Reacties

Landelijk schakelpunt: wat is dat nou weer? — 25 reacties

  1. Ik vraag me nu af hoe ze iedereen denken te benaderen? Jij kreeg je formulier bij de apotheek, maar hoe wordt de toestemming door anderen verleend. Ach, laat ik me daar ook maar niet druk om maken. Zal vast prima geregeld zijn. ;-)

  2. Het klinkt ook handig dat als je ergens anders ziek bent dan kan de arts je meteen helpen, zonder weer informatie van de patient na te vragen. Leuke informatie, ik kende het nog niet. Maar ik denk dat hier altijd mensen moeilijk over doen. Gelukkig zij zijn niet verplicht.

    • Dat is ook mijn insteek: als ik ziek ben, dan wil ik graag dat de artsen alle informatie die er is kunnen bekijken. Maar niet iedereen voelt zich hier prettig bij heb ik begrepen. Daarom is het fijn dat je de keuze hebt.

  3. Ik heb (nog) geen toestemming gegeven. Het is mij niet duidelijk of ik zelf de gegevens in mag zien en/of wijzigen. Er is bij mij iets te vaak wat verkeerd gegaan wat betreft medisch handelen en toen ik verhuisde kreeg ik de dossiers mee. Daar stonden ook fouten in wat betreft de medicatie. Oa dat ik iets gebruikte waar ik absoluut niet tegen kan.
    Ik houd het liever zelf in de hand.

  4. Ik heb toestemming gegeven, online toen ik me aanmeldde bij mijn huidige huisarts. Ik vind het wel handig, zo hoef je niet altijd naar je eigen arts of apotheek als je niet in de buurt bent.

    • Dat DigiD vind ik echt een ramp! Mijn oudste zoon volgt een MBO opleiding en heeft te maken met studiefinanciering. En het is echt een crime om in te loggen elke keer...

  5. Ha ha dat was mijn reactie ook. Dat vullen we hier wel even in voor de hele familie. Helaas, je meerderjarige kinderen moeten het zelf ondertekenen en die had ik even niet bij me.
    We hebben het gezellig ;) thuis ingevuld, ondertekend en weer teruggebracht.

  6. Ik heb geweigerd. Ik heb mijn afstudeerscriptie geschreven over het privacyrecht van de patient als het Elektronisch Patientendossier ingevoerd wordt. Dat is niet te garanderen. Binnen de zorg wordt doorgaans niet zo zorgvuldig omgesprongen met het privacyrecht van de patient, dus doe ik het dan maar zelf.

    Voor bijv. verzekeraars zijn patientgegevens een eldorado. Risicoprofielen uitzoeken etc, en doelgroepen lokken of weigeren (nee, dat mag niet, maar er zijn allerlei trucs om dat te omzeilen...).

    Voor ernstig zieke en chronische patienten kan het een ander verhaal zijn. Maar om het zomaar 'at random' in te voeren dient geen enkel doel. Bij huisartsenposten bestaat al een eigen elektronisch dossier dus als je naar de huisartsenpost gaat in het weekeind is er nu al een adequate voorziening geregeld.

    Hint: de meeste artsen hebben prive zelf geweigerd hun eigen medisch dossier uit te laten wisselen.

  7. ik ben niet van plan het in te vullen, mankeer zo goed als niets , dus weinig uit te leggen mocht ik elders naar een dokter moeten, er zitten mij nog te veel vragen voor wat betreft privacy aan vast,

  8. Oh ja, dat! Dat heb ik een hele tijd geleden maar gedaan. Omdat ik altijd wel iets heb en een flinke pechvogel ben leek het me wel handig op zich. Volgens mij moest ik hier juist bij de huisarts voor tekenen. Ja en die punten wat privacy betreft... die moet ik maar voor lief nemen.

  9. Nog nooit van gehoord en ik werk nog wel in het ziekenhuis haha. Ik vind het een goed idee en denk ook dat ik me ga aanmelden, tenminste als ze er ooit naar vragen eerder begin ik niet aan die papieren en digid vind ik al helemaal vreselijk haha. Snap dat ze dat moeten doen maar zo'n gedoe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder