Reacties

Mijn zoektocht naar een nieuwe keuken! — 32 reacties

  1. Toen wij 10 jaar geleden ons huidige huis kochten was het zò verwaarloosd dat we er enorm veel aan hebben moeten doen. Nieuwe vloeren, muren en plafonds erin. Nieuwe badkamer, toilet enz... En dus ook een nieuwe keuken. En omdat het allemaal nieuw moest zijn hadden we ook maar een relatief klein budget. We hoorden toen van een grote hal in Borculo waar 2ehands keuken verkocht werden. Daar zijn we gaan kijken en we kochten er een keuken voor 450,00. Er zat alleen geen oven in maar een leeg gat waar die hoorde te zitten... De oven kochten we voor 80,00 op Marktplaats en mijn schoonvader kon de keuken voor ons plaatsen. Tegeltjes erachter kochten we bij de Praxis. Hoe duur die waren weet ik niet meer maar we hadden een keuken die er als nieuw uitzag voor nog geen 650,00. En ik ben er nog steeds heel blij mee!!!

    • Wauw wat een fijn bedrag Jet. 450,-! Dat vind ik echt een prettige som voor een keuken. Achteraf bezien hadden wij zoiets ook best kunnen doen. Ik vind dat we best veel geld kwijt waren aan onze keuken...

  2. Onze nieuwe keuken heeft 17 000 euro gekost.
    Hij heeft een spoeleiland, een inductievuur, een combi, een over een grote koelkast.
    We hebben héél veel lades en de kasten tegen de muur zijn dicht gemaakt tot tegen het plafond.
    Er is ook een elektrische boiler die het water meteen tot 60 graden verwarmd.

    We zijn ook gaan rondkijken en hadden al een plannetje in ons hoofd.
    Alle keukenmensen tekende ook gewoon ons plannetje uit.

    Er was er één die zei: "Maar mevrouw, waarom doet u dat zo? U trekt alle vertrekken open en zoals u nu u indeling maakt, blokt u alles af, mag ik zelf iets voorstellen?"
    Hij tekende met een potlood (echt waar!) op tien minuten mijn droomkeuken voor mijn neus op papier.

    Ik had zelf ook het gevoel dat er iets niet klopte bij ons plaatje, maar het plaatje dat hij schetste klopte gewoon.

    Deze mensen hebben de keuken mogen plaatsen. Omdat ze het hebben gedurfd om iets anders te doen!
    Omdat hun prijs kwaliteit zeer goed was.

    We hebben dan nog gedoe met de kraan gehad en daar bleek dan ook dat de service super was!

    Ik ben blij dat we deze keuze gemaakt hebben;
    Over een paar jaar moet er nog wel een ander werkblad komen, want het zat er toen niet aan om een granieten of ander degelijk materiaal bij te kiezen....

  3. Wat mij altijd verbaasd is dat iedereen altijd alleen de kosten voor de kastjes en de apparatuur vermeld, maar bij een nieuwe keuken komt veel meer kijken: nieuwe tegels, nieuwe vloer want oude keuken natuurlijk net iets anders van afmeting dan de nieuwe, verleggen van leidingen, afvoeren van de oude keuken en ander sloopmateriaal, het plaatsen en afwerken.

    Die keukenkastjes en apparatuur zijn maar 40% van mijn nieuwe keuken straks.

  4. Twee jaar geleden hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen en betaalden daarvoor ca €8200,- (Kastjes, apparatuur, tegels, stuken, spachtelen etc.) Alleen geen nieuwe vloertegels. Tenslotte een drietal kanttekeningen.
    1) We een kleine keuken hebben;
    2) We hebben geen afwasmachine;
    3) Als je zoiets koopt moet je vragen de kosten zoveel mogelijk te specificeren zodat je een beetje kunt inschatten in hoeverre e.e.a. reëel is begroot. Al te goed is al gauw buurmans gek.

    • Ja hè? Dat had ik een keer gezien in een boek over hoe je het beste je keuken kunt inrichten en altijd onthouden als iets dat ik graag wilde.

      Net zoiets slims is om lades in je traptredes te maken! Bij ons kan dat helaas niet, maar dat vind ik ook zo'n briljante vinding.

  5. Wij denken erover om over een paar jaar de keuken te renoveren. Nieuwe deurtjes, nieuw aanrechtblad (kale plekken en heel lastig schoon te maken) en wat nieuwe apperatuur. Stuk voordeliger op deze manier en minder breekwerk. Zoals de keuken nu is. Is ie gewoon goed.
    Ik vind onze keuken niet lelijk, maar hij is me wat te modern nikserig. Ik heb liever een meer landelijke uitstraling. Wel weer in een lichte kleur. We hebben een open keuken en dat hoeft niet nog meer op te vallen. Mochten zoons tzt toch het huis uit zijn dan kies ik wellicht voor elektrisch koken want dan houden we nl capaciteit van de panelen over. Ik wil geen inductie, kan ik niet zo goed mee overweg. Mijn moeder is juist helemaal weg van inductie :-)

    • Ik heb ook gemengde gevoelens over inductie. Na vier jaar heb ik er nog steeds vaak ruzie mee. Maar ik moet toegeven: ik ben echt supersnel klaar met schoonmaken. Dat is echt veel makkelijker dan met gas.

  6. Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer, maar het kostte wel veel. Maargoed, je gebruikt hem ook elke dag en we zijn wel heel blij dat we geen concessies hebben gedaan.

    Al had ik achteraf toch geen onderbouw koelkast gehoeven, maargoed...

  7. Wow, wat een bedragen! In ons oude huis hadden we er een van ikea, inclusief alle apparatuur was die 5000 euro. Het aanrechtblad van hpl kregen we gratis via-via. De achterwand kostte 120 euro ofzo, van die kleine tegelmatjes in grijs. Het was een hele mooie keuken.

  8. Onze keuken is op maat gemaakt, met een combinatie van handgemaakte kasten met lades en ikea lades. Ons budget was wel groter, maar we spaarden arbeidsloon uit doordat we veel zelf gedaan hebben en schoonpaps het leeuwendeel deed. We hadden ook al apparatuur omdat we geen inbouwspullen hadden. Zelfs de kookplaat/oven is een los apparaat.
    We zijn nog steeds heel blij met onze onconventionele keuken. Perfect, voor ons.

  9. wij hebben op dit moment een erg kleine keuken. Hier is het ook wel gewoon om een pantry(inloopkast) te hebben in de keuken. Hier geeneen.Dochter en ik zeggen weleens: Als we een ander huis nemen,kijken we eerst naar de keuken. Zij kookt en ik bak graag, dus met anderhalve meter, met de spoelbakken ertussen is niet veel ruimte.
    Groet, Wilma

  10. Ik heb geen idee wat onze keuken kostte. Deze zat er in bij het kopen. Het is niet mijn ideale keuken, hij heeft wel veel lades wat ik fijn vind maar er zijn geen bovenkastjes. En een losse koelkast en dat vind ik niet zo mooi. Ik had graag ruimte gehad voor een inbouw koffie apparaat. Maar je kunt niet alles hebben denk ik maar

  11. Ik heb werkelijk geen idee meer wat onze keuken heeft gekost. De ruimte is klein maar door deze optimaal te benutten past alles er gelukkig wel in. Daar komt bij dat we nog een bijkeuken en een kelder hebben waar we veel voorraad kunnen opslaan.

  12. Ik heb zelf nog nooit een keuken hoeven kopen, maar de bedragen die ik zie staan zijn wel héél erg hoog! Als ik een keuken zou kopen, dan zou die keuken ook een kookeiland hebben. Poeh, dat lijkt me zó mooi! :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder