Reacties

Grappige fietsverlichting trend: bike lighting! — 35 reacties

  1. We slaan zo door vind ik. Alles moet leuk zijn tegenwoordig of een feestje.
    Als het nou gaat om fietsverlichting (daar zijn toch wettelijke regelsvoor?) of het opruimen van je vuile was ( schijnt alleen nog te kunnen als je wasmand een soort basketballen is). En het kost allemaal handen met geld.
    Ik vind deze trend dus niks

    • Voor fietsverlichting zijn inderdaad wetten, en bike lighting voldoet daar niet aan. In die zin heeft het dus geen nut.

      Dat van die wasmand kende ik nog niet. Wel leuk bedacht.

  2. Ja mijn kind heeft ze, en de zichtbaarheid gaat er enorm van vooruit. Ze is inmiddels meerdere malen door de politie gecomplimenteerd omdat ze zo goed zichtbaar is, en ook haar gewone voor- en achterlicht aan heeft. Ook krijgt ze van meerdere automobilisten, fietsers en hardlopers complimenten over haar zichtbaarheid.

    Deze verlichting was vooral een hot-item zo rond sinterklaas, sindsdien zijn ze overal uitverkocht. Overigens krijg je voor € 19.99 lichtslangen voor 2 wielen of voor 1 frame.

    Het is wel even een klusje om goed te bevestigen, en het afsluiten van de fiets is lastiger omdat die fietsslang natuurlijk ruimte inneemt bij de velg en je ringslot er dan lastiger langs kan.

  3. Hier ook een achterhoekse (Borculo) en bij ons fietsen al een aantal kinderen met die dingen in de wielen. Dat vind ik nog wel leuk, maar ook nog om het frame vind ik iets te veel van het goede. Ik denk dat het ook andere weggebruikers af kan leiden, waardoor er juist ongelukken kunnen gebeuren. Ik denk dat het dus zijn voor en nadelen heeft.

    • Ik kan me daar wel wat bij voorstellen inderdaad: dat al die felle verlichting ook weer kan werken als een afleiding. Maar ik snap best dat kinderen op het platteland die dingen gebruiken. Het kan hier behoorlijk donker zijn.

  4. Mijn kinderen hebben dit niet, maar zijn beste vriend en zijn tweeling wel. Dat is echt leuk en opvallend om te zien. Ook handig voor in het donker vind ik, voor veiligheidsreden.

  5. Leuk zijn hè! In de donkere maanden spotte ik ze 's ochtends rond het schoolplein. Fietsers zijn vooral goed zichtbaar van de zijkant. En je weet meteen dat het om een kind gaat ;-), dus dan hou je als weggebruiker extra rekening met gezwalk.

    Ik voel wel erg met de reactie van Marion mee, dat alles maar leuk moet zijn. Elke dagelijkse activiteit moet opgeleukt worden, alsof we niets meer kunnen en willen zonder een beloning in het vooruitzicht.
    Maar...deze bike lighting vind ik wel errug leuk. Heb 't nog niet gekocht trouwens, want ik weet niet of ik het het waard vind om er - in mijn geval - 2 x 20 euro aan uit te geven.

    • Dat je meteen beseft: 'Daar fietst een kind,' vind ik ook een pro. Je houdt dan inderdaad meer rekening met verrassingen in het fietsgedrag.

      Dat alles altijd maar leuk moet zijn herken ik wel. Ik had zelf nog niet het verband met deze fietsverlichting gelegd.

  6. Nou, die zie je echt niet meer over het hoofd tenminste. En dat is goed, je kunt nooit teveel zichtbaar zijn op de fiets. Al doet het wel een beetje zeer aan de ogen hoor...
    Heel fijne woensdag,
    liefs,
    Mirjam

    • Hier rijden ze wel. Vooral jongens trouwens. De meeste hebben alleen de wielen gedaan.

    • Dat is ook interessant: zou het iets zijn dat vooral jongens leuk vinden? Ik heb zelf de bike lighting nog helemaal niet in actie gezien : (

  7. Voor mijn fietsende dochter van 13 is dit helemaal niet cool meer..
    Je hebt ook lampjes die je op het ventiel kan zetten en die dus meedraaien, zorgt voor hetzelfde effect en net even iets minder disco.

    ik vind om het frame ook wel erg kermisachtig.
    Maar goede zichtbaarheid vind ik absoluut noodzakelijk.

  8. Nog niet gezien hier.
    Op zich zijn ze natuurlijk opvallend zo maar zoals Brigit ook zegt...het kan anderen ook teveel afleiden waardoor juist ongelukken gebeuren.
    Alleen om de wielen lijkt me inderdaad beter, dan worden ze ook wel echt goed gezien lijkt me.

  9. Een reflectie verkeershesje zorgt ook dat kinderen(en volwassenen) heel goed zichtbaar zijn! Regelmatig bij de Lidl/Adi of ANWB voor nog geen 5 euro te koop.

    • Die hesjes willen kinderen vaak niet aan Greet. Of mijn jongste zoon draagt er vervolgens zijn rugzak overheen, dus dan verdwijnt de zichtbaarheid onder de rugzak.

  10. Ziet er wel grappig uit, maar het is wel verboden om (op de openbare weg) ander licht dan normaal fietslicht te gebruiken. Net als dat het op auto en scooter verboden is.
    Zie: wetten.overheid . nl BWBR0004825/2014-03-20#HoofdstukII_Paragraaf13_Artikel35

    • Dat het zelfs verboden was, wist ik niet. Dan zou de politie het nog druk kunnen krijgen denk ik aangezien er toch veel kinderen mee rondfietsen.

    • Denk dat het wel mee valt. Net als met die Hoverboards, mogen ook niet op openbare weg, maar word ook niet veel aan gedaan.

  11. Het ziet er wel leuk uit. Alleen vraag ik mij iets af. Ga je als autobestuurder niet verblind of afgeleid zijn door de lampjes? Daar moest ik eerder aan denken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder