaar voor Bink koel kunnen houden in huis.

    • Niet eens heel gek (voor mensen maken ze nog wel gekkere dingen) die koelmatjes schijnen goed te werken. Zeker voor honden die het toch al zwaar hebben in een hittegolf is het ideaal. Mijn collega heeft een franse bull en die gaat er zomers als het dan is heet is in NL graag op liggen.

  11. Onze hond van inmiddels vijf kan ook niet zo heel goed tegen de hitte. Hij is buiten altijd extreem enthousiast en gaat alle kanten op, loopt alles 10x bij wijze van. Zodra de temperaturen hoger worden gaat hij langzamer lopen en een beetje slenteren, doet rustig aan. Een hond zal als hij verkoeling zoekt altijd met zijn pootjes, tot zijn knietjes ongeveer, in het water gaan staan of lopen. Tenminste dat doet die van ons altijd Als daar onderweg geen gelegenheid voor is dan spoel ik bij thuiskomst met de tuinslang even zijn poten, hij vind dat lekker.
    Vorig jaar waren we in Frankrijk met de camper en was het zo absurd warm (39 graden in de camper!!!) dat we bijna allemaal het loodje legden. Toen had ik graag zo´n koelbandana of -pak gehad. Wij hebben toen maar een natte theedoek om zijn nek gedaan.

  12. Mijn voornamelijk zwarte hond ligt soms vol in de zon o.O
    maar volg je gevoel, en je hond..
    Diesel is met warm weer meer aan het dralen, dan weer binnen, dan in de zon, dan in de schaduw, of sprint in de sloot aan de overkant van het huis...
    en zodra het wat koeler word lekker naar het strand om te zwenmen, vind ie heerlijk

  13. oh die vestjes voor hondjes zijn leuk. Wat je ook kan geven als verkoeling? Je vriest een paar hondenbrokjes in en dan heb je een soort van ijsje voor je hond. Diezel is er dol op. Handig artikel hoor. :)

  14. Wij scheerden onze golden altijd bij haar buik en oksels en liezen kort zodat ze de koelte van de vloer beter kon gebruiken. Ze had ook een roze neus en die smeerden we ook licht in met zonnebrand creme (ook onze pony trouwens) dat voorkomt dat ze haar neus verbrandt. we kregen dit als tip mee van de dierenarts. Als je de rug flink nat maakt gaat de ondervacht dicht zitten en dat werkt averechts dan gaat het juist isoleren en kan de warmte er niet meer uit.
    lekker een natte koele handdoek op de grond en ze houdt het prima vol. tesame met de rest van alle andere goede tips natuurlijk.

  15. Het is zeker handig er een beetje op te letten hoor, onze hond gaat sowieso graag t water in of het nu de zee is of de sloot.
    En hij ligt ook graag in de zon, maar kiest zelf voor koelere plekken als het hem te warm word ( de plavuizen in de gang of keuken zijn bij ons de koudste plekken), soms onder de planten in de tuin en dan krabt hij de aarde bloot zodat hij lekker op koel zand ligt( denk ik) of wellicht vindt hij t gewoon leuk om weer zwart te worden. Het is nogal een smeerpoets.

  16. Wij hebben een Tibetaan, maw: geen hond, maar gewoon een grote bal haar :D En die gaat ieder jaar mee op reis naar Italië waar het rond de 35 graden draait iedere keer. Nog nooit problemen gehad. Gewoon doen wat je bij jezelf zou doen: ze blijft bv binnenshuis op de warmste momenten van de dag, krijgt continu vers water voorgeschoteld, als ze meegaat op uitstapjes letten we erop dat ze in schaduwplekjes kan liggen en vooral kan wandelen. Want je wilt niet weten hoe heet die grond is! Zelf eens mijn blote voeten op gezet uit nieuwsgierigheid en ik schrok me te pletter!
    En moest je toch ooit problemen ondervinden: een heleboel handdoeken doordrenken met koud water en over haar lichaam leggen. Koele ze direct af ;)

  17. Een koelmat is handig. Hier 2 kortsnuiten, een engelse bull en een shih tzu. Weet vooral dat asfalt HEET is! Mijn honden komen op het heetst van de dag niet buiten. De engelse wil niet binnen maar die is slim en gaat in de schaduw onder de boom liggen, in het gras. De rest zit binnen met de airco aan, alle 3. De 2 spitse snuiten zijn dat ook gewend. Want met 2 gaan wandelen en 2 mogen niet mee? Dat geeft een hoop gejank. Ze kunnen elkaar niet missen:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder